Göztepemiz yaklaşık 15000 taraftarımızın izlediği maçta Ksk'yi 2-0lık net skorla yendi.

 Karşıyaka derbisinde polis, geniş güvenlik önlemleri aldı. İl Spor Güvenlik Kurulu'da yüksek risk düzeyi nedeniyle derbide 2000 emniyet personeli ve 465 güvenlik görevlisini görevlendirdi.

KAPILAR 12.30'DA AÇILDI

Ev sahibi Göztepe taraftarı saat 12. 30'dan itibaren Halkapınar Metro İstasyonu'ndan, konuk Karşıyakalı futbolseverler ise Salhane İzban İstasyonu'ndan Atatürk Stadı'na geldi. Salhane'de toplanan yaklaşık 1000 Karşıyaka taaftarı, işaret ve havai fişekler atarak stada geldi.

KARŞIYAKA TARAFTARINDAN GÖZTEPE'YE SALDIRI

Karşıyakalı taraftarlar, içinde Göztepeli taraftarların olduğu bir belediye otobüsüne salldırdı. Otobüsün camlarını yumruklayan yeşil kırmızılı taraftarlara polis müdahale etti.

KARŞIYAKALILAR'DAN GÖZTEPE'YE HAVAİ FİŞEK

Karşıyaka seyircisi, stat girişinde de Göztepeli taraftarların bulunduğu bölüme havai fişek attı. Karşıyakalılar, çevik kuvvet eşliğinde açık tribüne alındı.

GÖZTEPE'DEN DE HAVAİ FİŞEK

Göztepe taraftarı da tıpkı Karşıyaka gibi havai fişekler ve maytaplar atarak stada geldi. Halkapınar'da kortej oluşturan yaklaşık 3000 sarı kırmızılı taraftar olaysız bir şekilde tribünlere girdi.

PANKART GERGİNLİĞİ

Sabah saatlerinde ise iki takım taraftarı pankart asmak için stada geldi. Yaklaşık 15 kişiden oluşan iki grubun birbirlerine patlayıcı maddeler attığı öğrenilirken, yaralanan olmadığı açıklandı.

SIKI ARAMA

Sezonun ilk yarısında oynanan Karşıyaka-Göztepe maçında yeşil kırmızılı taraftarların açık tribünde oturan Göztepe taraftarına işaret fişeği atmasının ardından bu maçta futbolseverler sıkı bir aramadan geçirildi. Emniyet birimleri kesici, yanıcı ve patlayıcı madde buldukları taraftarları Atatürk Spor Kompleksi'nin içine almadı.

ARAB.A BAGAJINDA İÇKİ SATIŞI

Stat çevresinde tüm uyarılara ve önlemlere rağmen ise işportacıların satış yaptığı gözlendi. Bazı kişilerin ise araba bagajlarında taşıdığı alkollü içecekleri taraftarlara sattığı dikkati çekti.

AURELİO İLK DEFA

Göztepe'de Mehmet Aurelio kariyerinde ilk defa antrenör olarak sahaya çıktı. Göztepeli taraftarların büyük sevgi gösterilerinde bulunduğu Brezilya asıllı Türk çalıştırıcı, geçen hafta 2-1 kaybedilen Kayseri Erciyesspor maçının on birinde zorunlu 2 değişikliğe gitti. Aurelio stoperde oynayan sakat Özgür'ün yerine Cemil'i, cezalı sağ bek Serkan'ın yokluğunda da Hakan Barış'ı alarak Emre Aygün'ü defansın sağına çekti. Aurelio, yabancı futbolculardan orta saha Besara ve golcü Vleminckx'i ise 18 kişilik kadroya dahil etmedi.

20 YIL ARADAN SONRA

Karşıyaka'da Soner Tolongüç ise kariyerinde futbolcu olarak görev yaptığı Karşıyaka-Göztepe maçında 20 yıl aradan sonra teknik adam olarak sahada çıktı. Yeşil-kırmızılı takımın başında bulunan Soner Tolongüç, 7 Eylül ve 10 Kasım 1996'da oynanan İzmir derbisinde futbolcu olarak ter dökmüştü. O yıllarda takım kaptanı olarak sahaya çıkan Atilla Güneş ise KSK'nin başında sportif direktör görev yapıyor.

KARŞIYAKA'DA KART CEZALISI 4 FUTBOLCU VARDI

Tolungüç kart cezaları yüzünden Youssef, Mustafa Aşan, Gökhan Ünal ve İbrahim'i oynatamadı. Tolungüç orta sahada Zeki ve Kovalchuk ile Tayfun'a şans tanıdı. - İzmir

 

Teknik Direktörümüz Aurelio çok mutlu olduğunu ifade ederek "Takımım çok güzel mücadele etti, herkes elinden geleni yaptı. Tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum. 3 puan aldığımız için çok mutluyum. Maç maç bakarak yolumuza devam edeceğiz. Galibiyeti taraftarlarımıza ve Önder hocama hediye etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Takımımızı 2-0 öne geçiren penaltıyı yaptıran Robin Maah "Bu maçın önemini biliyorduk, bütün hafta bu bilinçle ciddi bir şekilde çalıştık. Camiamıza kendimizi affetirmek için elimizden geleni yaptık. Bu galibiyet iyi şeylerin başlangıcı olacak." dedi.
 
Hakan Barış "Başkanımız, yöneticilerimiz, taraftarımız ve biz bütün hafta hep bu maça konsantre olduk. Herkes görevini sonuna kadar yerine getirdi. Bize sadece sahada galibiyeti almak kaldı ve biz de bunu başardık, çok mutluyuz." şeklinde konuştu.
 
Gençer Cansev "Bütün arkadaşlarımın dediği gibi bu maça çok iyi konsantre olduk. Galibiyetten başka hiçbir şey düşünmedik, bu maçta gol atmam ayrıca mutlu etti. Bu galibiyeti tüm camiamıza ve hamile olan eşime armağan ediyorum." dedi.

 

Göztepe: Atacan Öztürk, Gençer Cansev, Cemil Vatansever, Mehmet Erdem Uğurlu, Emre Aygün, Jean Jacques Gosso, Kerem Şeras, Hakan Arslan, Gökhan Karadeniz, Cleyton, Diarra
Yedekler: Gökhan Değirmenci, Salim İyik, İsmail Köse, Leroy George, Robin Maah, Serdar Özbayraktar, Hakan Arslan
Teknik Sorumlu: Mehmet Aurelio

Karşıyaka: Erhan Erentürk, Kvesic, Zeki Korkmaz, Tayfun Pektürk, Ömer Can Sokullu, Tisdell, Can Erdem, Kovalchuk, Berkay Can Değirmencioğlu, Abdel Diarra, Ömer Kandemir
Yedekler: Özkan Karabulut, Mustafa Değirmenci, Efe Halil Özarslan, Şahin Aygüneş, Mahmut Temur, Abdulhamit Yıldız, Battal Demirbilek
Teknik Sorumlu: Soner Tolungüç

Maçtan Dakikalar:

1' Derbiye Karşıyaka başladı.
12' Sağ kanattan ceza sahası içerisine giren Emre rakibini çalımladıktan sonra yerde kaldı, hakem autu işaret etti.
14' Tisdell'in ceza sahası içerisine doğru kullandığı serbest vuruşu savunmamızda Gençer uzaklaştırdı.
17' GOOOOLL!! Gökhan'ın kullandığı kornerde Gençer kafayı vurdu. Gençer'in kafasında top Karşıyaka ağlarında! 1-0 öndeyiz!
19' Kerem'in ceza sahası içerisine kullandığı serbest vuruşta top kaleci Erhan'da kaldı.
21' Gökhan ile kullandığımız kornerde top kaleci Erhan'da kaldı.
25' Karşıyaka'da Ömer Kandemir sarı kart gören isim.
26' Karşıyaka'da Berkay'ın yerine Abdülhamit oyunda.
29' 2. gole çok yaklaştık!!! Hakan Barış'ın şutunda top kalecinin müdahalesiyle direğe çarparak kornere gitti.
32' Cleyton'ın kullandığı kornerde kaleci Erhan topu çift yumrukla uzaklaştırdı.
35' Tisdell'in şutunda top kalecimiz Atacan'ın kontrolünde auta gitti.
41' Tisdell'in ortasında Abdel Diarra kafayı vurdu. Abdel'in vuruşunda top auta gitti.
42' Cleyton'ın kontrolün ardından yaptığı vuruşta kaleci Erhan topu ayağıyla çıkardı.
43' Hakan Barış ve Abdülhamit sarı kart gören isimler.
45' İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave edildi.

İlk Yarı Sonucu: Göztepe'miz 1-0 Karşıyaka

46' Karşılaşmanın ikinci yarısına Göztepe'miz başladı.
51' Tayfun'un şutunda top auta gitti.
54' Cleyton'ın ortasında Karşıyaka savunması topu uzaklaştırdı.
59' Tayfun'un yerine Şahin oyunda.
61' Cleyton'ın yerine Maah oyunda.
64' Gökhan Karadeniz'in kullandığı kornerde Karşıyaka savunması topu uzaklaştırdı.
68' Maah yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi!
69' Karşıyaka'da Ömer Kandemir ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında.
70' GOOOOOLL!! Penaltıyı kullanan Gökhan Karadeniz durumu 2-0'a getirdi.
70' Gökhan Karadeniz sarı kart gördü.
72' Maah'ın şutunda top auta gitti.
74' Göztepe'mizde Hakan Barış'ın yerine Leroy oyunda.
78' Leroy'un sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top auta gitti.
81' Emre Aygün ve Can Erdem sarı kart gören isimler.
83' Karşıyaka'da Ömer sarı kart gören isim.
88' Göztepe'mizde Gökhan Karadeniz'in yerine Salim oyunda!
90' Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

Maç Sonucu: Göztepe'miz 2-0 Karşıyaka

 

goztepe.org.tr DHA Göztepelist

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter