Sayın İlgililer,
Son günlerde gündeme gelen bir İstanbul Spor Kulübünün profesyonel futbol takımının maçlarını 2001-2002 Futbol sezonunun ikinci yarısında İzmir'de oynaması konusunda İzmir'li bir takım çevrelerce büyük çaba sarfedilmekte ve Göztepe Taraftarları adına açıklamalar yapılmaktadır. Sayın İlgililer,

Son günlerde gündeme gelen bir İstanbul Spor Kulübünün profesyonel futbol takımının maçlarını 2001-2002 Futbol sezonunun ikinci yarısında İzmir'de oynaması konusunda İzmir'li bir takım çevrelerce büyük çaba sarfedilmekte ve Göztepe Taraftarları adına açıklamalar yapılmaktadır.

İşbu bildiri Türkiye'nin birçok ilinde ve üniversitelerinde organize olmuş, Türkiye'deki en büyük taraftar organizasyonlarından biri olan GöztepeLIST Organizasyonu'nun konuya ilişkin görüşlerini siz sayın spor basını mensuplarının dikkatine sunmak amacıyla kaleme alınmıştır.

Göztepe taraftarı Türkiye spor arenasında faaliyet gösteren tüm kulüp vetakımlara eşit mesafededir ve bunlarla olan ilişkilerini sporun ilkeleriolan "sevgi, barış ve kardeşlik" temeline oturtmuştur. Göztepe taraftarıdışarıdan gelecek tüm sporcu ve taraftarlara İzmir'in sıcak insanının tüm misafirperverliğini her zaman olduğu gibi yine gösterecektir.

Ancak, İzmir dışından herhangi bir spor kulübünün profesyonel futbol takımının maçlarını İzmir'de oynayacak olması hiçbir Göztepe taraftarını gereğinden fazla "sevindirmez". Bilakis, daha fazla yıpranacak olan sahasını, daha fazla paylaşılacak (hatta görünüşe bakılırsa kendisine tanınmayan imkanların bu diğer takıma tanınacak olması karşısında) imkanları, paylaşılacak olan maç gelirlerini ve seyirci sayısını düşünerek sonuçtan negatif yönde etkilenmemek için çözümler arar.

İZMİR KÜÇÜK DÜŞÜRÜLÜYORKonuya yaklaşımımızı kısaca bu şekilde özetledikten sonra bir kısım İzmir'li milletvekili ve başta Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, Esnaf Odaları Başkanı M. Ali Susam ile İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş gibi İzmir'in önde gelen bir takım yerel yönetici ve sivil toplum kuruluşu önderlerinin yaklaşımlarını kesinlikle İzmir için "küçük düşürücü" bulduğumuzu beyan etmek istiyoruz.

Bir başka spor takımının maçlarını İzmir'de oynamasının üç-beş seyyarsatıcıdan başka kimseye faydasının olmadığı aşikar iken, İzmir gibiekonomisi ithalat, ihracat, sanayi ve tarıma dayanması gereken Türkiye'nin üçüncü büyük şehrinde "bu kriz döneminde ekonomiyi canlandıracak" şeklinde İzmir halkına sempatik gösterme çabaları İzmir'liye yapılan bir hakarettir.

İzmir'li bilir ki; kentinin ekonomisinin canlanabilmesi için Marmara Bölgesi ve İç Anadolu'ya çoktan giden doğal gaz imkanı kendisine de tanınmalıdır.

İzmir liman sorununun çözülmesini, çarpık kentleşmenin önüne geçilerektelafi sürecinin başlaması ve artık saymakla bitmeyen problemlerin, 10yıldır devam edegelen ihmallerin, Ege'nin geri bırakılmasının son bulmasını, kendisine verilen doğal bir hediye olan ve 10.000 yıldır minimum 80 C, bazı kaynaklardan 120 C derece su getirmekte olan Agamemnon Kaplıcalarından şehrin genelinin faydalandırılmasını beklemektedir.

Türkiye Futbol Federasyonunun ve Profesyonel Futbol Denetleme KuruluGöztepe'ye çifte standartçı tavırlarıyla iki saha kapatma cezası verirken ortada görünmeyen; Göztepe taraftarı ve diğer bir İzmir kulübü taraftarı evinde oynanan maçta İzmir polisi tarafından haksız bir şekilde tartaklanırken sesini çıkarmayan; profesyonel liglerde mücadele etmekte olan 5 futbol takımına toplam 10.000.000.000 TL bile kaynak aktaramayan ve esas görevi bu sayılanlarla dahi mücadele etmek olan şahısların ve İzmir lobisinin güçlerini bir an önce İzmir ve Ege için doğru yönlere kanalize etmelerini, daha fazla kendilerini ve İzmir'i küçük düşürmemelerini diliyoruz.

Başka takımları İzmir'e getirmeye vakfettikleri güçlerini halen Süper Ligde İzmir'i temsil eden tek kulübün hakkettiği şanlı mazisine dönebilmesine, Süper Lige çıkma yolunda önemli avantajlar sağlamış olan ve politik oyunlarla önleri kesilmeye çalışılan iki İzmir takımına, 1. Lig B grubunda mücadele eden takımlarımızın bir üst lige çıkmasına yardımcı olmaya vakfetmelerini diliyoruz.

Saygılarımızla,

GöztepeLIST Organizasyonu Yürütme Kurulu

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter