Mustafa Dalyanoğlu

……Hanım , maçtan önceki geceki rüyasını sevdiğine anlatıyordu : “Rahat ol canım . Rüyamda elinde buğday başakları ve çiçekler vardı . Ben almak için elimi uzattığımda “bunlar GÖZTEPE’nin canım” dedin . Buğday berekettir . Çiçekte iyidir . Rahat olun , şampiyon olacaksınız “

Hatice Hanım , hayatında hiç stada gitmemişti . İhtimal futbolu da sevmiyordu. Ama yıllardır GÖZTEPE için verilen emekleri , gidilen kilometreleri , yapılan haksız eleştirileri biliyordu , duyuyordu , görüyordu . Hamiyet hanımı aradığında gözlerinden yaşlar akarak “ GÖZTEPE şampiyon oldu Hamiyet’çim. Analarının ak sütü gibi helal onlara . Mustafa’yı öp benim için . Bu gece onlara herşey helal olsun . Çok şükür çok şükür” diyordu .
Tahir bey tutkulu bir Beşiktaş taraftarı . Pazar akşamı , eşi Seda Hanım ve oğlu Rüzgar ile birlikte TV nin başına geçmiş heyecanla GÖZTEPE ‘nin haklı isyanının son basamağına şahit oluyordu . Maç biter bitmez telefon sarıldı . Telefonun ucundeki Mustafa’ya : İşte bu kadar dostum işte bu kadar derken sesi titriyordu .
Sahur için hazırlanan caminin imamı , hayatında top tepmemiş. Ama TV nin başında heyecanla maçı takip ediyor . Whats up tan Mustafa ‘ya yazıyor : “Göreceksin kazanacaksınız . “ Maç bitiminde ise hayatında belki hiç yapmadığını yapıp “ŞAMPİYON GÖZTEPE” diye bağırarak telefona sarılıyor .
Evren Bey , Fenerbahçe , Esin Hanım Beşiktaş taraftarı . 3 yaşındaki kızları Duru ise henüz hangi takımı tutacağına karar vermemiş. Evren Bey ve Esin Hanım , o akşam tüm Türkiye gibi , uğrunda çok çileler çekildiğini yakinen bildikleri GÖZTEPE’mizin maçı için ekran başına geçtiler . Maç bittiğinde ise DURU , merdivenlerden inerken GÖZ GÖZ GÖZTEPE çığlıklarını atıyordu .

TRABZON’ da , MALATYA’da kahveler sahura kadar yanık batak okey oynamayı bırakmış penaltılara kitlenmişti . Sinan’ın penaltısı ile birlikte GÖZ GÖZ GÖZTEPE tezahüratları çılgınca atıldı . sanırsın milli maç sonu .
Pazar akşamı tribünde , Diyarbakırspor atkısı taşıyanlar vardı . Bol miktarda Antalyaspor’lu kardeşlerimiz vardı . Malatyaspor ve Denizlispor formalı arkadaşlar vardı . Bir tane İzmirspor formalı gördüm . Kasımpaşa forması giyen bir arkadaşımız vardı . Ve elbette bol miktarda can kardeşimiz SAKARYASPOR’lular .
Tribünün dışında birasını içerek maç saatini bekleyenler ile stada girdiğinde orucunu açıp mescitte akşam namazını kıldıktan sonra tribünlerde yerini alanlar hep birlikte omuz omuza tezahürata başladılar . Penaltılara geçildiği sırada inanan inanmayan herkes Ya Allah Bismillah Allah u Ekber nidaları ile stadı çınlatırken , maç bitiminde meydanlarda bile kolay kolay söylenemeyen Grup Yorum un HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ şarkısının bize uyarlanmış şeklini sağcısı solcusu dinlisi dinsizi hep bir ağızdan göz yaşları ile haykırıyordu .
Bu sadece bir futbol maçı değildi . Bu yıllardır verilen mücadelenin tüm TÜRKİYE tarafından ayakta alkışlanarak taçlandırılması idi . O gün GÖZTEPE , TÜRKİYE idi , TÜRKİYE ‘de İZMİR . Kulübümüzün maç öncesi yayınladığı bir video vardı . 1925 den beri biz İZMİR’iz şeklinde bitiyordu .
Slogan artık değişti : 4 Haziran 2017 den beri artık biz TÜRKİYE’yiz…
TÜRKİYE CUMHURİYETİ’ne ve GÖZTEPE’mize SADAKATİMİZ ŞEREFİMİZDİR…

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter