YALÇIN KAYAN (GÖZTEPE): 30 Ocak 1999’da İzmir’de dünyaya gelen Yalçın, İzmir’in köklü kulüplerinden Altay altyapısında futbol yaşantısına başladı. Burada başarılı bir grafik çizen genç oyuncu önce Altınordu’ya, oradan da Karşıyaka altyapısına transfer oldu. 2016 yılında Karşıyaka altyapısından Göztepe’ye transfer olarak, burada profesyonel sözleşme imzaladı. Geçtiğimiz sezon Göztepe U21’de sergilediği performans akabinde teknik direktör Bayram Bektaş tarafından A takıma yükseltildi ve sezon başı kampına dahil edildi. Hazırlık maçlarında taraftarı ve camiayı umutlandırıcı bir performans sergileyen genç oyuncu, şu ana kadar 1’i lig 1’i de Türkiye Kupası olmak üzere 2 maçta görev aldı. Sol kanatta görev alan genç futbolcu sağ kanatve forvet arkasında da oynayabilmekte.

2015 yılında Türkiye Futbol Federasyonun aldığı kararla, Süper Lig’inde yabancı sınırının kalkmasıyla birlikte son 3 yılda Avrupa’ya en çok Türk futbolcu ihraç ettiğimiz dönemi yaşadık. Avrupa liglerinde kendilerine yer bulan Türk futbolcularının verdiği öz güven ile genç oyuncuların son dönemlerde artan çalışma azimleri ve bunun getirisiyle birlikte yükselen performansları çoğu futbolseverin dikkatini çeken bir husus. Buna ülkemize gelen kaliteli yabancı oyuncuların futbola bakış açısıyla birlikte genç yeteneklere mental olarak kazandırdıkları da eklenince Cengiz ÜnderEnes ÜnalAbdülkadir ÖmürYusuf Yazıcı  gibi örneklerle şimdilik futbolumuz olmasa da, profesyonelliğe bakış açımızın yükselişe geçtiği aşikar.

Bununla birlikte finansal fair play dolayısıyla transfer sıkıntısı yaşayan kulüplerimizin, yavaş yavaş genç futbolculara dönük yatırımları da eklemesiyle birlikte ligimizde dikkat çekici bazı isimler ön plana çıktı diyebiliriz.

OZAN MUHAMMED KABAK (GALATASARAY): 25 Mart 2000 doğumlu oyuncu; geçen sezon Fatih Terim’in gelişiyle beraber çok iyi bir performans sergileyen Manchester City’nin oyuncusu Jason Denayer’in, Lyon’a transferi akabinde oluşan boşluk sonucu taraftara adeta çölde vaha etkisi yaptı diyebiliriz. Geçtiğimiz sezon iç sahada oynanan Evkur Yeni Malatyaspor maçında sonradan oyuna dahil olarak ilk kez A takım formasını giyme şansı yakalayan Ozan, bu sezon Maicon ve Ahmet Çalık’ın yetersiz performansları üzerine sürpriz bir şekilde Fatih Terim tarafından Kasımpaşaspor maçında ilk 11’de kendisine yer buldu. Gösterdiği performans ile beğenileri üzerine toplayan genç oyuncu, kısa süre içinde takımın değişmezleri arasında yer almayı başardı. Altyapı yıllarında asli yeri olan stoper mevkisinin yanı sıra ön libero olarak da görev almış olan genç yetenek, ligin en çok dikkat çeken isimleri arasında yer alıyor.

 

ELJİF ELMAS (FENERBAHÇE): 24 Eylül 1999 yılında Üsküp’te dünyaya gelen Eljif, futbola Makedonya’nın köklü takımlarından Rabotnicki altyapısında başladı. Yeteneği ile dikkat çeken genç futbolcu 4 Ekim 2015’te Rabotnicki A takımında ilk maçına çıktı. Rabotnicki’de gösterdiği performans ile kısa sürede Makedonya Milli Takımı’nda kendine yer edindi. 2017 yılında Aykut Kocaman’ın özel isteği doğrultusunda Fenerbahçe’ye transfer edilen genç yıldız, Fenerbahçe formasıyla ilk kez 28 Ocak 2018’de Trabzonspor karşısında tanıştı. Aynı sezon zaman zaman a takımda görev alsa da, genç takımda da forma giyerek sezonu sonlandırdı. 2018-19 sezonunda Philip Cocu yönetiminde sezonu açan Fenerbahçe’de sezonun başından itibaren A takımda çok daha sık forma şansı yakaladı. Fenerbahçe’de ilk 11’nin vazgeçilmezleri arasında yer alan Eljif, merkezi orta sahanın yanında, sol kanat ve forvet arkası olarak da oynayabilmektedir.

 

BURAK KAPACAK (BURSASPOR): 8 Aralık 1999 doğumlu genç yıldız, Samet Aybaba’nın göreve gelmesiyle birlikte Bursaspor’un en çok dikkat çeken isimleri arasında yer almakta. Sezon başında Samet Aybaba’yı takımın başına getiren Bursaspor yönetimi, son dönemlerin dikkat çeken başarılı isimlerinden Ilgaz Çınar’ı da scout ekibinin başına getirerek yepyeni bir yapılanmaya gitmişti. Bu yapılanma doğrultusunda takım içinde yükselen genç isimlerin başında gelen Burak, bu sezon Bursaspor formasıyla 7 maçta forma giyme şansı yakaladı. Asli mevkii sağ bek olan genç yıldız, sağ kanatta da görev yapabilmekte. Samet Aybaba’nın yer yer kanat oyuncusu olarak görev verdiği Burak, altyapıda bazı dönemler forvet arkası olarak da görev almıştır.

 

GÜVEN YALÇIN (BEŞİKTAŞ): 10 Ocak 1999 Düsseldorf doğumlu genç yıldız, Leverkusen 19 yaş altı takımında forma giymekte iken Şenol Güneş’in isteği üzerine bedelsiz olarak Beşiktaş’a transfer edildi. VFL Benrath takımında futbol hayatına başlayan genç oyuncu, 2006 yılında Leverkusen scoutlarının dikkatini çekerek Leverkusen 17 yaş altı takımına transfer edildi. Burada gösterdiği performans ile Türkiye U17 takımına seçilen Güven, akabinde Almanya U18 milli takımında şans bulmaya başladı. Luverkusen 17 yaş altı takımında gösterdiği performans ile 19 yaş altı takımına yükselen oyuncu, A takımda kendisine şans verilmemesi üzerine sezon başında Beşiktaş’a imza attı. Şu an aktif olarak Türkiye 21 yaş altı milli takımında görev almakta olan genç Güven, sezon başından beri 4 maçta Beşiktaş forması giyme şansı yakaladı. Sol ve sağ kanatta oynayabilen genç yıldız aynı zamanda santrafor olarak da görev alabilmektedir.

 

MERİH DEMİRAL (ALANYASPOR): 5 Mart 1998’de Kocaeli’de dünyaya gelen genç futbolcu, Karamürsel İdmanyurduspor genç takımında gösterdiği performans ile İstanbul kulüplerinin dikkatini çekmeyi başarmıştı. 2011 yılında Fenerbahçe altyapısına transfer olan Merih, gösterdiği başarılı performansa rağmen bir türlü profesyonel olma şansını elde edememişti. Fakat bu performans Sporting Lizbon’un dikkatini çekmeye yetti. 2017 yılında Sporting Lizbon ile profesyonel sözleşme imzalayan genç yetenek, aynı sezon Alcanenense takımına kiralandı. Burada 1 yıl kiralık forma giyen Merih, Sporting Lizbon B takımında da 1 yıl görev almasının akabinde yaklaşık 700 bin euroluk bir bonservis bedeliyle soluğu Alanyaspor’da aldı. Transferi sonrasında bu sezon son 10 haftadır ilk 11’de görev almayı başaran genç oyuncu, asli mevkisi stoper olmasına rağmen sağ bek olarak da görev alabilmektedir.

 

SINCERE SETH (YENİ MALATYASPOR): 28 Nisan 1998’de Nijerya’nın Abuja kentinde dünyaya gelen genç futbolcu, futbola Supreme Court takımında başladı. Gösterdiği çıkış ile Nijerya 18 yaş altı milli takımına seçilmeyi başaran Seth, sezon başında 50 bin Euro gibi bir bonservis bedeliyle Yeni Malatyaspor’a imza attı. Yeni Malatyaspor formasıyla bu sezon 5 maça çıkan genç futbolcu performansıyla çok iyi bir başlangıç yapmasına rağmen geçirdiği sakatlık ile son haftalarda forma giyememekte. Uyluk yırtılmasından muzdarip olan genç Seth, şu ana kadar tam 450 dakika sahada kalarak takımın vazgeçilmezleri arasına adını yazdırmayı başardı. Sağ bek mevkisinde görev alan genç oyuncu, ihtiyaç halinde sağ ve sol stoperin yanı sıra sol bek olarak da forma giyebilmekte.

 

DOĞUKAN SİNİK (ANTALYASPOR): 21 Ocak 1999 doğumlu Doğukan, futbola Antalya şehrinin yerel takımlarından olan Antalya Kunduspor altyapısında başladı. Gösterdiği performans sebebiyle önce yine bir yerel takım olan Şimşek Gençlik ve Spor’a akabinde de 1 yıl sonra Antalyaspor’a transfer oldu. Antalyaspor altyapısında 2017 yılına kadar amatör olarak görev alan Doğukan, profesyonel sözleşme imzalamasının sonrasında Kemerspor 2003’te bir yıl kiralık olarak forma giydi. Yeni sezona Bülent Korkmaz teknik direktörlüğünde merhaba diyen Antalyaspor’da kendine yer bulmayı başardı. Sezon başından beri kesintisiz her maç forma şansı bulan genç Doğukan, ayrıca Türkiye 21 yaş altı milli takımı kadrosuna çağırılmış durumda. Genel olarak orta sahanın sağ kanadında görev alan genç futbolcu, sol kanat ve forvet arkasında da oynayabilmekte.

 

JANİ ATANASOV (BURSASPOR: 31 Ekim 1999’da Makedonya’nın Strumica kentinde dünyaya gelen genç oyuncu, Galatasaray’ın eski oyuncusu Goran Pandev’in sahibi olduğu Akademika Pandev kulübünün altyapısında futbol hayatına başladı. Önceleri yerel kulüplerde de görev almış olan Makedon futbolcu, yeni bir yapılanmaya giden Bursaspor’a scout transferi olarak 100 bin Euro karşılığında imza attı. Makedonya Milli Takımı’nda da görev alan genç oyuncu Bursaspor transferi öncesi Doğu Avrupa’da en çok dikkat çeken yetenekler arasında yer alıyordu. Bursaspor formasıyla şu ana kadar 2 lig maçına çıkmış olan Jani, defansif orta saha ve merkezi orta sahanın yanında forvet arkasında da görev alabilmekte.

 

OSMAN ŞAHİN (ERZURUMSPOR): 13 Ocak 1998 doğumlu Osman Şahin, futbola Erzurum Eğitim Gücü’nde başladı. Kısa bir Çaykur Rizespor macerası akabinde BB Erzurumspor’a transfer olan genç futbolcu, BB Erzurumspor’un umutlu olduğu genç yeteneklerin başında gelmekte. Bu sezon Erzurumspor ile 2’si lig, 2’si kupa olmak üzere 4 maçta görev alma şansı yakalayan genç futbolcu, orta sahanın sağ ve sol kanadında görev alabilmekte.

 

HASAN BİLAL (KASIMPAŞA): 12 Mart 1998’de İstanbul’da dünyaya gelen genç yıldız, futbola Ramispor altyapısında başladı. 2011 yılında Galatasaray’a transferi gerçekleşen Hasan, burada geçirdiği 3 yılın ardından Kasımpaşaspor altyapısına transfer oldu. Geçtiğimiz sezon Kasımpaşa ile profesyonel sözleşme imzalayan genç oyuncu, Mustafa Denizli yönetiminde ligde mücadelesini sürdüren Kasımpaşa formasıyla 2’si lig 1’i kupa olmak üzere 3 maçta forma şansı bulabildi. Asli mevkisi sol kanat olan genç futbolcu, orta sahanın sağında ve sol bekte de görev alabilmekte.

OĞUZ KAĞAN GÜÇTEKİN (FENERBAHÇE): 6 Nisan 1999 Mersin doğumlu olan genç futbolcu, futbola Fenerbahçe altyapısında başladı. U16 takımında gösterdiği başarılı performans akabinde milli alanda da kulübünü temsil eden genç futbolcu, Aykut Kocaman dönemi zaman zaman A takım kadrosuna alınsa da Phillip Cocu’nun teknik direktörlüğü sırasında, A takımda ilk kez forma şansı yakaladı. 1 Avrupa Ligi, 1’de Lig olmak üzere 2 kez forma şansı bulan Oğuz Kağan geçirdiği sakatlık nedeniyle şu an tedavi görmekte. Orta saha merkez ve ön liberoda görev alabilen genç oyuncu zaman zaman forvet arkasında da oynayabilmekte.

 

YUNUS AKGÜN (GALATASARAY): 7 Temmuz 2000 doğumlu genç Yunus, Fatih Terim’in sezon başı kampına dahil ettiği birkaç genç yetenekten biri. Futbola Galatasaray altyapısında başlayan Yunus, gösterdiği performans ile kısa sürede dikkat çekti. Milli takımlarda da başarılı bir grafik çizen genç oyuncu, her iki kanatta da görev alabilmesi dışında forvet arkasında da görev alabilmekte. Bu sezon Galatasaray formasıyla 5 lig, 1’de Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 6 maç görev alan Yunus, şu ana kadar toplam 41 dakika forma şansı bulabildi.

 

CELİL YÜKSEL (GALATASARAY): 1 Ocak 1998 doğumlu genç oyuncu, Fatih Terim’in gelecek adına en çok ilgilendiği diğer isimlerden biri. Sezon başı takımla birlikte kampa katılan genç Celil, sezon başı Galatasaray’ın profesyonel sözleşme imzaladığı gençler arasında. Ön liberoolarak altyapıda görev alan genç futbolcu, şu ana kadar 1 kez ligde forma şansı bulsa da, en çok umut beslenen oyuncuların başında gelmekte.

KAYNAK: http://plasedergi.com 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter