Yol Yakınken ....

Doğan Gazioğlu

Malum ligin başlamasına 18 gün kaldı , takımlar mevcut düzende ve imkanlarda kadrolarını şekillendirmeye başladılar. Göztepe olarak biz de bazı çalışmalar yapıyoruz. Fakat bu çalışmaların ne kadar sağlıklı olduğu yönünde emin olamadığım konular var , yazımın geri kalan kısmında bunları paylaşmak istedim. Amacım sadece gerçekleri biraz farklı açıdan dile getirmek ; kimsenin emeğine çalışmasına leke sürmek değil.

Ligler bitince herkes gibi hemen konular transfer oluyor , bütün taraftarlar her an sosyal medyadan takımlarından gelecek bildirimlere odaklılar. Geçen sene lig bitince pandeminin de etkisi ile her takımda olduğu gibi bizde de büyük değişim oldu. Beto , Castro , Jerome , Reis , Deniz ,Atakan ,Serdar Hüseyin , Borges , Leo , Willcek takımdan ayrıldı.

Burada gidenlerden özellikle Beto –Castro –Serdar -ne kadar tartışılsa da Jerome ve Wilcek  özellikle ön planda olurken diğerleri genelde rotasyon oyuncularımızdı. Fakat bu ayrılıklar mevcut takım düzenini bozdu ve nerdeyse sıfırsan takım kurma zorunluluğu ile karşılaştık.

Bunun yanında Titi , Soner , Napo , Mossoro , Berkan takımda kalırken Hakan Çinemre kiralıktan geri geldi ; Kubilay , Burak , Brown , Ndiaye de yeni tranfer olarak takıma geldi . Ama hala takımımızın kaleci , stoper , kanat , orta saha , sol bek gibi olmazsa olmaz transfer ihtiyaçları duruyor.

Beni bu yazıyı yazmaya iten kısım bu saatten sonra adı bizle geçen futbolculardaki soru işaretlerim. Hemen diyeceksiniz ki izledin mi nerden biliyorsun ? Haklısınız izlemedim ve çoğunu da bilmiyorum .

Ama size şunu hatırlatmak isterim seyricisiz olması muhtemel  , 4 takımın düşeceği , sıkışık takvimli uydurma bir sezonda ne kadar risk alabilirsiniz?

Kaleye Piric diye bir kaleci adı geçiyor , hakkında tek olumlu refererans yok . Stoper Planic için eski başkanı karakter problemi var diyor. Aldığımız Ndiaye muhtemelen ligin başını kaçıracak. Alper Potuk gelir mi gelmez mi bilmem ama Fenerbahçe de oynama motivasyonu kazanmamışsa bizde nasıl oynayacak. Biz daha önce alt liglerin en kral topçularını aldık. En son Samed Ali gol kralıydı bizde maalesef olmadı , daha önce hatırlayanlar vardır Uğur Kıllı ‘yı aldık 3.lig gol kralıydı bizde gol bile atamadı ; şimdi Kubiay ile Burak’ı aldık onlara da haksızlık yapıyorum belki ama ben ne vereceklerinden emin değilim. İnşallah çok başarılı olurlar ama emin değilim işte ne yapabilirim ?

Bunun yanında imkanları bizde olmayan takımlara bakıyorum , daha doğru hamleler yapıyorlar .

Hatayspor Braga ‘nın stoperini alabiliyor , Ruben’i 10 numaraya alabiliyor. Rizespor Agücünden Michalak ı alabiliyor, Gaziantep FK forvete Andre yi alıyor ( 2 defa Brezilya Milli Takımı forması giymiş ) ,Karagümrük ‘ün aldığı kaleci Viviano İtalya Milli Takım forması giymiş ; Gençlerbirliği nin Panathinakos dan aldığı sağ bek Johansson İsveç Milli olmuş, Antalyaspor Nuri Şahin ‘i alıyor, Agücü Belçika da Genk den kanat oyuncusu Paintsil ‘i kiralayabiliyor  vs.vs.  bu örneklerin sahada ne vereceklerini göreceğiz orası ayrı ama kağıt üstünde daha az riskli ve tatmin edici duran işler.

Bana yavaş yavaş kızdığınızı tahmin ediyorum , ama size şunu hatırlatmak isterim bu takım kusura bakmasın da Kazım Sarı- Herve Thum yüzünden küme düştü.Bu takım forvetinin yetersizliği yüzünden 8 dakika kala ancak ligde kalabildi daha 1 sene evvel.Bunlardan ders alıp daha emin transferlere yönelmeli daha fazla fedakarlık yapmalıyız.

Bu işin şakası olmaz , denemesi olmaz , transferi zamana bırakmak olmaz .Transfer yapmak kavun almak gibidir ne çıkacağı belli olmaz ; siz parayı basıp kesmece alırsanız o zaman kelek kavuna denk gelmezsiniz ya da inşallah kavun güzeldir deyip  bir ümitle alırısınız bizim gibi lig başlayınca kesip sofraya koyarsınız ; artık kısmetinizde ne çıkarsa , kalın sağlıcakla....

 

Doğan Gazioğlu.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter