Göztepelist : Merhaba söze ilk önce sizi ve Göztepe yöneticiliğinizin başlangıcını tanıyarak başlamak istiyoruz.
Kısmetli : Ben memur bir babanın oğluyum babamın tek malı mülkü Güzelyalıda bir ev başka da bir şeyi yok çok küçük yaştan beri bu sanayinin içindeyim ve bugünlere de herkesin zannettiği gibi çok kolay gelmedim. Her ne kadar genç göstersem de şu an 40 yaşındayım ve bu yaşımın büyük bölümü çalışarak geçti şu anda Kısdem adında bir şirketim var ve demir çelik sektöründe faaliyet gösteriyorum. Göztepedeki yöneticilik yaşamıma gelince ilk olarak Basketbol şubesi bölgesel ligden ikinci lige çıktığında İskender Tuğsuzun daveti üzerine yönetime girdim daha sonra 1.ligde iken as başkanlık yaptım 4 Nisanda yapılan seçimlerle de genel kurulda seçilerek resmen Göztepe Spor Kulübü derneğinin yöneticisi oldum. Seçimden sonra İskender başkan bana futbol şube sorumluluğu görevini verdi fakat ben bu görevin bana uygun olmadığını beni basketbol şubesine başkan yapmasını ve ben hiçbir şeye ihtiyaç duymadan bu görevi yapabileceğimi söyledim ve İskender Başkan da bu göreve beni layık gördü ve ben basketbol şubesi başkanı oldum ve o günden istifa ettiğim 7 ekim 2004 gününe kadar görevimi başarıyla yerine getirdim.
Göztepelist : Başlamadan önce telefon görüşmemizde sizden de şikayetçiyim demiştiniz önce Göztepelist ile ilgili şikayetleriniz neler ?
Kısmetli : Ben her bilgisayarı açtığımda ilk Göztepeliste bakan bir insanım ama çoğu zaman hayal kırıklığına uğruyorum bazen çok acımasız eleştiriler oluyor bazen de en içimizde kalması gereken olaylar manşet oluyor. Sonuçta bu site Göztepenin internetteki tek ciddi sitesi ve Karşıyakalılar Altaylılar en mahrem haberlerimizi buradan alıyor bence söylenen şeyler de daha dikkatli olunmalı herkese malzeme verilmemeli.
Göztepelist : Ama şöyle düşünün sonuçta burası bir medya ve hatalı gördüğü şeyleri söylemeli ve yansıtmalı ki iktidar da ki insanlar çok da serbest olmadıklarını anlasın ve taraftarlar da olandan bitenden haberdar olsun. İkinci olarak ta eleştiriler acımasız diyorsunuz ama iki seneye yakın görev yaptınız hiç sizin aleyhinizde bir manşet oldu mu veya acımasız bir eleştiriye maruz kaldınız mı, bence biraz da hak edenler eleştiriliyor.
Kısmetli : Haklısın benim hakkımda hiç kötü bir eleştiri olmadı ama iyi de olmadı.
Göztepelist : Tamam bu konuda haklısınız futbol dışındaki branşlara biraz haksızlık ettiğimizi ben de kabul ediyorum bundan sonra bu konuda daha hassas olmaya çalışacağımız sözünü şimdiden veriyorum. Şimdi röportaja başlayalım ;
İlk önce şubeniz ile ilgili sorular sormak istiyoruz İstifanıza gelelim sebeplerini oluş şeklini kısaca anlatabilir misiniz ?
Kısmetli : Bir kere en başta söylemek istiyorum ki istifa nedenim ne İskender başkan ile ne teknik kadro ne de herhangi biriyle anlaşamamaktan veya ters düşmekten değil istifa nedenim ne ona gelirsek ben bu sezon başında yola çıkarken 1.ligi kesin olarak hedefledim ve buna yönelik çalıştım gurur duyarak ta söylüyorum şu anki kadroda bu amaca yönelik yüzde yüz uygun bir kadrodur. Tek eksiğimiz bir Amerikalıydı ve benim gerek kendi işlerimdeki durgunluktan gerekse de zor bir sezondan çıkmamızdan dolayı biraz sıkışıklığım vardı ve buna rağmen bütün oyuncularımın ilk ay maaşlarını ödedim ve biraz destek buluruz amacıyla bir açılış yemeği düzenledim görevde olduğum süre boyunca ilk defa Göztepe camiasından destek istedim Derya Restoranı kapattım bütün ödemeleri yaptım davetiyeler bastırdım ve Göztepe camiasına 110 kişiye kendi demir çelikçi arkadaşlarımdan 20 kişiye ve 10da basın mensubu arkadaşım olmak üzere toplam 140 kişiye davetiye dağıttım ve o gece yemeğe benim 20 arkadaşımdan 18i, 10 basın mensubu arkadaşım ve 110 kişilik camiadan da 3ü eski basketbol yönetiminden olmak üzere toplam 11 kişi katıldı. Yani yemeğin toplamı 39 kişiydi ve bunun 10u basın mensubu 18i de Göztepe ile ilgisi olmayan benim demir çelik sektörümden arkadaşlarımdı. Ve ben o gece Derya Restoranın sahilinde hıçkıra, hıçkıra ağladım Faruk Gönen şahittir. O gece gelen 11 kişiden de tek kuruş istemedim ertesi gün demir çelik sektöründeki arkadaşlarım büroma gelip bana 25 milyar verdiler katkısı olur diye ama tek bir Göztepeli beni aramadı ve ben işte bu ruh haliyle o parayı arkadaşlarıma iade edip istifa ettim. Gerekçesi ilgisizliktir. Bugün camiadan destek istediğinde tek laf söylenir işte İskender Tuğsuza güvenmiyoruz. Tamam İskender Tuğsuza güvenmiyorsun kabul ettik bu farklı bir şube özerk bir şube ve ben Atilla Kısmetli 2 yıldır bu şubeye 400 milyar para harcamışım birinizin kapısını çalmamışım ilk defa sizden destek istediğimde böyle öksüz bırakılmayı hak ettim mi ? Ben açıkça söyledim beni ocağa kadar idare edin ben gerisini getiririm dedim ama herkes duymazlıktan geldi ben sonuçta yoktan varolan ve 2 çocuğu bir ailesi olan bir adamım bütün servetimi riske atıp bu işe devam edemezdim.
Göztepelist : Şimdi bize takımınızdan gelen sorular var onlarla devam etmek istiyorum. Geçen sezondan olan alacakları da ödemediğiniz söyleniyor bunları neden ödemediniz ?
Kısmetli : Evet bu konuyu açıklayayım ben bu şubeye başkan olduğumda şubenin oyuncularına ve belli yerlere borçları vardı ve ben bu borçların tamamını göreve geldiğim gün ödedim. Ondan sonra da tüm ekiple sözleşmelerimi yaptım ve gecen sezon boyunca her ayın başında oyuncularım maaşlarını son kuruşlarına kadar aldılar, bu Göztepe spor kulübünde değil bugün sayılı kulüplerde bile zor rastlanır bir olaydır. Bu sene de sezon başlar başlamaz ilk ay maaşlarını son kuruşuna kadar dağıttım ayrıca ilaçtır salon kirasıdır vb dir. Benim dönemime ait tek kuruş borç bulamazsınız 4 ödeme hariç peki bu dört ödeme nedir şubemizin çalışanları Faruk Bey, Abbas Bey ve Fevzi beyin sezon sonu ile sezon başı arasındaki yaz dönemi maaşları ile Ege ortopedinin cari hesap ödemesidir. Peki bunları niye ödemedim ben oyuncularım ve teknik kadro da dahil herkesle sezonluk anlaşma yaptım. Sezon biter benim yükümlülüklerim biter sezon başlar benim yükümlülüklerim başlar, yaz döneminde çalıştığını iddia edenlere maaş ödemem. Ege ortopediye gelince o hesabı da kapatacaktım hatta istifa ettikten sonra Faruk Byle bu odada görüştüm bana bu borcu ödeyeceksin ödemek zorundasın deyince kızdım ödemedim hepsi bu ama bu dört ödemenin dışında iki senelik dönem boyunca kimse benden tek kuruş alacaklı değildir. İşte soruda geçen seneden kalan diye sorduğunuzda bu yaz dönemi borçlarıdır.
Göztepelist : Gene takımınızdan bir soru neden oyuncularınız ve teknik kadro ile yüz yüze vedalaşmadan ayrıldınız ?
Kısmetli : Beni tanıyanlar bilir ben çok yumuşak yüzlü bir insanım orada yaşanacak bir duygusal bir durumda istifa edemezdim ve istifa etmezsem de kendime zarar verecektim bu nedenle yüz yüze görüşmedim ama yine de her şey bittikten sonra gidecektim ama o Faruk beyle yaptığımız toplantı sonrası gitmekten vazgeçtim. Ancak itiraf etmeliyim ki basketbol maçlarını çok özledim en kısa sürede tribünde taraftar olarak yerimi alacağım.
Göztepelist : Gene takımınızdan hatta oradan gelen sözcüklerin aynısı ile soruyorum Başkanlığınız sürece istikrarlı mert sözünde duran bir başkan oldunuz ancak neden istifa etmeden önce oyuncularınıza ve teknik kadronuza boş sözleşmeye imza attırdınız.
Kısmetli : Bilinçli olarak yapmadım açıkça söylüyorum istifa etmek gibi bir niyetim de yoktu bütçemi İskender başkana sunduğumda tamam Atilla yarısını biz sana buluruz sen öbür yarısına bak dedi. Ben bu söze güvenerek bu işe kalkıştım ve bütün kaynaklarımı zorlayarak ta bütçenin yarısını sağlayacaktım ama buradaki tek sorun benim paramın Ocaktan sonra gelecek olması idi Ancak o zaman işlerim yoluna girecekti ama ilk dönemde harcayacağımız para yoktu ve bu parada daha öncede anlattığım gibi bulunamadı. Bu arada da belirtmek isterim ki hiçbir oyuncu boş sözleşmeye imza atmadı sadece federasyon dan gelen asgari tutarlar üzerinden sözleşme yapıldı ve bu sözleşmenin şartlarına da kulübümüzün uyacağına inanıyorum.
Göztepelist : Basketbol şubesi ile bölümümüze son verirken sormak istiyorum basketbol şubesine nasıl dönersiniz ?
Kısmetli : Bana bu sezon 200 milyar civarında ve şampiyon olmam halinde de önümüzdeki sezon 1 trilyon lira kaynak verebilecek bir sponsor bulduğumda ona 1 ligde kafaya oynayacak bir takım yaratma sözü ile dönerim. Sorarsanız ki böyle bir sponsor bulabilir misiniz diye bilmiyorum. Ama şunu da ekleyeyim böyle bir sponsor bulursam da kasası ile yönetimi ile her şeyi ile özerk bir basketbol şubesi isterim.
Göztepelist : Biraz dedikodulara gelelim sizin ve Sn Emrah Minaz ın Genel Kurula hazırlandığı hatta Sn. Hamdi Türkmen i de yanınıza alacağınız dedikoduları var bu konuda ne diyorsunuz.
Kısmetli : Böyle bir şey kesinlikle yok zaten açıkça söylemek istiyorum İskender Başkan benim ağabeyimdir kendisini çok severim ve onun aday olduğu bir kongrede kesinlikle karşısına çıkmam bu bana yakışmaz.
Göztepelist : Bir diğer dedikodu da baştan beri uzak duran İskender Başkan ile camia büyüklerinin yakınlaşmaya başlaması nedeniyle sizin ve Emrah Beyin ayrıldığı bunda doğruluk payı var mı ?
Kısmetli : Bu da kesinlikle doğru değil ben Cücen lerin elinde büyüdüm değil benim tüm ailemin kendilerine saygısı vardır. Tekrar ediyorum böyle bir şey kesinlikle yok istifama neden olan olayları zaten açıkça anlattım.
Göztepelist : Peki biraz da ilk günden beri bu yönetimin için de olan biri olarak kulüp hakkında biraz bilgi almak istiyorum ne oluyor ne oldu ne olacak ?
Kısmetli : Olacak bir şey yok şu anda her şey tıkandı camianın İskender Tuğsuza güveni kalmadı ve şu anda değil gün saniye bile geçirilmeden Olağanüstü Genel Kurula gidilmeli bir tazelenme bir yenilenme olmalı. Ben en başında İskender Başkana söyledim bu futbolu almayalım dedim bırakalım ne yapacaksa yeni asır yapsın futbol şubesi Yeni Asıra devredildiğinde 60 milyon borcu vardı bu hale bunu Yeni Asır getirdi kendi pisliğini kendi temizlesin dedim biz bu futbolu alırsak sonumuz olur hem Yeni Asırı kurtarırız hem kendimizi yakarız dedim ama dinletemedim. Futbol lokomotif dedi alınması lazım dedi ben bu lokomotif bizi istemediğimiz yerlere götürür tüm kulübü çıkmaza götürür gel biz basketle uğraşalım tepeye oynayan bir takım yaratalım dedim ama ikna edemedim ve bugün üzülerek görüyorum ki haklı çıktım. Lokomotif bütün kulübü açmaza ve kaosa götürüyor. Bugün bu kulüp bu durumda ise tek sebebi Yeni Asırdır. Yeni Asırın değil kulübe Güzelyalıya sokulmaması gerekir herkes Hamdi Türkmeni suçluyor bence hiçbir suçu yok bal tutan parmağını yalar bu işi ağzına yüzüne bulaştıran Hamdi Türkmen değil onu yönetenlerdir. Hatta ilave ediyorum Hamdi Türkmen bu kulübün başına gelmiş en iyi başkanlardan biridir çünkü tam sistem adamıdır her nabza şerbet verir Türk futbolunda iş yapabilecek Göztepe gibi bir kulübü yönetebilecek yegane başkandır. Doğru bir sistem de en ideal başkan o olur.
Göztepelist : Önümüzde bir genel kurul var isteğimiz daha önce olması ama en geç Nisanda bir genel kurul var ve İskender başkan aday diyelim siz ben karşısına çıkmam diyorsunuz belki Emrah Bey de çıkmaz peki sizce kim çıkar ?
Kısmetli : Hiç kimse çıkmaz İskender gene başkan olur. Eğer o gün çıkacak olan varsa da beklemesin bugün çıksın bu takımı İskender bugün verir sonuçta İkizoğluna bile veriyordu.
Göztepelist : İkizoğlu dediniz de aklıma geldi o konuda ne biliyorsunuz ?
Kısmetli : Çok samimi olarak söylüyorum hiçbir şey kendisini iki kere gördüm ilk görüşüm de Hiltonda basın toplantısı yaptıktan 2 ay sonraydı. Biz o zaman şubeyle çok yoğunduk o da sadece futbolla ilgileniyordu hiçbir görüşmem olmadı.
Göztepelist : Her ne kadar uzak olsanız da sonuçta kulübün içindesiniz gerçekten bir değişiklik oldu mu para dağıldı mı örneğin biz her gün gazetelerden yeni bir alacaklının kapıya dayandığını okuyoruz o zaman bu dayanmalarda bir azalma oldu mu?
Kısmetli : Evet oldu o zaman hem nakit hem de çek olarak epey bir borç ödediler bunu biliyorum ama meblağını veya kaynağının nereden geldiğini bilmiyorum sadece belli paraların ödendiğinden haberim var.
Göztepelist : Kendisinin kaynakları konusunda hiç merakınız olmadı mı yani kimi bahis mafyası dedi kimi Eczacıbaşı dedi siz bu konuda bir şey duymadınız mı ?
Kısmetli : Hayır duymadım ama kişisel bir yorum isterseniz ben arkasında mafya falan olduğuna inanmıyorum sonuçta arkasında birileri vardı ama öyle çok güçlü mafya falan değiller bence ama bu başta dediğim gibi tamamen benim yorumum bildiğim bir şey değil.
Göztepelist : Peki kulüp şu anda çıkmazda acilen Genel kurula gitmeli diyorsunuz ve bu genel kurul da da İskender başkandan başka aday çıkmaz diyorsunuz öyleyse çözüm ne Göztepe bu durumdan nasıl çıkacak ?
Kısmetli : Esasında çok basit Göztepe doğru yönetildiğinde şaha kalkar ama camia desteği şart bakın ben size anlatayım Şu anda kamu borçları kimsenin derdi değil burada Göztepe nin elini ayağını bağlayan eski futbolculara olan 800 milyarlık borç böl 800 milyarı 24e ayda 33 milyar bugün 50 tane Göztepeliden oluşan bir yönetim kuracaksınız ve bu 50 kişiye diyeceksiniz ki kardeşim siz bu kulübe her sezon için adam başı 30 milyar nakit her aya ait 666 milyon TL’lik çek olmak üzere 24 tane çek vereceksiniz ve resmen Göztepe Spor Kulübü Yöneticisi olacaksınız. Ondan sonra eski futbolcuları çağıracaksınız al sana 24 aylık çek git federasyondan şikayetini geriye al dağıttın mı çekleri geriye kaldı nakitlerden oluşan bir buçuk trilyon basketbol un yıllık bütçesi taş çatlasın 300 milyar 200 de voleybola ver ki onun aslan gibi başkanı var yarısını versen de olur. Geriye kaldı bir trilyon bugün futbolun bu kadrosuna taş çatlasın ayda 70 milyar dağıtırsın kaç ay sezon 8 ay mı 600 milyar da o de geriye kaldı 400 milyar önümüzdeki sezon başı yeni gelecek nakitlerle elinde 2 trilyon para kamu dışında borç morç ta kalmamış yap transferini çık A kategorisine .
Göztepelist : Böyle bir 50 kişi var mı ?
Kısmetli : Tabi ki var çünkü çok paradan bahsetmiyoruz yılda 38 milyar ve bunun 8 milyarı da 12 aylık taksitle Göztepe Spor Kulübü yöneticisi olmak büyük bir olaydır. Ben bir sezonda 400 milyar para harcadığımdan bahsediyorum. Şimdi senle telefonu kaldıralım başlayalım 15ini bu gece buluruz. Hatta sayayım bu parayı Atilla Kısmetli verir bu parayı Emrah Minaz verir bu parayı Cengiz Gönen verir bu parayı Fatih Dalan verir bu parayı İskender Tuğsuz verir bu parayı Levent Ürkmez verir daha sayayım mı şimdiden 6-7 oldu.
Göztepelist : Pekçok kimse biliyor ki bu parayı İskender Tuğsuza kimse vermez ve karşısına da kimse çıkmaz diyorsunuz öyleyse bu organizasyonu kim yapacak bu insanları bir araya kim toplayacak örneğin siz kim sizi davet etse çıkarır bu parayı verirsiniz ?
Kısmetli : Açıkçası benden bu elli kişiden herhangi biri çıksın bu parayı istesin ben hepsine veririm ama herkesin vermesi şartıyla böyle bir camia birlikteliği olsun zaten Göztepe nin karşısında kimse duramaz. Ama kim çıkacak derseniz bilmiyorum bu elli kişiyi ikna edecek biri mutlaka çıkacak veya çıkmalı başka çözüm yolu yok.
Göztepelist : Bu elli kişi çıktı bir şekilde bir araya geldi paralar toplandı bu para nasıl doğru kullanılacak sonuçta Yeni Aasır döneminde paralar milyon dolar milyon dolar gelmiş ama sonuç ortada doğru işler nasıl yapılacak ?
Kısmetli : Bak bana günahın kadar sevmediğin kulüpler kimler desen Altay, Diyarbakır ve Fenerbahçe derim gerçekten üçünü de zerre kadar sevmem ama itiraf etmeliyim ki şu an Aziz Başkanı kıskanarak izliyorum tam bir kulüp başkanı bence her sorun her problem daha ona gelmeden çözülüyor daha o bir şey yapmadan her şey hal oluyor çünkü sistemini doğru kurmuş ve sistemi işleten cevherleri doğru yerleştirmiş İskender Başkanın en büyük hatalarından biri de buydu bugün kulüpte hangi taşı kaldırsan altından İskender Tuğsuz çıkar eldivenden merdivene her şeyle o ilgilenir o karar verir, e böyle olunca da sonuç bu olur. Bu nedenle Göztepede böyle bir sistem kurmalı ve buna göre yönetilmeli. Bugün Aziz başkanı Göztepenin başına getiremeyeceğine göre kendi Aziz başkanını bulman gerekir bu gözle de baktığında daha önce de söylediğim gibi önüne tek seçenek çıkar Hamdi Türkmen gerçekten tarzı ve kişiliğiyle çok benziyor. İyi kurulan bir sistem de harikalar yaratır çünkü kendisi tam Türk futbolunun aradığı gibi her nabza göre şerbet verebilen gerektiğinde sivri çıkışlar yapabilen ve taraftara iyi seslenebilen bir başkan.
Göztepelist : Toparlarsak sonuç olarak ne diyebiliriz ?
Kısmetli : Sonuç olarak ana fikir camia olabilmeliyiz bu şehirde nerden bakarsan bak bir milyon Göztepeli var bu şehrin yarısı eder. Ve bu topluluğun bir gücü olmalı ben geçenlerde bir banka ile toplantıdaydım ve dedim ki bu işlemleri sizde yaparım ama Göztepe ye bu kadar bağış yapacaksınız yok dediler yapamayız işte vakfımız var falan filan o zaman ben de sizle çalışamam dedim ama ne oldu hiç bunu bir milyon Göztepe linin yaptığını düşünsene Gönenlerin Ürkmezin Dalanın hesaplarını bu bankadan çektiğini bu banka ile hiç çalışmadığını mutlaka dize gelecektir. En son olarak toparlarsam şu anda sistem tıkanmıştır ve bir gün daha ileri gidecek hali kalmamıştır bu nedenle İskender başkan yarın sabah genel kurula gitmelidir ve kim adaysa ortaya çıkmalıdır ama aday kim olursa olsun arkasında bahsettiğim gibi bir camia desteği olmazsa sonuç gene aynı olacaktır çünkü bu kişisel çözümlerle çözülebilecek büyüklükte bir problem değildir. Bir kişi çıkacak ve tüm camia bu kişiye destek verecek ve bu elli kişilik yönetim oluşacaktır. Hiç kimse çıkmaz gene yalnız İskender Tuğsuz çıkarsa da herkes geçmişe bir çizgi çizecek İskender Tuğsuzun yanında yerini alacaktır. Bence tek çözüm yolu budur başkada bir çözüm yoktur.
Göztepelist : Samimi cevaplarınıza ve ilginize çok teşekkürler
Kısmetli : Ben teşekkür ederim tüm Göztepelilere selamlar.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter