Birinci Süper Lig’de yapılan maçta, Göztepemiz, Malatyaspor’u 2-1 yendi ve çok değerli 3 puanın sahibi oldu. Ümit Kayıhan maç sonrası yaptığı basın toplantısında, çok iyi oynamamalarına karşın, sahada savaştıklarını ve 3 puanla karşılığını aldıklarını söyledi. Ersen'in gollerine ve maçın en tartışmalı pozisyonuna Göztepe TV'den ulaşabilirsiniz. Bu pozisyondaki anlaşılmaz yorumlar yapan ve 5 saniye için verilmeyen golümüzü gündeme getirmeye gerek bile duymayan ulusal(!) basını kınıyoruz. Stat: Alsancak
Hakemler: Yılnur Önen, Serdar Çakıroğlu, Zeki Aksoy
Göztepe: Majdan, Servet, Kenan, Cumhur, Göksel, Tayfun, Korhan, Mkhalele, Mehmet, Mustafa Özkan, Ersen Martin
Malatyaspor: Milosevski, Abazi, Tolga, Mert, İlkan, Selçuk, Cemal, Abdülkadir, Evren, Şakiri, Fazlı
Yaklaşık 15.000 taraftarımızın izlediği karşılaşmanın ilk yarısı boyunca her iki takım da rakip kalelerde etkili olamadı. İlk yarıdaki tek gol pozisyonu lehimize golle sonuçlandı.
Maçın hakemi çaldığı enteresan düdüklerle sahanın gerilmesine neden olurken her iki takım taraftarı tarafından da eleştirildi. Malatyasporlular verilmeyen gollerine itiraz ederken, taraftarımız da son saniyelerde verilmeyen golümüz nedeniyle olumsuz tepkilerde bulundu.
39. dakikada gelişen atağımızda, Mustafa Özkan'ın kalabalık Malatyaspor savunması üzerinden aşırdığı topla buluşan Ersen Martin, yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.
Malatyasporlu futbolcular, pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle, hakemlere uzun süre itirazda bulundular.
İlk yarı 1-0 Göztepemizin üstünlüğü ile sonuçlandı.
Malatyaspor ikinci yarıya Şakiri'nin yerine Mithat'ı, Cemal'in yerine de Da Silva'yı oyuna alarak başladı. Bu değişikliklerle forvetini güçlendiren konuk takım, kalemşzde daha çok görünürken, rakibinin savunmada risk almasından yararlanan Göztepemiz de, etkili ataklar geliştirdi.
47. dakikada Mehmet sarı kart gördü.
53. dakikada Göztepemiz mutlak bir gol fırsatını değerlendiremedi. Bu dakikada Mustafa Özkan'ın sağdan yaptığı ortada uygun durumda olmalarına rağmen, önce Tayfun, sonra da Ersen Martin istedikleri gibi vuramayınca, Miloşevski tehlikeyi önledi.
59. dakikada Korhan'ın yerine Metin Diyadin oyuna girdi.
67. dakikada ani gelişen kontratağımızda Göksel sağdan hızla götürdüğü topu kale önüne ortaladı, Ersen Martin plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yollayarak, ikinci golünü attı: 2-0
68. dakikada Mehmet'in yerine Cüneyt oyuna girdi.
69. dakikada Ersen Martin sarı kart gördü.
73. dakikada İlkan'ın yerine Löbe, 74. dakikada da Ersen Martin'in yerine Zafer Biryol oyuna dahil oldu.
77. dakikada Malatyaspor'un golü geldi. Hızlı gelişen atakta defansımızın izlediği pozisyonda Mithat'ın sol kanattan yaptığı ortayı iyi takip eden Fazlı, arka direkte buluştuğu topu çapraz pozisyonda olmasına rağmen filelere gönderdi: 2-1
81. dakikada rakibin atağında Mithat'ın kafa şutunda top ağlara gitti. Ancak yardımcı hakem Serdar Çakıroğlu ofsayt gerekçesiyle golü iptal edince saha bir anda karıştı. Malatyasporlu oyuncular, yardımcı hakeme uzun süre itirazda bulunurken, teknik direktör Ziya Doğan da kulübeden orta alana gelerek, karara sert tepki gösterdi. İtirazlarını devam ettiren Doğan, durumu ancak 84. dakikada farkeden hakem Yılnur Önen Doğan'ı saha dışına çıkarttı.
86. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Zafer Biryol, topa çok kötü vurunca, Miloşevski tehlikeyi önledi.
87. dakikada Malatyaspor beraberlik fırsatından yararlanamadı. Fazlı'nın şutunda kaleci Majdan yatarak topu kontrol etti.
90. dakikada tüm Malatyasporlu oyuncuların rakip yarı alana geçtiğinde topu kapan Göksel, meşin yuvarlağı uzaktan yaptığı vuruşla ağlara gönderdi, ancak bu pozisyondan önce Yılnur Önen bitiş düdüğünü çaldığı için, karşılaşma 2-1 Göztepemizin üstünlüğü ile sonuçlandı.
Ümit Kayıhan maç sonrası yaptığı basın toplantısında, çok iyi oynamamalarına karşın, sahada savaştıklarını ve 3 puanla karşılığını aldıklarını söyledi.
Kayıhan, son haftalarda alınan yenilgiler nedeniyle Malatyaspor maçının büyük önem kazandığını ve bu bilinçle sahaya çıktıklarını bildirdi. Kayıhan, "Son haftalar yaklaştıkça hem iyi futbol, hem de galibiyet bekleyemezsiniz. Bu maçta bizim için 3 puan önemliydi, iyi oynamasak da sahada savaşarak istediğimizi aldık Bu galibiyeti Onursal Başkanımız Dinç Bilgin'e armağan etmek istiyorum.çünkü bu maç Göztepe camiasının geleceği açısından çok önemliydi. Bu arada Malatyaspor'u da tebrik etmek istiyorum. Canla başla mücadele ettiler.Ama bu hafta kazanan biz olduk. " dedi. Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan`ın da centilmen bir teknik adam olduğunu dile getiren Kayıhan, ``Bir anlık fevri davranışı sonucunda kendisini yatıştırmak isterken, beni iteklemişti. Ancak sonra özür diledi. Ben de onu bağrıma basıyorum`` dedi.
Karşılaşma sonrası son derece sinirli olduğu gözlenen Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ise, hakem hatalarıyla sürekli mağdur edildiklerini söyledi.
Doğan, şöyle konuştu: "Göztepe maçı bardağı taşıran son damla oldu. Hakemler hakkında birşey söylemedikçe ve konuşmadıkça, üzerimize geliyorlar. Malatyaspor, liglerin en çok hakkı yenen takımı. İnanmayanlar için ben de kasetleri var. Verilmeyen penaltılar, sayılmayan goller, hepsi burada. Bu çocukların hakkını yemesinler. Hafta içinde bir basın toplantısı yaparak, geniş açıklamalarda bulunacağım."

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter