Özkan Cengiz

Tarihi bir gece yaşadık. Sn. Mehmet Sepil tam 4 saat boyuncu tabir yerindeyse içini döktü, bugüne kadar belki de aktif görevleri nedeniyle dillendiremediği, zaman kısıtları nedeniyle bu kadar detayına giremediği, ya da sadece toplantı ve görüşmelerde anlattığı her şeyi 4 saat boyunca tane tane anlattı. Gece 1 de sona eren yayının takipçisi zaman zaman artıp azalsa da hiçbir zaman 1300 kişinin altına düşmedi.

Bence çeşitli sebeplerle izleyemeyenlerde bir vakit ayırıp mutlaka izlemeli, hatta sadece Göztepeliler değil Türk Futbolunda 4 semirtilmiş eksenine girmeyip kendi sevdalarının peşinde gitme cesareti olan her futbol sever dakika dakika izlemelidir. Türk Futbolu içine düştüğü bataklıktan çıkacaksa bu yayın hem Başkanlar, hem yöneticiler, hem taraftarlar için bir ibret ve kılavuz yayını olmuştur

Her şeyden önce teknik altyapı bir yana soruları ile kitlelerin görüşlerini ifade etme şekilleri ile, akışı yönlendirmeleri ile Gözgöz TV ekibi benim diyen ulusal medya gazetecilerine taş çıkarır bir program yapmıştır. Kamera önünde ve kamera arkasında olan her kişiye önce  tek tek teşekkür ederim. 

Sn. Sepil, her soruya açık yüreklilikle, zaman zaman duygusal, zaman zaman heyecanlı, zaman zaman kırgın, zaman zaman kızgın, zaman zaman pişman yani uzun lafın kısası her dakikası samimiyet ve içtenlikle dolu cevaplar verdi. Tam da bu sebeple tarihe geçen ve yukarıda da ifade ettiğim gibi değil Göztepe Türk Futbolu için milat olacak bir kayıt gerçekleşti.

Bugün sabah samimi Göztepelilerin hepsi  inceden bir baş ağrısı ile uyandı, daha doğru ifade ile belki de Başkan’ın ve bir grup Göztepe’linin kafasındaki baş ağrısı genele yayıldı. Yapılan onlarca eleştiri, tartışılan yüzlerce konu zihinlerden kalktı yerine itiraf edilemeyen bir pişmanlık ve şaşkınlık duygusu ile uyanıldı. 

Belki de Başkan’da bu sabah üstünde oluşan baskı ve stres ortamını bertaraf ettiği için, içini döktüğü için nispeten ferahlamış oldu. Ulusal veya yerel medya yayınlarında 25-30 dakikada toparlıyor muyuz derken dün gecenin sonunda 4 saat nasıl geçti hiç anlamadım diye kapatması da bu büyük dertleşmenin ona da iyi geldiğinin en büyük göstergesiydi. 

Bugün artık keşke daha önce konuşsaydı, keşke her sezon sonu yapsaydı veya keşke bu kadar çok üstüne gitmeseydik, bu kadar aceleci davranmasaydık, diğer taraftan keşke daha önce konuşsaydım, keşke kendimizi daha açık ifade etseydim diye hala geçmişe bakmanın,  hala katarlılar şurada, bilmemneler burada, apo şöyle erk şöyle konuşmanın, ama … diye başlayan cümleler ortaya koymanın kimseye faydası yok. 

Ortada ki somut durum Mehmet Sepil’in ortaya koyduğu hepimizin altına imza atacağımız, Göztepe yatırımcısı kriterlerini sağlayan bir yatırımcı çıkmadığı sürece hatta belki çıktıktan sonra da Mehmet Sepil Göztepe’nin lideridir. Ünvanı ister Başkan olsun, ister hissedar olsun, ne olursa olsun. Kişisel görüşüm de böyle bir yatırımcının kısa vade de ortaya çıkması dünyanın ve ülkenin ekonomik şartları nedeniyle çok mümkün değildir. Şunu da ilave edeyim bu kriterlere uygun bir yatırımcı gelse bile ilk şartı Mehmet Sepil’in adı ister onursal Başkan olsun, ister camia büyüğü olsun, ister adı ve unvanı ne olursa olsun bugün kendisine oluşturmaya çalıştığı pozisyonda kalmasını istemesi olacaktır.

02 Haziran 2021 sabahı Göztepe için tarihi bir sabahtır. Ben Göztepe’liyim diyen, kendini Göztepeli hisseden her birey bu sabah düşünüp taşınıp karar vermelidir, Göztepe’yi nerede görmek istemektedir. Dün Başkan’ın da ifade ettiği üzere Türk Futbolu bataklığına bulaşmadan nispeten daha temiz kalan alt liglerde kendi halinde sevda yaşamakta bir tercihtir. Türk futbolunu kaç sene sürerse sürsün vazgeçmeden geri adım atmadan dirayetli bir şekilde dönüştürmeyi hedef belirleyip süper ligde kalıcı olmayı hedefe koyup bir yandan alt yapı yatırımlarını tamamlamakta tercihtir.

İster Başkan olsun, ister Yönetici olsun, ister taraftar olsun her Göztepeli artık bu kararı vermek ve buna uygun olarak hareket etmek zorundadır. Eğer Türk futbolunu dönüştürmekse karar, artık hep beraber hareket etmenin enerjimizi birbirimizi yemeye değil bizim dışımızdaki odaklara harcamamızın zamanı gelmiştir. 

Sn. Başkan hepimizin önünde 4 saat boyunca önce kendisi ile sonra hepimiz ile hesaplaşmıştır. Artık sıra bizdedir, özellikle de bugüne kadar sesini çıkarmayan sessiz çoğunluktadır. Naçizane bunca yıllık tecrübemle ifade ediyorum ki dün yayını 4 saat boyunca kesintisiz izleyen 1.300 kişisinin en az 1.000 kişisi bugüne kadar sosyal medyada tek satır yazmayan, Kulüp yöneticilerine gördüğü yerde taleplerle gitmeyen, kızsa da ,üzülse de, sevinse de bunu hiç kimseye söylemeden sevdasını kendi içinde yaşayan Göztepemizin en büyük gücü olanlardan oluşmaktadır. 

İşte bu bin kişi başta olmak üzere bugünden itibaren bu bin kişinin yönlendirmesi ile yayını izleyecek veya olan bitene daha hakim olacak binlerce kişilik sessiz çoğunluğun ortaya çıkması ve Göztepe’nin lokomotifi olması zamanı gelmiştir. 

Bu insanlar kim ne der, kim nasıl davranır, ama taraftar da, ama Başkan da demeden görünür olmalıdır, içinden geleni yapmalıdır. Nerede nasıl istiyorsa, İster Başkanın urladaki ofisinde, ister torasan tesislerinde, ister kulüp binasında, ister stadyumda, ister sosyal medyadan ister telefonla ister faksla, aklına nasıl geliyorsa o şekilde ben buradayım demelidir. 

Göztepe’nin ne olacağını 02 Haziran – 14 Haziran arasında ben buradayım diyen Göztepeliler yaratacaktır. Trenden inip Mez Gazinosunda toplananlar, kucağında bebeği ile 02 eylülde binlerce çevik kuvvet arasına girmekten çekinmeyen Göztepelilerin, yeni bir yeniden doğuş hikayesi yaratmasının günü bugündür. 

Mehmet Sepil bu camianın en yalın tanımı ile büyüğüdür ortaya çıkma cesareti nedeniyle lideridir, bugün icra kurulu yarın yeni yatırımcı bu camianın yöneticisidir,  grupları ile sosyal medyası ile sessiz çoğunluğu ile taraftarlar bu camianın lokomotifidir.

En kötü günde olacağını bildiğimiz büyük birlikteliği bugün oluşturup önce birbirine güven, önce birbirine samimi, önce birbirine şeffaf, önce birbirini anlar şekilde, önce küsmeden darılmadan dinleyerek ve duyarak tek bir vücut olmanın zamanı bugündür.

Bugün geleceğin ilk günüdür. Geleceğin nasıl olacağı bugünden belli olacaktır. 

Başlıktaki gibi Bugün değilse ne zaman, Şimdi değilse ne zaman.

Herşey Tek Büyük Göztepe İçin!

Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter