İstanbullu bir kulübün takım kaptanının yaptığı açıklamalar sonrası yine bir Atatürk stadı macerası...
Şehirlerindeki stada, 556 km uzaklıktaki takımları gelince gitmeyi akıl edebilen İzmirli dostlar(!) kaptanlarının açıklamalarıyla olaya daha da pür dikkat kesilmişlerdi.
'Zemin ne kadar kötü ya', 'stadyum harabe gibi ya','burada top mu oynanır ya' söylemlerinin akabinde el mahkum çıktık yine Atatürk Stadına...
 
Günlerdir yağan yağmur, kötü zeminle birleşince beliren balçık görüntüsü, Kanal 35'in de belgesel tadıyla anlatımıyla birleşince ortaya Discovery Channel tadında bir lezzet çıktı.
 
Sözü geçmişken değinmek gerek; evet, belki iyi niyetle yayın yapıp bizlere ulaştırmaya çalışıyor Kanal 35 ancak, zirve mücadelesi veren iki takım, sezonun en önemli maçlarından birisini oynarken hiçbir kritik pozisyonun tekrarının gösteril(e)memesi gerçekten bir drama oldu.
 
Tüm bu faktörler, seyircisiz oynama cezası ve rakiplere vermiş olduğumuz eski oyuncularımızın bizim maçlarımıza Viagra desteği almışcasına çıkma klasiğiyle birleşince; hem saha dışı hem de saha içi faktörlerle maça 0-1 yenik başlamış olduk.
 
Yine sözü geçmişken bir parantez daha açalım;
Biz topçularımızı neden illa ki aynı grupta mücadele ettiğimiz rakiplerimize veriyoruz? Hadi geçtim, madem rakipler bizden topçu almaya bu kadar hevesli, sözleşmeye neden ek madde koyarak bize karşı oynamalarına engel olmuyoruz?
Biz Göztepe'yiz, onlarla mı uğraşacağız demeyin, futbol artık, saha dışında da oynanıyor!
 
Bu kadar handikap varken, bir de biz rakibin ekmeğindeki yağın üzerine bal sürüyoruz ki akıl alır gibi değil.
 
Şimdi düz mantıkla bir bakalım;
Rakip, bırak senin olduğu ligi, tüm liglerin deplasmanda en az gol yiyen takımı.Senin elinde de bu ligin en fazla gol atan oyuncusu var.Ama gidip yedek bırakıyorsun.
 
Metin hoca, bu takımın başına geldiğinde bir şey söylemişti;
'Bakıyorum da bu takım, zirve mücadelesi veren rakiplerinin hiçbirisini yenememiş, böyle şampiyon olunmaz'
Tamam da böyle zaten yenemeyiz be hocam.
Zemin berbat,hava kötü,seyircin yok,rakibin iyi...
Hali hazırda zaten bu kadar dezavantajın varken bu inat neden?
Ya Timur o golü atmasaydı?
Şimdi çok daha farklı şeyleri, çok daha farklı konuşuyor olmayacak mıydık?
Zararı hem sana hem de bize olmayacak mıydı?
 
Aman hocam, Göztepe taraftarının sana sevgi ve saygısı çoktur, bilirsin. Ama, kimsenin de bu ligde bir sene daha kalmaya tahammülü olduğunu sanmıyorum.
 
Havaya,zemine,rakibe,tribüne bahane bulmadan, banane arkadaş ben çıkar topumu oynarım diyebilmektir aslolan.
Kişisel tercihlerle, benim kararım cümleleriyle kaybedecek bir puanımız bile olmadığı herhalde net bir şekilde görülmüştür.
Futbol doğru sistem ve o sisteme monte edilen doğru oyuncularla oynanır.
Sanıyorum Metin hoca da futbol bilgisi ve tecrübesiyle bunu net bir şekilde görmüştür...
 
Süleyman YENGİL

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter