Oğuz Reşat Sipahi

http://www.sipahi.tk

Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir’in ülkenin süper sıfatlı bitik ligindeki tek/ yegane/biricik temsilcisi Göztepe, iddiasını yitirdiği süreçte dört günde oynadığı iki maçta Konyaspor’dan 1 Gençlerbirliği’nden 5 gol yemeyi başarıp toplamda kalesinden toplam 6 kez top çıkararak 0 puan çekti. 

 

İttifak Holding Konyaspor maçı öncesi merak ettiğim İlhan Palut Hoca’nın Göztepe’ye karşı  motivasyonunun mu, Göztepeli oyuncuların son teknik direktörleri İlhan Palut’a karşı olası tepkisinin mi galip geleceğiydi. Palut Hoca, Arda Kardeşler ve Suat Arslanboğa’nın da yardımıyla galip geldi. 

 

Maç öncesi Göztepe’nin 1-2 gol atabileceğini ve sonucu Göztepe kaleci performansının belirleyeceğini ön görmüştüm. Göztepe’nin bu sefer gol atamayacağını tahmin edemedim. Bu bağlamda aslında sonucu Göztepe kalecisi değil, rakip kaleci Sehic ve hakem belirledi. 

 

Göztepe kalecilerine naçizane bir önerim var.  Rakip penaltı atarken penaltıcıdan önce sağa sola atladıklarında, ne tarafa atladıklarını görüp analiz edebilecek zekadaki her penaltıcı topu öbür tarafa bırakıveriyor. Bu gerçeği bilerek mi rakip topa vurmadan atlıyıveriyorlar anlayamasak da de facto durum bu.  İttifak Holding Konyaspor maçı ile ilgili bir not da şu ki Ünal Hoca’nın takım 1-0 gerideyken sürekli defans oyuncusu değişikliği yapmasını taraftar ne yazık ki anlamlandıramadı.

 

İH Konyaspor maçına hakem olarak Arda Kardeşler video yardımcı hakem olarak ise Göztepe için adeta yeni “Hüseyin Göçek” haline gelen Suat Arslanboğa vardı. İkisi birarada kombo olunca beklentimiz Göztepe’nin biçilmesiydi. O Suat Arslanboğa ki pek çok futbolsevere göre devlet koruması altında üst lige çıkan, tüm takımlar seyircisizken binlerce kişi ile seyircili oynayabilen Adana Demirspor’a, Adsli topçunun geri pasından gelen topa yapılan vuruşla atılan gole ofsayt diyerek ligin şampiyonuna etki eden anlı şanlı hakemicimiz… Suat Arslanboğa İttifak Holding Konyaspor maçında Ndiaye’ye yapılan buz gibi penaltıyı atladı Arda Kardeşler ile… Heyhat muhtemelen Suat Arslanboğa kendinden beklenenleri çok iyi becerdiği için Gençlerbirliği-Göztepe maçına da orta hakem olarak atandı. 

 

Bir son not İH Konyaspor maçının ardından, Göztepe adına bir Allah’ın kulu çıkıp da bizim net penaltımızı ekmek arası yapıp yediler (maç esnasında topçular da itiraz etmedi) demedi. 

 

Gençlerbirliği maçına gelirsek… Rakip anlaşılması zor şekilde Göztepe gibi genç ağırlıklı çıktı sahaya. 2-0 öne geçinceye kadar oldukça etkili olan Göztepe rakip biraz kıpraşınca göbekten sürekli tehlike vermeye başladı. Göztepe maçları performansına bakarsan Real Madrid’in isteyebileceği Stancu’yu durduramadı göbeği sıkıntılı defans. Genç oyuncular açısından baktığımızda, Ünal Hoca genç oynattı desek, bir tek Arda’ Özçimen’i ve ne kadar genç kabul edersek Yalçın Kayan’ı oynattı ilk 11…  10’ar dakika da Efe Binici ve Yılmaz Basravi… Arda da ne yazık ki beşlik oldu. Maçın tek olumlu tarafı Göztepe’nin çocuğu Halil Akbunar’ın iki asistiydiy... Takımın beşlik olması  ise iddia kalmadıysa da taraftarın çilesi devam anlamına geliyordu. 

 

Ünal Hoca’nın maç sonrası demeçleri genelde oldukça akılcı ve bilge kelime ve cümlelerle dolu oluyor. Bu maç sonrasındaki cümlelerden biri “Bjk maçına en iyi kadro ile çıkıp camiamıza yakışır şekilde mücadeleyi verip lafın sözün olmadığı bir şekilde sezonu tamamlamak istiyoruz.”.   Kanımca, tüm maçlarda elden gelenin en iyisiyle çıkmalıydı takım halel getirmemek için armaya. Bjk maçına en iyi kadro ile çıkılıp, Gençlerbirliği karşısına en iyi kadro ile çıkılmazsa (Bjk maçına Gençlerbirliği maçı ile aynı onbirle çıkacağını sanmıyorum Ünal Hocanın) Bjk’ye mi, diğer Kahpe Bizans’a mı, Gençlerbirliği’ne mi, küme düşen takımlara mı yoksa hepsine mi haksızlık olur?

 

Buna karşı küme düşmemesi için mucizelere ihtiyacı olan Gençlerbirliği’nden beş gol yiyen takıma Ünal Hocanın teşekkürlerini anlayamadı Göztepeliler…

 

 

 

Gelelim tekrar başlığa… Göztepe’nin iddiası yok mu ki çile devam ediyor? Maç sonunda galip gelinirse gelecek 2.5 milyon TL takım için yeterince motivasyon değil mi? Değil ki, Göztepe futbolcuları 2020-21 sezonunca çıktıkları bütün maçlara aynı motivasyonla çıkmadı… Gençlerbirliği’ni 4-0 yenerkenki takımla 5-3 yenilen takım aynı istekte miydi? Sivasspor’u deplasmanda yenen takımın motivasyonuyla İzmir’de aynı takımdan beş yiyen onbirin maça inancı bir miydi? Fenerbahçe’yi deplasmanda dize getiren takımın motivasyonuyla kendi sahasında Galatasaray’dan 3 yiyen takımın dirayeti aynı mıydı? Hatayspor maçındaki takım ile Konyaspor maçındakiler yeteneklerini aynı düzeyde mi sahaya yansıttılar? Gençlerbirliği maçı öncesi camianın maç öncesi motivasyonu (sanki o maç yokmuş gibiydi) ile Bjk maçı bir mi? 

 

Takımın motivasyonunu üst düzey tutmak Hoca ve ekibinin mi, topçuların mı, yönetimin mi, taraftarın mı görevi? Yoksa herkes birbirine destek mi verecek?

 

 

 

Bjk maçı ile ilgili öngörüm… Göztepe Dörtlü Oligarşi maçlarında ortalama 6 (4-8 arasında değişiyor) pozisyon buluyor. Bjk maçında bunlardan -%80 olasılıkla diye yuvarlayabilirim-  en az biri gol olur ama Göztepe golünün en iyi olasılıkla ikiyi geçeceğini sanmıyorum. Kalecinin ve takımın ikiden fazla gol yediği bir Dörtlü Oligarşi maçını kazanması neredeyse imkansız Göztepe’nin. Sonucu pek çok Dörtlü Oligarşi maçında olduğu gibi Göztepe kalecisi ve defansı belirleyecek. Dilerim ki maça üst düzey konsantrasyonla çıkılır, saçma penaltı hediyeleri verilmez, sağ-sol içten toplara, yan toplara ve genelde şutlara engel olunabilir. Korkarım ki defans ve takım Gençlerbirliği maçındaki kadar elek olursa “Beş iyiymiş” deme olasılığı yüksek biz Göztepelilerin. 

 

 

Beinsports olmadan olmaz… Göztepe taraftarı İH Konyaspor ve Gençlerbirliği maçlarının yayınını Digiturk sürü sepet onlarca kanalında (dizi film kanallarına 2-3 saat maç yayını aktarmayı düşünemediler) yayınlamayı akıl edemediği için beinconnect  vasıtasıyla izleyebildiler. Beinconect İH Konyaspor maçı esnasında sürekli durdu. Maç öncesi ya da sonrası yayını olmadı. Pınar Kaytaz’ın deyimiyle “Yıl 2021 Süperlig’deyiz maça 13 dakika kalmış bein logosu izliyoruz boş ekranda…”. Beinsports’un Türkiye’de hemen herşeyin üstünde bir öneme ve önceliğe sahip futbolun yayınını pazarlarken bu kadar beceriksiz ve başarısız olmasını anlamak zor. Beinsports spikerleri de işverenlerini aratmıyor. Konyaspor maçı spikeri oyuncuları sürekli karıştırırken, Gençlerbirliği maçının spikeri Göztepe gollerinde kahrından yutkunmaktan, gol sesi çıkaramadı. Adeta Göztepe U19 maçındaki Gs TV spikeri gibiydi. Beinsports, futbolseverler neden kaçak yayını seçiyor bir gün anlayabilecek mi? Boşuna bekliyoruz… 

 

Göztepe camiasının Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Dilerim bugün hentbol maçında Cumartesi futbolda Göztepe de taraftarlarının bayramını kutlar...

 

Bir soruyla kapatayım. Göztepe futbol takımı Yönetim Kurulu ve camiası tüm maçlara en üst motivasyonla çıksa şampiyon olabilir mi?

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter