Oğuz Reşat Sipahi

http://www.goztepelist.org

İzmir'in süperden çok bitik gibi durduğunu ısrarla belirttiğimiz, ülkenin en üst düzey fitbol ligindeki tek takımı Göztepe, haftayı kritik bir mağlubiyet ile kapattı… 

Maçtan önce tahminim maçın zor olduğu ama bir gol atarsak kazanabileceğimiz yönündeydi. Maç atan galip bitecek gibi gitti ve bitti. İlhan Palut Hoca maçın son 30 dakikasında galibiyet için risk aldı gol için… Lakin aynı Rize maçı gibi gole giderken avlandı. Alabileceği bir puandan olmuş oldu. Bu mağlubiyet maç sabahı olumsuz bir sonuçta gidebilir tahminimi doğru çıkardı. 

Sayın Başkan Mehmet Sepil toplamda Sebahattin Süvari sonrasında en uzun dönem Başkanlık yapmış Başkan an itibariyle yaklaşık 100 yıllık Göztepe tarihinde… Sportif başarı açısından son 50 yılın net bir şekilde en başarılı Başkanı… Bunlarla birlikte Göztepe için verdiği röportajlarda sıkça özeleştiri olarak belirttiği ve kendi döneminde de sağlayamadığı teknik direktör istikrarını bir kez daha sağlayamamış oldu. Göztepe pek çoğumuzun ahir ömrü boyunca defalarca olduğu gibi bir kez daha teknik direktör değiştiriyor. Anladığım kadarıyla gitmesinin ana sebebi Göztepe yönetiminin değil, İlhan Hocanın tercihi… Bu önerme üzerinden gidersek bir kulüpte teknik direktör istikrarını sağlamanın bir tek yönetim ya da bir tek teknik direktör üzerinden olmadığını kabul etmeliyiz. İstikrar istiyorsan yalnızca senin istemen yetmiyor karşındakinin de bunu istemesi gerek. 

Şu görüşlerim hiç değişmedi... Kendi adıma sportif başarıda gelinen noktanın ana sorumlusunun İlhan Hoca değil kadronun o veya bu sebepten kalitesinin nispeten düşük olması olarak kabul ettiğimi defaten yazdım. Bunun sebebi de o veya bu sebeplerden (herkese yetecek sebep var burada pandemi, Beinsports, devalüasyon, kriz, liste olduça uzatılabilir…) yönetim… Kadro Poko ama özellikle Guilherme gittikten sonra iyice daraldı ve yaratıcılık açısından oldukça düşük seviyeye indi. Takımda maçına göre değişen oranda yalnızca 3-6 kreatif topçu kaldı. Rotasyon zaten zayıftı ve iyice zayıfladı. Seri mağlubiyetler o noktadan sonra gelmeye başladı.

İlhan Hocanın geldiği günden beri eldeki malzemeyle olabilecek ortalama sportif başarının üstünde başarı elde ettiğini düşünüyorum ve defalarca da bunu belirttim. Kişisel görüşüm şu ki İlhan Hoca da keşke ara transfer dönemi bitinceye kadar en azından gelenleri görünceye kadar kalmayı tercih etseydi. Kendi adıma İlhan Hoca’ya Göztepe’mize hizmetleri için teşekkür ederim.

Kadro derinliği sınırda değil biraz daha geniş tutulsaydı, bu fasit daireden/kısır döngüden çıkamama sorunu çözülebilir teknik direktör istikrarı sağlanabilir miydi? Hep dediğim gibi hayatta kontrol grubu yok ama daha yüksek olasılık olabilirdi kanısındayım. 

An itibariyle Göztepe'miz için temel soru şu, eldeki malzemeden kim daha iyi iş çıkarır? Dilerim bunun en iyi cevabını Başkan Mehmet Sepil ve yönetim bulmayı başarır ve en azından sezon sonunu ve ideali sonrasını da sağ salim görebilecek (ideali uzun vadeli) bir kadro kurulur ve teknik direktör seçilebilir. 

Ne yazık ki gözüken şu… Bir sonraki teknik direktör kim olursa olsun; eldeki kadro malzemesinin kalitesi ve genişliği belli bir seviyenin üstüne çıkmazsa Avrupa hedefini zaten geçtim, takım düşme potasında kalacaktır. Bu da eninde sonunda yine teknik direktör değiştirme stresi oluşturacak ve neredeyse ölüm kadar “mutlak son” teknik direktör değişimi sonucuyla nihayete erecektir. 

Velhasıl kelam… En geç seneye bu sıralar seyircili maçların başlama olasılığı az değil. O günler sağ salim görülürse, dolayısıyla gelirlerin de artma olasılığı yüksek olacak. Süper Ligde kalmak hem İzmir hem Göztepe için kritik.

Dilerim Sayın Başkan Sepil, yönetim, gelecek teknik direktör ve oyuncular bunu başarır…

 

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter