Göztepemiz Süper Lig'de 2002-03 sezonunun ilk galibiyetini, Elazığspor'u 2-1 yenerek aldı.. Maçta ilk yarıyı 1-0 yenik kapatan takımımız, ikinci yarıda attığı gollerle galibiyeti yakaladı... Ali OSman Renklibay maç sonrasında yaptığı açıklamada tüm hafta parasızlığı konuşan futbolcuları motive etmekte güçlük çektiğini camianın takıma sahip çıkması gerektiğini söyledi. Stat: Alsancak
Hakemler: Metin Aydoğan, Bülent Gökçü,Bahattin Duran
Göztepe: Bülent, Ahmet, Şenol, Cumhur, Göksel, Sinan, Tayfun, Cem, Cüneyt, Ercan, Kamel
Elazığspor: Kingston, Mert Meriç, Cem Beceren, Hacı Arif, Mehmet Ali, Jarro (Dk. 28 Ümit), Erhan Naml, Eren, Ünal, Cem Yanık, Mestaros
38°C'de oynatılan maçta Göztepemiz Süper Lig'de 2002-03 sezonunun ilk galibiyetini, Elazığspor'u 2-1 yenerek aldı.. Maçta ilk yarıyı 1-0 yenik kapatan takımımız, ikinci yarıda attığı gollerle galibiyeti yakaladı...Maça ilgi beklenenin çok altındaydı. Tribünlerde yaklaşık 4000 seyirci vardı.
Ahmet altyapıdan gelen oyunculardan ilk onbirde kendine yer bulan isim olurken, ikinci devre Abdürrahim oyuna dahil oldu, Koray ise ilk onsekizde yoktu.
Kalenga sertifikasının gelmemesi üzerine (!!!) ilk onsekize giremedi.
Kaçak satıscılar daha ilk maçtan Alsancak stasını kaçak malzemelerle donatmışlardı.
Kapalı tribünde ve kapılarda yönetimin tuttuğu özel güvenlik görevlileri görev yaptı.
Galip gelen kadroda geçen seneki GS maçını hatırlatırcasına hiçbir yabancının olmaması dikkat çekiciydi.
KOmbine bilet satamamaktan şikayetçi olan yönetimin statta kombine bilet satışı yapmaması taraftarca tepkiyle karşılandı.
14. dakikada gelişen Cem Baki, ceza alanı dışından sert bir şut attı. Top, yan direğe çarparak auta çıktı.
36. dakikada bu kez Cumhur'un şutunda, kaleci Kingston topu 2 hamlede kontrol etti.
39. dakikada Göztepe'nin sağ kanattan kullandığı serbest atışta, Göksel'in ortasına Ercan'ın yaptığı kafa vuruşunda, top direğin üstünden auta gitti.
42. dakikada Elazığspor`un golü geldi. Cem Yanık, rakip yarı alanda kontrol ettiği topu bekletmeden Erhan Namlı`ya aktardı. Bu oyuncu da Mestaros`a topu çıkardı. Mestaros`un plase vuruşunda, top ağlara gitti: 1-0. Kalan dakikalar gol getirmedi ve ilk yarı Elazığspor`un 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Kalan dakikalar gol getirmedi ve ilk yarı Elazığspor'un 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.
Renklibay 2. yarıya ilkonbirdeki tek yabancımız olmasına rağmen tel tel dökülen Kamel'in yerine Zafer Biryol'u alarak başladı. Zafer Biryol da maçın kaderini değişrtiren oyuncu oldu.
Takımımız bu yarıda rakibine oranla daha üstün bir oyun sergiledi ve yakaladığı fırsatların en azından ikisini değerlendirmesini bilerek sahadan 3 puanla ayrıldı.
48. dakikada maçın adamı Zafer Biryol'un, rakip ceza alanı içinde Ümit tarafından düşürülmesi üzerine hakem Metin Aydoğan, penaltı noktasını gösterdi. Ümit, bu pozisyon sonrasında sarı kart görürken, oyuncularımız bariz gol şansı olduğunu öne sürerek "kırmızı kart" gösterilmesi gerektiğini belirttiler ve hakeme itiraz ettiler ama sonuç değişmedi, 49. dakikada penaltı atışını Tayfun kullandı ve skoru eşitledi: 1-1.
57. dakikada Elazığspor'da, Erhan Albayrak çıktı, Mehmet Altıparmak oyuna dahil oldu.
62. dakikada Cem Baki çıktı, Abdürrahim oyuna girdi.
65. dakikada Zafer Biryol'un sol kanattan şık hareketlerle rakiplerini geçerek ceza alanına ortaladığı topa Ercan'ın yaptığı kafa vuruşunda, top Elazığsporlu savunma oyuncuları tarafından uzaklaştırdı.
67. dakikada Elazığspor'da, Mert Meriç'in yerine Bülent oyuna girdi. 72. dakikada Göztepemiz, galibiyet golünü buldu. Tayfun, sağ kanattan getirdiği topu yerden ceza alanı içindeki Göksel'e çıkardı. Göksel'in sert şutunda, top Kingston'un sağından ağlara gitti: 2-1.
85. dakikada Göztepe'de, Ercan çıktı, Gökhan oyuna girdi ve maç, Göztepe'nin 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.
Ali Osman Renklibay, maç sonrasında oyuncularının çok büyük özveri göstererek bu maçta mücadele ettiğini ve camianın takıma sahip çıkması gerektiğini söyledi.
1 hafta boyunca ekonomik sıkıntıları konuşan futbolcuları, maça motive ederek, maçı kazandıklarını belirten Renklibay, "Yeniden yapılanma içinde olan takımımız, bugün iyi bir mücadele sergiledi. Sıcak havada yenik duruma düştük. 2-1'i bulmak kolay olmadı. Sıkıntılar giderilirse, Göztepe çok daha iyi olacak" diye konuştu.
Kongolu Kalenga'nın lisansının çıkarılamaması nedeniyle Elazığspor karşısında bu oyuncudan yararlanamadığını ifade eden Renklibay, "Artık bu sorunları aşmamız gerekiyor" dedi.
Elazığspor Teknik Direktörü Giray Bulak ise, ayrı ayrı takımlardan gelmiş 8 oyuncunun bulunduğu kadronun uyum sorunu yaşadığını belirterek, "Koordinasyon eksikliği, sahada mücadele etmememiz yenilgiyi getirdi. Savaşmadık, yürekli oynamadık, kaybettik. Bu şekilde gidersek, işimizin zor olduğunu biliyoruz" dedi.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter