tansukaya_789_400Belediye meclisi üyelerinin bilgi istemesi üzerine açıklama yapan Başkan Kaya, “Biz Aliağa Belediyespor’u Göztepe’ye satmadık. Göztepe’yi aldık” dedi. İşte Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya’nın açıklamaları: “Biz Göztepe Spor Derneği’nin kongresine gittik, yönetimin üçte ikisini aldık. Aliağa Belediyespor’u Göztepe’ye vermiyoruz, Göztepe’yi aldık. Şu anda Göztepe’nin Gürsel Aksel Stadı, Kordon ve Yalı’da işletmekte olduğu bütün tesisler artık bizim. Hepsi bizde, Aliağa’da. Bizim arkadaşların yönetimde çoğunluğu almasından dolayı bizde. Biz Göztepe’yi alırken nasıl oluyor da Aliağa Belediyespor’u satıyormuşuz, anlamıyorum.”

“GÖZTEPE’NİN HİÇBİR BORCUNU ALMIYORUZ”
“Biz Göztepe’nin hiçbir borcunu almıyoruz. Göztepe AŞ ile hiçbir ilgimiz yok. Derneği alıp, Aliağa Belediyespor’un birleşmesi söz konusu. Birleşme gerçekleşseydi yeni kulübün adı ALİAĞA GÖZTEPE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ” olacaktı. ”
Maçlarda taraftarlar nasıl bağıracak sorusuna gelince. Göztepeliler Göztepe, Aliağalılar Aliağa desin.”

“ALİAĞASPOR’UN 50 TARAFTARI VAR. HANGİ ALİAĞALILIK BİLİNCİNDEN BAHSEDİYORUZ”
“Bizim yapmaya çalıştığımız şuydu : Aliağa Belediyespor’u 2004 yılında devraldık ve tarihinde hiç tatmadığı başarılar tattırdık. İkinci Lig Play-Off maçında maalesef penaltılarla elendik. Aliağaspor taraftarı diyebileceğimiz 50 kişi var. Bursa’da oynanan yükselme grubu maçında 12 bin Giresunlu vardı. Bedava otobüs kaldırmamıza rağmen Ankara’da final oynadığımız maçta 50 kişi vardı.. Aliağa’nın Yeni Mahallesi gibi bir mahallenin takımı olan Trabzon’un Değirmendere maçında onlar stadın yarısını doldurdular. Bizden bir otobüs adam vardı. Biz hangi Aliağalılık bilincinden bahsediyoruz, biri bana anlatsın. O çocuklar (futbolcular) final maçının ardından Aliağa’ya geldikleri vakit şu Demokrasi Meydanı’nda 500 kişi toplanıp da bir alkışlasaydı. FB-BJK maçı için bile o meydanda birçok insan toplanıyor.”

“GÖZTEPE’NİN KÜME DÜŞTÜĞÜ MAÇI BİLE 15 BİN TARAFTARI İZLEDİ. BİZİM LİG B’YE ÇIKMA MAÇINI 50 KİŞİ. ARAMIZDAKİ FARK BU”
“Göztepe’nin amatör kümeye düştüğü maçı bile 15 bin taraftarı izledi. Biz ise Lig B’ye çıkma maçını 50 kişi ile izledik. Aramızdaki fark bu. Biz atkıyı bmedava veriyoruz, Göztepe 10 milyon lira parayla satıyor. Tişört dağıttık. Ama bizimkiler FB, GS, BJK tişörtlerini giyip geliyor. Bazısı da hiç maça gelmiyor. Bu nasıl bilinçtir?”

“DEMİR-ÇELİK FABRİKALARI BİZE EN FAZLA 50 MİLYAR VERİRKEN, BUCASPOR’A 7 TRİLYON LİRALIK TESİS YAPTI”
“Spor kulübümüze Aliağa’daki demir-çelik fabrikalarından para istediğimizde 10 – 20 milyar geliyor ancak. En iyi veren 50 milyar lira veriyor. Ama aynı kuruluşlar İzmir’de Bucaspor’a, Göztepe’ye, Altınordu’ya, Altay’a 100’er, 500’er milyar, 1’er trilyon lira destek veriyorlar. Örneğin ismini vermeyeceğim bir demir-çelik kuruluşunun geçen yıl Bucaspor’a yaptığı kesis 7 trilyon lira. Ama bu bize yapılmıyor. Neden? Çünkü raha geniş bir kamuoyunda reklamını yapmak istiyor.”


“ALİAĞA’DA ALİAĞASPOR’UN BAŞARISIZLIĞINDAN MUTLULUK DUYANLAR VAR”
“Biz başarılı oldukça Aliağa’da birileri rahatsız oldu. Aliağa Belediyespor’un başarısız olması için elinden geleni yapanlar, başarısından üzüntü duyup, başarısızlığından mutluluk duyanlar var.”

“EY ALİAĞALILAR! ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN”
“Ey Aliağalılar! Gelin yönetimi vereyim size. Belediyespor olmaktan çıkarayım. Yardım da edeyim. Ben bu takımı yapışmış bırakmayan bir insan değilim. Aliağalılar toplansınlar, bir araya gelsinler, takımlarına sahip çıksınlar. Lütfen herkes biraz da elini taşın altına koysun. Hadi tribünü geçtim, protokol tribününde oturan insanlar stada girerken 1 milyon lira vermekten çekinmesinler.”

“KAMUOYUNA SORSAYDIK O ZAMAN HİÇ OLMAZDI”
Göztepe Kongresi öncesinde kamuoyuna yeterli bilgiyi vermediğimiz konusunda hata yaptık. Ama kamuoyuna bilgi verseydik o zaman hiç olmazdı. Bu konuyu artık askıya aldık.”

“BU İŞ KÖŞENDE YAZDIĞIN GİBİ KOLAY DEĞİL”
“Bu işi artık askıya aldık. Bu olay hem Aliağa için hem de Göztepe için ciddi bir kayıt olmuştur. Köşe yazısında AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ele geçirmek için yaptığı yazıldı. Nasıl bir intiba edindin de bu işi AK Parti’nin bir oyununa çevirdin. Bu iş öyle senin kalemi eline alıp yazdığın gibi kolay bir iş değil. Biz sadece iyi niyetle bir şey yapmaya çalıştık. Suyunu çıkardılar.”

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter