Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve sakal

Çok özellikli insanlar değildik. Hayatı yeni yeni tanımaya başlıyorduk. Çok büyük hayallerimiz de yoktu. Her birimiz kentin farklı köşelerinde hayatını sürdürmeye çalışan, ama arkadaşları ile mutlu olan, hep bişeyleri daha fazla nasıl paylaşabiliriz diye birbirinin gözünün içine bakan gençlerdik.

GÖZTEPE'yi bunun için çok seviyorduk. O bizim gibiydi. Bizden biriydi. Koskoca bir çatıydı üzerimize örtülen. Bizi sahte sevdalardan, anlamsız çekişmelerden koruyordu.

 

Şefkatli bir babaydı. Biz onu daha çok sevdikçe o bizi daha çok seviyor, sarıyor sarmalıyordu. TV ekranlarında sahte şefkatler aramıyorduk.

Vefalı bir sevgiliydi o. Ne ihanet ediyordu ne kapris yapıyordu. Yılda birkaç kez üzerimize geçirdiğimiz anlamsız sevgililerin kıyafatleri gibi değildi. Sımsıcaktı. Ve hepimize çok yakışıyordu.

 

Biz sevdamızdan hiç şikayet etmedik. Üzerimize oynadılar ama biz vazgeçmedik. Bir insanın sevdalandığı takım 30 yılda 7-8 kez küme düşer de o insan hala nasıl böylesine vefalı olabilir? GÖZTEPE tribününde bunun binlerce örneğini görürsünüz . Takım ligleri tek tek düşerken gittiğimiz deplasmanlarda gördüğümüz nice abilerimiz vardı. Pazar günü sivas ta yine o abileri gördüm. O kadar duygulandım ki. Bu zevki sürmek analarının ak sütü gibi helal onlara. İlk günkü heyecanla GÖZ GÖZ çekerken izledim onları. O yüzlerdeki heyecan ve coşku hiç eksilmemişti. Ne güzel insanlardı bunlar.

 

Bir takımı tutmak ayrı bir şey. Bir takımın taraftarı olmak ayrı bir şey. Ama GÖZTEPE ‘li olmak inanın çok farklı bir şey. Her deplasmanında apayrı bir hikaye var. GÖZTEPE bizlere hiçbir zaman mutluluk vadetmedi. Ama biz hep birlikte o kadar güzeldik ki …

 

Bu güzelliği en yakınlarımızdakiler anlayamadı ama şimdi tüm TÜRKİYE, sadakat ve sevdanın bir takımı küllerinden yeniden ayağa kaldırıp zirveye emin adımlara taşımanın ne demek olduğunu, GURURLA VE GIPTA İLE ayakta alkışlıyor.

 

Ama biz şımarmayacağız. Bu Pazar, Sivas Kalesi'nde bizlere eşi ve çocuğu ile birlikte, hoş geldiniz deyip Antalya’dan geldik deyince , yüzündeki hayranlık ifadesinin nasıl adeta sevgiye döndüğünü gördüğümüz abinin yüzündeki ifadeyi hiç bozmayacağız. Biliyoruz ki bunlardan Türkiye’mizde milyonlarca var.

 

Biz nefret etmeye gelmedik. Sadece, yıllarca yapılan haksızlara karşı dik durmayı öğretmeye geldik. VAZGEÇMEMEK ne demektir onu göstermeye geldik .

 

BU GURUR HEPİMİZİN…

TADINI ÇIKARALIM…

 

Ne Olursa Olsun Göztepemize Bir Şey Olmasın

 

Mustafa DALYANOĞLU

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter