19

“Do you know what it takes to be a Göztepe supporter?” bu cümleyle uyanmışım Beşiktaş maçının ertesi günü uyandığımda. Rüyalarımızı, hülyalarımızı inşa etmişiz Göztepe üzerine. Tam 19 yıldır kabusları da rüyaları da paylaşmışız Göztepelist çatısı altında.

Göztepeyle büyümüş üzülmüş kısacası yaşamışız. Eşlerimiz, çocuklarımızdan önce tanışmış, koşturmuşuz birlikte Göztepe için, Göztepe peşinde. Kahvehane köşelerinden, pizzacılara, isyan yürüşlerinden, savcılık başvurularına, Göztepe adının geçtiği hemen her yerde elden ne gelirse karınca kararınca Göztepe duruşu için olmaya çalışan küçük ama kocaman bir topluluk olmuşuz. Takımın gidişatına göre teknik direktörlerimizle ve menejerlerimiz birlikte yediğimiz yemeklerden, başkanlarla olan bazen trajik bazen komik bazen de Göztepemiz adına yaptığımız fikir tartışmalarına kadar fikrimiz Göztepe adına hep sabitti çok şükür, bundan sonra da böyle kalacak inşallah.

Yeri gelmiş evlerimizden aranmışız yazdıklarımızdan dolayı, yeri gelmiş bize beste yapılmış temiz tribün istedik diye. Sevmeyenimiz olsa da sevenimizin daha çok olduğunu bilmek güzel. Bu camianın elle tutulan organizasyonlarında ilkleri başlatmış, ve çekinmeden destek olmuş, kendini de ön plana koymaktan beri durmuş bir grup. Kimilerine göre Kordon’da rakı masasında dansöz oynatan, kimisine göre lüks ofislerinde viski bardağıyla snob yorumlar yazan bir zengin kitlesi. Bazen gizemli bazen de hoyrat bir şekilde doğru bildiğini herkese ve her şeye rağmen ama sadece Göztepe için ifade eden Göztepe sevdalıları. Yeri gelmişken en çok biraraya geldiğimiz yer kebapçılar, acıyı meze yapıp kederlerimizle biraraya gelmeyi 19 yıldır seviyoruz. 

Yıllar önce kendimizi nasıl ifade ederiz derken Yahya Kemal’in “Mehlika Sultan” şiiriyle ifade etmiştim. “Göztepemize aşık bu gençler, Kara sevdalı birer aşıktı…” Bu aşk ile çoğu zaman hüzünler, hezimetler yaşasak da bu sevda aşkıyla motive ettik birbirimizi. İnternet dutlukken kurulan goztepelist@yahoogroups.com arşivi cidden Göztepemiz için ne kavgalar verildiğinin en kıymetli arşividir. O zamanki yahoogrouplar içinde Türkiye’de 3. Taraftar grubuyduk, ve hali hazırda içine sızılması en zor yahoogroup özelliğini de barındırmaktaydı. Çok aktif olmasa da zamana not bırakılması adına yazıları oraya atmaya devam ediyoruz ara ara.

Herkes işinde gücünde şimdi, eskisi kadar aktif olmasak da gecemiz gündüzümüz yine Göztepe tabi ki. Elden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz, eskisi kadar sık toplanamasak da halimizi hatırımızı sorup eski günleri yad edip Türkiye’den önce Göztepemizi kurtarmaya devam ediyoruz.

Amatör taraftar olarak başladığım yolda Göztepelist vesilesiyle tanıştığım kocaman bir ailem var, bastonlu günlerimiz gelene dek “Ne olursa olsun Göztepemize bir şey olmasın!” diyoruz.

19 senedir taşıdığımız bu bayrak yeri geldiğinde Junior Göztepelistlilere de devredilir bir gün elbet.

Nice güzel günlere

İlk günümüzden bu güne gelene dek bizi destekleyen, bizimle olan ve dahi bizi eleştiren herkese ama herkese teşekkürü borç biliriz.

Göztepelist Yürütme Kurulu adına

Amatör Taraftar

Hakan Taşpınar

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter