Bu transfer dönemi de takım iskeletini bozmamak adına temkinli davransak da, camiamız için hareketli geçiyor. Şu anda Türkiye Ligleri’nin en fazla gelen gideni olan takımı durumundayız. Aramıza yeni katılanları ve yollarımızın ayrıldığı futbolcuları sizler için mercek altına yatırdım.

GİDENLER

Cihan Yılmaz : Geçen sezon takımın skor yüküne hem asist hem de golleri ile direkt etki etti. Aydın maçında son dakikada attığı harika frikik golü , Hatay deplasmanında attığı gol oldukça kritikti. Bu sene başı ailesini de Almanya’dan getirmesi ile sanırım biraz da ailesinin uyum zorluğu çekmesi onu etkiledi. Maalesef kaptan hem Suat hoca hem de Metin Hoca döneminde hiçbir varlık gösteremedi. Takımda 10 numara pozisyonu için belki de tek isimdi , devre arası kampında kendisini toparlar mıydı ? Emin olamadım.

Seçkin Getbay : Aydınspor’dan geldiğinde isim olarak çok flaş bir transfer değildi. Güçlü fiziği ve sol ayaklı olması ile dikkat çekti , açıkçası takıma çok bir katkısı olmadı ; genelde sonradan oyuna girdi. Forma şansı bulamayacağı için takımdan kendisinin ayrılmak istediği konuşuldu.

Samed Kartal : Gelelim takımın en bıçak sırtı adamına. Geçen sezon bitik Giresun’u şampiyon yapan adamların başında yer aldı. Sene başı transfer ettiğimizde çok isabetli bir transfer olarak yorumladık. Ligin ilk maçında Gölbaşı’n da gol ile tanıştı , ikinci hafta Maraş maçında yine asist yaptı diyebiliriz. Samed’e ne olduysa Bandırma maçından sonra oldu ; ya Suat Hoca’nın gitmesi ya da Metin Hoca’nın gelmesi Samed’i bozdu. Son haftalarda isteksiz oyunu gözden kaçmadı. Ama öyle bir futbolcu ki hiç ortada gözükmediği Nazilli maçında 1 gol 1 asist ile oynadı. En büyük problemi maç içinde ve maçlar arasındaki istikrarsızlığı oldu. Bence takımda kalmalı ve kazanılmaya çalışılmalıydı. Çünkü her an skora etki edecek kapasitede bir oyuncuydu.

Mustafa Tiryaki : Çok önceden yollarımızı ayırdığımız , bu senenin hayal kırıklığı olarak yorumlayabileceğimiz Mustafa , güçlü fiziği ile forvette çok iş yapar dediğimiz adamdı. Şans bulduğu zamanlarda bir türlü isteneni veremedi çok tutuk kaldı. 1461 Trabzonda ki havasından eser yoktu. Bunda annesini kaybetmesinin de etkisi olduğunu düşünebiliriz. Yani uyum sağlayamadı.

Enes Kubat : Satılık listesine konduğunda en çok üzüldüğüm adamdı. Ama muhtemelen Kartalspor’a kiralık gideceğini duyunca rahatladım. Bence geleceği olan ve forması için her şeyi yapan bir oyuncu. Sakatlık problemleri yaşamasa belki de farklı olabilirdi. Ama 22 yaşında olan Enes’in daha zamanı var ; ileride çok faydalanacağımızı umuyorum. Bize gelmeden önce Antalyaspor’un kapısından döndüğünü ve değerini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Ramiz Ok : Geldiğinde çok dikkat çeken bir isim değildi. Suat Hoca’nın alınmasını ısrarla istediği sağ bek vasatı aşamadı. Gönderilmesi normaldi.

Koray Yıldız : Beşiktaş altyapı kökenli sol beki değerlendirecek kadar izleme fırsatımız olmadı.

GELENLER

Ümit Tütünci : PTT 1.Lig’de birçok kez izleme fırsatımız oldu. İleride top tutabilen çalışkan bir santrofor. Çok golcü bir isim değil , en golcü zamanında Tavşanlı Linyitspor da 29 maçta 13 gol atmış. Eğer Metin Hoca çift forvet oynayacaksa Timur için iyi bir partner. Tecrübesi ile çok şey katabilir.

Erkan Sekman : Ara transferde alınmasına şahsım adına en çok sevindiğim isim. 30 yaşında Sağ bek ve kanatta hatta stoperde oynayabilir. Kariyerinin yarısından fazlası Süper Lig de geçmiş. Beşiktaş altyapılı ; bence aradığımız sağ bek. İzzet den sonra sağ bek için kesin çözüm.

Emrah Metoğlu : Osmanlıspor dan aldık ,forvet oyuncusu 26 yaşında .Bu sezon başı geldiği Osmanlıspor’da oynamamış ; fazla şans bulamayan Şaban’ın da yedeği konumunda. Geçen sezon Boluspor da 7 gol atmış. Açıkçası altligleri takip etmemize rağmen dikat çeken bir oyuncu değil. Diyarbakır BB 3. ligden , 2 lige çıkarken takımın en önemli kozuymuş ve 19 gol atmış. Fakat bu veriye ne kadar güvenebiliriz açıkçası bilinmez ??? Çünkü Uğur Uğur’u hatırlarsınız 3. Lig gol kralı olarak bize gelmiş ve hiç varlık gösterememişti. Emrah ile ilgili tek değerlendirmemiz Diyarbakır BB , Bolu ve Osmanlıspor transferleri ile hep daha iyi takımlara transfer olması. Daha önce Suat Kaya döneminde de adı bizimle geçmiş ama Suat Hoca istememiş.

Mehmet Erdem Uğurlu : Ankaragücü’nün Mehmet Umut Nayir , Levent Kale ile beraber en önemli oyuncusu. Bu sezon 5 golü var. Sol bek ve esas olarak sol kanat oyuncusu. Özellikle sağ kanattaki duran topları çok etkili kullanıyor. Halil ‘in yokluğunda sol kanatta faydalı olacağını düşünüyorum.

Emre Aygün : Maddi krizdeki Orduspor’dan aldığımız bir başka oyuncu. 29 yaşında her 2 kanatta da oynasa da esas olarak sağ kanat oyuncusu. Daha önce Ankaragücü ve Gençlerbirliği ile Süper Lig deneyimi var. Geçen sezon Orduspor da devamlı oynayıp 41 maçta 8 gol atmış. İstikrarlı ve çalışkan bir oyuncu. Trabzon altyapılı.

Doğan Gazioğlu

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter