Türk Spor Kamuoyuna;

Bizi bilir, tanırsınız… Göztepeliler olarak bizler, dinamik, heyecanlı, yeri geldiğinde agresif, yeri geldiğinde sabırsız bir camiayız.

Çünkü biz bir çokları gibi, bir belediye başkanı ile bir milletvekili ile, bir bakan ile, bir yönetici grubu ile parlayan, gündeme gelen sonra silinip gidenlerden değiliz. Biz her daim durumumuz ne olursa olsun gündemde olan, düşerken de, çıkarken de konuşulan, her daim Türk Futbolunun temel taşlarından biri olan ve olacak olan bir camiayız.

O sebeple en gencimizden en yaşlımıza, Göztepe’mize organize olarak neler yapıldığını neler yapılmak istendiğini, aleyhimizde nasıl ince ince hatta bazen kalın kalın doğramacılık yapıldığını en iyi biz biliriz.

Şunu açıkça ortaya koymak isteriz ki tarihimiz boyunca hakkımızı yiyenler, cezalarını fazlasıyla çekerek yok olup gittiler. Biz hala buradayız ve sonsuza kadar da burada olacağız. Çünkü GÜCÜMÜZ bir takım siyasi ve sportif ayak oyunları ile yaratılmış bir güç değil BİZİM GÜCÜMÜZ TARİHİMİZDEN VE RUHUMUZDAN gelen BİR GÜÇ azaltılamaz, yok edilemez.

Bugün Samsun 19 Mayıs Stadı’nda, o stadyumun ismine yakışmayan, ülkemiz futbolu ve hakemleri adına utanmamızı sağlayan bir gece daha yaşandı. Tartışılır penaltılar, çalınan ve çalınmayan bazı ince bazı kalınca yapılandırılan provokatif takdir hataları, ilk yarının ve ikinci yarının aynı dakikasında aynı yerinden ANİDEN sakatlanan kalecinin uzatma dakikalarını birer birer yok etmesine rağmen deklare edilen uzatma dakikalarından dahi önce bitirilen devreler… Oyuncularımızı tahrik etmeye yönelik her türlü tavır ve davranışı göreviymiş gibi özenle yapan hakem heyeti Türk futboluna tamiri güç bir yara daha açmıştır.

Biliyoruz ki bu sezon, bu maç skora, puana ve puan tablosuna yansıyan ilk 90 dakika olmamıştır. Biliyoruz ki son da olmayacaktır. Bu gibi hatalar sezon başından beri sistematik bir şekilde adeta “Bir organize grup ile mi karşı karşıyayız?” dedirtecek şekilde devam etmektedir. Açıkça beyan ediyoruz ki skora-puana yansımayan hata içermeyen ardı ardına iki maç yaşamadığımızı düşünüyoruz.

Biliyoruz ki…

Göztepe’mizin Türk futbolunun bu kokuşmuş sistemini yıkacağını hissettiğiniz her an, bu hatalar gerçekleşmeye devam edecektir. Ama bütün bunlara rağmen bizler daha da birlik olarak daha da fazla çalışarak daha da güçlü durarak tarih çizgimizin tamamında olduğu gibi bu ayak oyunlarının üstesinden gelecek güce ve kudrete sahibiz. Bunu yapmaktan da hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz.

Sonuç olarak…

Türkiye Futbol Federasyonu yöneticilerine, Merkez Hakem Kurulu üyelerine, her hafta yüzlerce maça çıkan hakem ve gözlemcilere son bir umut sesleniyoruz.

1) Oturduğunuz koltuklara hak ederek gelmemiş olabilirsiniz… Size o koltukları bağışlayan kimselere yaranmanız gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz… Ama tarih yalakaları ve kraldan çok kralcı olanları yazmaz… Tarih kahramanları yazar.

Sizler eyyamcının, yalakanın değil çalışanın çaba gösterenin kazandığı bir sistemi devralmadınız… Belki de bu sizin kabahatiniz değil, belki de hiç istemeyerek bu sistemin parçası oldunuz…

Ama belki en azından bundan sonra sizden sonrakilere emek verenin hak edenin kazandığı bir sistemi bırakmak için mücadele edecek kadar cesaretli olabilirsiniz... Hala bu akışa kapılmayacak kadar onurlu olabilirsiniz. Akşam yatağınıza yattığınızda çocuklarınız için Türk Futbolunun geleceği için doğru olanı yapmış hissedebilirsiniz.

Gelin sistematik baskılara “Artık yeter…” deyin… Türk futbolunun sömürenlerinin dişleri arasında kalıntı olmayın, Türk futbolunun dişlilerinin yönünü doğru yöne çeviren olun.

2) Gelin voleyboldaki gibi maç içinde ekran görüntülerinin kullanılabilmesi yolunu açın. En azından hataların bir kısmı düzeltilebilsin.

3) Mangalda kül bırakmayan İzmir medyası… İzmir Milletvekilleri… İzmir’in yerel politikacıları… Büyük Belediye Başkanları… Gelin İzmir için… Yalnızca Göztepe değil bütün İzmir takımları aleyhinde yapılan organize-sistematik hatalara tepki verin…

4) Hakemlerin ve futbol sistemimizin yaptığı hatalar insanların, taraftarların, futbolcuların mutluluğuna, parasına, futbol takımlarının milyonlarca dolarlık yatırımlarının olumlu olumsuz karşılığına mal olmaktadır. Yaptığı hatanın olumsuz sonuçlarından etkilenmeyen-yargılanmayan, hataları denetlenmeyen bir makam hiçbir sistemde var olmamalı. Gelin maçlarda yapılan hakem hataları için TFF içi ya da dışı bir üst hukuk makamı oluşturun…

Tff… Hakemleri… Ve futbolun diğer paydaşları…

Biz, bize yapılan tüm ORGANİZE KÖTÜLÜKLERE rağmen tarihe onurumuzla, gururumuzla, mücadelemizle, isyanımızla, inadımızla yazılmaya devam edeceğiz.

BİZİM ÖNERİLERİMİZ BUNLAR… TERCİH SİZİN… NEREDE OLACAĞINIZA FUTBOL İÇİN NE YAPABİLECEĞİNİZE KENDİNİZ KARAR VERİN…

ALAYINA İSYAN, ÖLÜMÜZE GÖZTEPE

Göztepelist Organizasyonu

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter