Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Bundan 5 hafta önceydi yani bitime 9 hafta vardı. Kendi aramızda Göztepe konuşurken arkadaşlarımızdan birisi, bakın dedi her olan bitene lafınız var, yazıyonuz çiziyonuz eleştiriyorsunuz madem öyle söyleyin bakalım çok bilenler Göztepe nasıl şampiyon olur? 

Bu soruyu Göztepe tribünündeki her bireye sorun size fasikül fasikül anlatır Göztepe’nin nasıl şampiyon olacağını, kimisi alır eline kalemi kitabı puan hesabı ile anlatır, kimi oyunculardan bahseder şu oynarsa bu oynarsa bunu şu oynatırsa bunu bu oynatırsa, kimisi rakipten bahseder bandırma şöyle olursa İnegöl böyle olursa ama gerçekten son onbeş senede yaşanan şampiyonlukları ve küme düşmeleri yaşayanlar olarak bizim tek lafımız olur.

Göztepe düşerken de şampiyon olurken de her zaman tek rakibi vardır KENDİSİ. 

Çünkü öyle bir kulüptür ki Göztepe olmazları oldurur, olurları oldurmaz, tam herşey yoluna girer bir anda kaosa girer, tam herşey kaosa girer bittik dersin birşeyler olur yeniden yola koyulursun zaten Göztepe’yi Göztepe yapan diğer kulüp ve takımlardan ayıran budur. 

İçi dopdolu bir laftır GÖZTEPE BU HERŞEYİ YAŞAYACAKSIN. 

Bu muhabbetten sonra kendi aramızda toplandık dedik ki nasıl şampiyon oluruz. Onlarca konu konuştuk ama hepsinin özü şuydu. Göztepe hiçbir zaman açık ara şampiyon olmadı hep büyük mücadelelerle son dakikaya kadar kovalayıp şampiyonlukları yakaladı. Bu sene de şampiyon olursak ancak bu şekilde olacağız. Bu büyük mücadeleyi verebilmenin tek koşulu vardı ŞAMPİYONLUĞA SONUNA KADAR İNANMAK.

Geçmiş tecrübelerimizden farklı ölçüp biçemediğimiz tek konu sosyal medyanın etkileri ve dünyada yaşanan kuşak geçişlerinin tribünlerimiz üzerine oluşturduğu değişimler bunu bir eleştiri olarak yazmıyorum. 

Bu doğal ortaya çıkan bir durum herkes artık daha anlık duygularını paylaşıyor daha anlık tepkiler veriyor. Ve bu anlık etkileşim olayı olayları çok farklı boyutlara çekebiliyor. Örneğin bundan on beş sene önce ben maç yazımı ancak ertesi gün işe gittiğimde yazabiliyor ve hasbel kader bulduğum bir internet bağlantısı ile akşama doğru ekliyordum. İnsanlar da eğer iş çıkışına yetişmediyse ancak Salı sabahı bu yazıyı okuyor ve biz ancak Salı günü öğleden sonra veya Çarşamba günü maillistler de forumlarda bu konuları tartışma fırsatı buluyorduk. Ama bugün az sonra ben yazıyı ekledikten yaklaşık 20 dakika sonra küfür de yiyeceksem, tebrik de alacaksam almış oluyorum. 

İşte böyle bir ortamda Göztepe gibi dinamik bir yapıyı tek bir amaca inandırmak ne kadar kolaydı ne kadar gerçekleşebilirdi. Deneyip görecektik. Ve herşeyi bırak ŞAMPİYONLUĞA İNANCINI PAYLAŞ sloganı ile yola koyulduk.  5 hafta sonunda geldiğimiz nokta her şey bir yana gurur verici bir nokta. 

Bugün yaşadıklarımız gözlerimizi yaşartan sahneler ister dünyada z kuşakları y kuşakları değişsin ister sosyal medya tam bir kötümserlik yuvası olsun Göztepe’nin Göztepe’linin ne kadar büyük ve farklı olduğunu görmemizi bir kez daha sağladı. 

3 puandan, liderlikten, vb olaylardan bahsetmiyorum hepsi önemli tabi ki hepsi bir adım ama son adım değil haftaya yeniden ikinci olabiliriz ya da şampiyonluk yolunda puan farkını 4 puan yapıp İzmir’deki iki haftada tur atabiliriz. Bu sezon yaşayacağımız daha onlarca olay var ve  son dakikaya kadar bu mücadele devam edecek. 

Pekiyi neden bahsediyorum. Bugün Atatürk stadyumu çok farklıydı. 

Bir kere inanılmaz çocuk vardı. Her geçen gün kızımla maç günlerini daha da ritüele çevirdiğimiz için algımda açıldığından herhalde etrafımda onlarca küçük çocuk vardı. Bebekten başlayıp 14-15 li yaşlara kadar hepsinde formalar, hepsi pür dikkat maç izliyor, hepsinin olan bitenle ilgili bir fikri var hepsi Göztepesinin peşinde. Gelecek umut ve mutluluk dolu.

Maça 13:45’te girdik. Ve belki de son 3-4 yıldır görmediğim kadar bir kalabalık vardı. Daha kalabalık tribünler tabi ki gördüm ama bu kadar erkeni dolanını uzun yıllardır görmüyordum. Tribün çocukluğumuzdaki gibi her futbolcumuzu ayrı ayrı çağırdı. Futbolcuların sıralamasında bile bir anlam vardı. Adeta tribün son zamanlarda hoyrat davrandığı çocuklarına mesaj veriyordu. Her damla terin karşılığı var bende yeter ki ter aksın. 

Maç başladı inanılmaz bir rakip kendi ceza sahamızın ön çizgisinde basan topun arkasında her zaman en az 3 Ankaralı kaçan pozisyonlar bariz hakem hatası sonucu gol ve ardından Ankaragücü tribünleri için çok hoş ama bizim tribünleri birbirine katacak bir gol sevinci. Ve bütün bunlara rağmen 15.500 biletli 20.000 kişi de tek küfür yok tek eleştiri yok hep beraber tek ses HAYDİ BASTIR ŞANLI GÖZTEPE. 

Adı üstünde İNANANLAR TRİBÜNÜ. 8-10 kişilik bir çatlak ses 8-10 kişiye susun tezahüratınıza bakın diyen belki yüz kişi. Önce şaşkın sonra gülümseyen tribünler hadi yeniden HAYDİ BASTIR ŞANLI GÖZTEPE. 

Rakip oyuncudan gelen topa ofsayt kaldıran bir yan hakem yeri göğü inleten uğultudan birbirini duyamadığın bir yaygara ama tek küfür yok. Şaşıran saçmalayan hakem ve yan hakemler bütün bunlara rağmen inanmaya devam.

İkinci yarının başlaması ile dengelenen oyun değişen oyuncular yeniden kurgulanan oyun İSA’nın kendi kendini bitiren tribi, dönen maç, futbol tanrılarının inananları ödüllendirdiği bir ilk gol ve ondan sonra geleceği herkes tarafından bilinen liderlik golü.

Maç bitimi koşa koşa tribüne gelen takım isyan marşı, karşılıklı göz göz ve alile selfisi. Bu arada belkide yüzlerce kişiye tek tek sarılan öpen heyecanı stresi son 30 dakika yaşadıkları gözlerinden yüzünden okunan Başkan ve gerçek Göztepe ile tanışma hazzını belki de ilk defa yaşayan profesyoneller. 

Belki de o an o dakika çok büyük bir objektifle gökyüzünden stadyumun resmi çekilse başlıktaki sorunun net cevabı olur. Şampiyon nasıl olunur.

ŞAMPİYON İŞTE BÖYLE OLUNUR. 

Şampiyon tecrübe ile olunur, şampiyon güven ile olunur, şampiyon inanç ile olunur, şampiyon tek yürek tek bilek olmak ile olunur. Son haftalarda başta Oğuzhan olmak üzere her şeyini sahaya yansıtan takım, ne olursa olsun gerekeni yapan tribün, Doğru bildiğinin arkasında durmaya çekinmeden yoluna devam eden hoca, son dört haftada iplerin bizim elimizde olmasını sağladı. Ama hiç bir şey bitmedi her an her şey olabilir. 

Henüz şampiyon olmadık hala 4 hafta bizi bekliyor ki bu işin olabilecek en kolay çözümü 3 haftada bitirmek, gereksiz eleştiri ne kadar zararlıysa ne gereksiz övgü de o kadar zararlı hiçbir şey olmamış gibi gereksiz laf salatası yapmadan yarın sabahtan itibaren.

ŞAMPİYONLUĞA İNANCINI PAYLAŞ…

Alayına İsyan İnadına Göztepe…

Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

 

 

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter