Çağatay Çağlar ve Oğuz Reşat Sipahi'ye düşüncelerini anlatan Arslan, “Düşme tehlikesi olduğunu kabul edip bunu titreyerek hissetmemiz gerekiyor” dedi. Çağlar ve Sipahi'nin sorularını tüm içtenliğiyle yanıtlayan Arslan, “Biz şu anda ve bundan sonra da artık Göztepeliyiz. Bu kulübün ekmeğini yiyoruz. Her halükarda bizler kulüplere hizmet için varız” dedi.

-Son günlerin popüler konsuyla başlayalım. Atatürk Stadı’nda oynamaktan memnun musunuz? Yoksa Alsancak Stadı’nı mı tercih edersiniz?

C.A: Gözü kapalı Alsancak Stadı olmalı bence. Atatürk Stadı’nda seyirci baskısı oluşturmak çok zor. Alsancak Stadı’nda Rizespor maçı kadar taraftarımız olsaydı, İlhan o kırmızı kartı görmez, ofsayt gerekçesiyle sayılmayan gol ve penaltı da kuvvetle muhtemel verilmişti.

-Bradley’den memnun musunuz?

C.A: Bradley, arafa benziyor. Yani bazen çok memnun edici işler yapıyor. Bazen de olmayacak işler yapıyor. Kendini geliştirmesi gerek.

-Yeni yapılan bu transferlerle sizce bu sezon Süper Lig’e çıkılmaz ise gelecek seneye de takımda kalabilirler mi? Oynaya bilirler mi?

C.A: Öyle olduğunu düşünüyorum. Ama mutlaka takviyeler yapılması da gerekecek. İlla ki.

-Sistem konusundaki görüşünüz? Siz de tek forvet mi oyun sistemini benimsiyorsunuz?

C.A: Biz sisteme göre oyuncu transferi pozisyonuna sahip olamadık. O yüzden oyunculara göre sistem yaratmaya çalışmıyoruz. Bu süreçte iki forvet hatta üç forvet olacağımız hatta pratikte olduğumuz da oldu ve olacaktır.

-Sizce Göztepe’nin küme düşme olasılığı var mı?

C.A: Kartal maçından önce kazanırsak, çıkmaya, kaybedersek düşmemeye oynayacağımızı belirtmiştim. Ne yazık ki yediğimiz olmayacak gollerle kaybettik. Şu anda düşme tehlikesi olduğunu kabul etmemiz, bunu hepimizin titreyerek hissetmemiz lazım.

-Yeni transferlerden memnun musunuz?

C.A: Biz imza attıktan sonraki süreçte Ali Gültiken’in İsrail seyahati nedeniyle anlaştığımız 4-5 oyuncu ilk devre 15-16 maç oynamış futbolcu ile imza töreni yaşayamadık. Ali Gültiken’in istifası sonrasında eldeki seçeneklerden en iyilerini transfer etmeye çalıştık. Buradaki desteklerinden dolayı başkanımız Sayın İmam Altınbaş’a teşekkür ederiz.

-Karşıyaka’da uzun yıllar futbol oynadınız. İlk devre oynanan Göztepe-Boluspor maçında Göztepe tribünlerine çirkin hareketler yaptığınız iddiaları var. Yorumunuz?

C.A: Benim 15'ten fazla kulüple geçmişim var. Ayrıca ne olursa olsun tribüne hareket çekmek benim mizacıma çok aykırı bir şey. Herhangi bir tribüne hareket çekmedim. Ben şu anda ve bundan sonra da artık Göztepeliyim. Bu kulübün ekmeğini yiyorum. Çocuklarıma bile müzeyi gezdirdim. Her halükarda bizler kulüplere hizmet için varız. Halen Boluspor’da da, Kasımpaşa’da da benim dönemimden 10'ar oyuncu oynuyor. Önemli olan iyi işler bırakmak. Bizler burada başarılı olmak istiyoruz. İdeallerimiz var. Göztepe de ideallerimizi gerçekleştirebileceğimiz çok büyük bir camia. Göztepe’de önemli bir geçmiş, büyük bir taraftar kitlesi ve çok istekli bir yönetim ve başkan var.

-Theo Weeks ve Aydın Karabulut başta olmak üzere takım ikinci devrelerde kondisyon yetersizliği görüntüsü veriyor. Görüşünüz?

C.A: Birkaç hafta içinde daha iyi olacağımızı düşünüyorum.

-Ramazan ve Ali Kuçik için düşünceleriniz?

C.A: Ramazan; Orta saha olarak iyi bir oyuncu. Bununla birlikte defansif ve ofansif anlamda daha iyi olabilir. Ali Kuçik; İdman yapmadan maça çıktı. Oyuncular onu, o oyuncuları tanımıyor. Süreç içinde daha iyi olacaktır.

-Göztepe’de oyuncular sık sık sakatlanıyor. Daha önce böyle idman yapmak için saha bulmakta zorlanan, sık sık mekan değiştirmek zorunda kalan bir takımda çalıştınız mı? Sakatlıklar idman yapmak için sürekli mekan değiştirmenin etkisiyle olabilir mi?

C.A: Kasımpaşa da benzerdi. İdman yapmak için Olimpiyat Stadı’na gidiyorduk. Bununla birlikte idman yapacak antrenman sahası ve iyi bir çalışma ortamına ihtiyacımız olduğu kesin. Mevcut durumun sakatlıklarda etkisi olabileceğine katılıyorum. Yönetimimiz de sorunu en kısa sürede çözmeye çalışıyor.

-Ali Gültiken'in pozisyonunda sizce yine birisi olmalı mı?

C.A: Tabii ki olması işimizi daha da kolaylaştırır.

-Aydın Karabulut iyi niyetli olsa da oynadığı hiçbir maçı Göztepe maalesef kazanamadı. Maçların ikinci devresinde kondisyonu düşüyor izlenimi veriyor. Yorumunuz?

C.A: Aydın Karabulut çok yetenekli bir futbolcu. Fazla kilosu hiç yok. Tekniği çok üst düzeyde. Kondisyonu 45 dakikadan fazla olsa da kendini daha da geliştirmesi gerektiğine inanıyorum.

-Taraftar hakkındaki görüşleriniz?

C.A: Göztepe taraftarı takıma büyük bir tutkuyla bağlı. Ne yazık ki onları şu ana kadar skor açısından çok mutlu edemedik. Derwall'e göre futbolda taktik, teknik ve kondisyon değiştirilebili geliştirilebilir öğeler ama şansı gliştiremiyorsunuz. Kaybettiğimiz maçlarda rakipler ilk buldukları pozisyonlarda golleri buldular. Bizse pekçok pozisyonu gole çeviremedik. Umarım Güngören maçından itibaren taraftarımızı mutlu edecek galibiyetleri almaya başlayacağız.

-Size ve teknik heyetinize verdiğiniz bilgiler için teşekkür eder, başarılar dileriz.

 

-Size ve teknik heyetinize verdiğiniz bilgiler için teşekkür eder, başarılar dileriz.

C.A: Ben de sizlere çok teşekkür ederim.

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter