Stresli ve de hepimizi kahreden ama bir o kadar da bütünleşik bir şekilde yükselme grubunu sevgili YALI'nın da tarifiyle değişik bir Ali Cengizlikle tamamladık. Aliağa'nın yarışma hakkını devralma ile ilgili gerek forumlarda, gerekse de Göztepelist'te onlarca kez yazıldı çizildi onu tartışmaya gerek yok.
Sayın Altınbaş ve de grubu ile bir yola çıktık. Bu yolda bizler yani Göztepeliler her daim olduğu gibi yine arma neredeyse, bu taraftar peşinde oluguyla ait olduğumuz yerde olacağız inşallah.
Genel olarak bazı yerlerde belirtildiği üzere taraftarımızın beklenti çıtası oldukça yüksek, bunları elden geldiğince karşılamalarını herkes gibi ben de bekliyorum. çevremden edindiğim intibaya göre maddelemek gerekirse: 
1) Öncelikle yönettiğiniz kulüp sadece kendi il sınırları içinde ilinen ve de sevilen bir kulüp değil. Aynı zamanda yurt içi ve de yurt dışında da bir çok yönüyle takdir edilen ve de örnek alınan bir kulüp. O yüzden tüm branşlarda kulübün bu vizyonu ve de misyonu iyice kavranılmalı ve buna uygun bir yol haritası çizilmelidir.  Kulüp yöneticilerimizin her ne kadar Göztepemizi destekleyen onunla yaşayan onunla nefes alıp-veren biri olmasını istesek de profesyonellikde buna yer olmadığını bir şekilde idrak etmiş bulunuyoruz! Bundan sonraki devirlerde bizi temsil eden kişinin/kişilerin ağzından çıkan lafların, tasarladığı projelerin Göztepemize yönelik olmasını ve de Göztepemizi hayatında genel olarak "özne" yapmış olmalarını ümit ediyoruz.
2) Bir önceki maddede belirttiğimiz üzere Göztepemizin ne olup, ne olmadığı konusunda kafalarda bir imaj sıkıntısı olduğunu her sene bir şekilde hissediyoruz. Bu sıkıntının  zaman zaman genç taraftarlarımızda, çoğunlukla yeni transfer olan sporcularda ve hatta "profesyonellerde" olduğunu mateessüf yaşıyoruz.  Bunun için Trabzonspor'un Avrupa'da saygınlık kazanmış olan bazı kulüplerin de yapmış olduğu kulübün ne olduğuna dair önemli mihenk taşlarını (tarihi - coğrafyayı - vb. hassas noktaları) idari - teknik ekip başta olmak üzere tüm takım kadrolarına (altyapıdan profesyonel ekibe dek) bir şekilde benimsettirilmelidir.
                Trabzon'un kampında bordo-mavili takımın kuruluşunu ve tarihi başarılarının içeriğini taşıyan CD 
                 izlendi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ve Trabzonsporlu yöneticilerle birlikte, teknik heyet ve
                 futbolcuların da izlediği CD'den yeni futbolcuların oldukça etkilendiği bildirildi. (18 Temmuz Sabah)
3) Futbol tüm Türkiye'nin tartışmasız en çok seyirci çeken sporu. Kulübümüzün de lokomotif sporu. Böyle olmakla birlikte Göztepe'mizin adı tüm amatör branşlarda yer almalıdır. Bir yapılanmanın amatör branşlar için var olduğunu biliyoruz, lakin bunun yeterli ve de hızlı bir şekilde günümüz tabiriyle efektif olmadığını sanıyoruz.
Camiamızda herkesin aksine ben önceliğin hentbol olması gerektiğini savunuyorum. Zira herkesin gittiği bir dönemde taraftar bu sefer salona indi ve de Göztepemizi orada anıyla şanıyla temsil etti. Tamamen kendi imkanlarından oluşan bir şekilde formaları, yol masrafları vs. vs. Varolmanın dayanılmaz hafifliğini terlerinin ve de zamanlarının son raddesine kadar kullandılar sağ olsunlar... Neden mi hentbol diyorum çünkü bu, yönetimin taraftara bir teşekkürü olacaktır diye düşünüyorum. İl içinde diğer branşlarda varolmanın en büyük göstergesi de salon sporları oldugunu kabul etmek gerek. Arkadaşlardan duyduğumuz futbol yaz okulları için sarfedilen sitayiş dolu sözlerin diğer branşlar içinde yapıldığını / yapılacağını ümit ediyoruz. Takım ve de bireysel sporlarda Göztepemizin alt yapısı ve de üst yapılanması en kısa sürede halledilmedilir. Böylelikle şehrin her kesimine hitap edilmiş olunur, İzmir'de layık-ı vechi ile temsil edilmiş olur.
4) Yukarıda da kısmi bahsedildiği üzre kurumsallaşmayı istenen ölçüde başaramamış bir yapımız var. Uzaklardan görünen o ki bu arayı kapatmak için de hızlı hareket edilmiyor. Bu kurumsallaşmayı yaparken Göztepelist - Yalı Derneği - GHD - 1925 TD - Uniforce -Dişi Göz Gözler - Bu camiaya hizmet etmiş seçkin kişilerle ve de taraftarların da katılımıyla periyodik olarak biraraya gelinmelidir. Bu gruplarla en az yılda iki kez geniş katılımlı bir beyin jimnastiği yapılmalıdır. Lakin bu beyin jimnastiğinin yapılacağı yerler / salonlar iyi tesbit edilmeli lüks yerler yerine herkesin rahatca gelebileceği bir imkaniyet sağlanmalıdır.
- Kombine biletler: Son bilmem kaç sezonun kara deliği umarım bu yıl son bulur.
- Tesisleşme: Tesisin düzenlemesi ve de alt yapının organize edilmesi takdire şayandır. Bu konuda teşekkürü bir borç bilirim.
- Kulüp üyelikleri ve de bunun güncellenmesi Oğuz kardeşimizin bilmem kaç kere köşesinden ısrarla düzenlenmiisni istediği başka bir kara deliğimiz.
- Halkla İlişkiler: Göztepe SK (Gençlik Derneği), Taraftar ve de Yönetim arasında iyi bir halkla ilişkiler köprüsü kurulmalıdır. Galiba Newton'un 'İnsanlar köprü kuracakları yerde duvar ördükleri için yalnız kalırlar' özdeyişi buraya birebir uyuyor.
- Kulüp Resmi Web Sitesi: Bizimle yönetimin direkt olarak an be an iletişime ve de bilgi paylaşımına gittiği yer kulübümüzün resmi web sitesidir. Açıklanmayan her mevzu ve de boş bırakılan her an spekulasyonlara yol açmakta ve de halka ilişkilerin ilk köprüsü henüz inşa edilmişken zarar görmektedir. Gerek basının goy goyculuğuna gerekse taraftarın aklındaki şüphelere mahal vermemenin en etkili ve de güzel yolu her daim güncellenen bir site ve de gerektiğinde muhatablarına anında cevabın hazır olduğu bir web sitesidir. Bu web sitesi iyi bir şekilde yapılandırılıp kulüp ürünlerinin pazarlandığı bir e-ticaret sitesine de pekala yönlendirilebilir.
- Göztepe Spor Kulübü Lisanslı Ürünleri: Bunları Göz Göz Karavanında satılması cidden çok hoş bir olay. çeşitliliğin ve de kalitenin arttırılması konusunda gerek benim gerekse arkadaşlarımın bir talebi var. Yukarıda da bahsedildiği üzere bu ürünler il dışında yaşayan bizlerin de kolaylıkla alınabilmesi için e-satış / e-ticaret gibi webden yapılandırılmasını tekrar be tekrar istiyoruz....
Başlıkları çoğaltmak mümkün. Belki bu yazıya gelen tepkilere göre Arkası yarından devam ederiz.
Hülasa-i Kelam: 
Kısaca biz sizin bizi sevebilme ve de bizim sizi sevebilme ihtimalini seviyoruz.
Katip olduk halimizi size bu yolla arz ediyoruz, kabul eden de sağ olsun; etmeyen de....
selam sevgi ve de muhabbetle
h.t.
Hakan Taşpınar
Denizli
amatör taraftar

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter