05 Eylül 2011

Manisaspor ile yapılan maçta GÖZTEPE'mizi bu sezon ilk kez izleme şansını buldum. En başından söylemeliyim ki takımımızı beğendim. Ben bu takımda oynayamam diyen bir oyuncu yoktu. Hızlı ve ayağa pas yapan bir takım olmuşuz. Eğer takım Özcan Hocanın kafasındakileri sahaya tam olarak yansıtırsa bu takımı bu sene kimse yakalayamaz. Ancak şu pas yapma işini biraz fazla abartıyoruz sanki. Oyuncularımız ceza sahasının içinde bile pas yaptılar 3-4 pozisyonda. Hele ilk yarı takım hücümda iken bulunduğumuz yerden çok bariz göründü bu durum. Kale kabak gibi karşıda. Ama sağa ya da sola pas yapma derdindeydi bizimkiler. Sanırım bu hocanın tercihiydi. Belki de hazırlık maçı olduğu için futbolcularımız kendilerinden isteneni defalarca denediler. Çoğunlukla da başarılı oldular.

Maçın özellikle 55.-80. dakikaları arasında Manisaspor'un bizim baskımız karşısında çaresiz kaldığını görmek inanılmaz keyifliydi. Orta sahadan kapılan toplarla hızlı hücuma çıkan topçular jenerik golü atma derdine girmeseler sanırım 5-6 gollü bir skor ortaya çıkardı.

Kalecilerimiz için sezon başında hiç bir şey söylemek istemiyorum. Çok daha iyi olmaları için daha çok çalışırlar inşaallah. Zira tabanca gibi bir takım eğer bu sezon arada bir tutukluk yaparsa bu kaleden olabilir. Bu nedenle kalecilerimize sezon için başarılar diliyorum.

Defansta Ulaç'ı ilk kez izledim. Oldukça iyiydi. Ulaç'ın amatör kümeye düştüğü sezon Küçükköy kadrosunda olduğuna inanmak çok zor. Kademesi , sürati gücü kuvveti yerinde. Bir de bindirme yapıp ortalar yapsa zaten bir üst ligde oynar sanırım.Kaldı ki Bradley'in golünde güzel ortayı yapan da oydu. Yeri gelmişken takımımız orta yapmayı çok iyi beceriyor. Bazen göbek hizasında , bazen yerden ve sert bazen de havadan. Ama ortalar çok etkili. Yapılan ortalara illa ki Bradley vuracak diye yapılmıyor. Kafayı kaldırıp ceza sahasına bakan oyuncu müsait olan noktalara uygun ortalar kesiyor. Ne demek istediğimi Denizli maçını TRT den izlerken anlayacaksınız. Bu maçta yandan gelen harika organizasyonlarla goller atacağız. Ve bu sezon boyunca sürecek.

Defansın göbeği bu ligi kaldırır. Ancak sezon uzun. Evren öyle hırslı ve güçlü ki 2-3 maç ceza almadan bu sezonu tamamlayamaz. Bu ikilinin alternatifleri hazır olmalı. Sorun yaşayabiliriz. Sol kanadımız vasatı aşamasa da Ramazan da olsa Ömer de olsa ileri çıkışlarda arkada kalan boşlukları iyi doldurabildiğimiz sürece sorun olmayacak. Allah'tan ofansif gücümüz üst düzeyde. Bu nedenle solda her kim oynarsa oynasın yerini kaybetmesin yeter.

Hakan top kestiği gibi topta yapabiliyor. Allah nazardan saklasın. Şamil-Hakan ikilisi bu sezon çok maçı 0 a karşı kazanmamızda büyük rol oynarlar. Anıl onunla forma rekabetinde olduğu için oyuna girdiğinde aynısını yapma derdine düşüyor. Ama bu konuda henüz yetersiz. Kaptığı topları çok düşünmeden hızlı ve basit oynamalı.

Aydın gücünü daha ekonomik kullanırsa iyi olur. Yoksa çok hırpalanır ve sakatlanır. İlhan yeterli. Yapması gerekenleri biliyor ve de yapıyor. Sorumluluk alınması gerken maçların kahramanı olacaktır. Bradley formunu daha da ileri taşır diye düşünüyorum. Bunu başarırsa yükseldiğimizde süper olacak ligde de rahatça oynar.

Yasin ise istekli ve arzulu idi. Ancak biz Yasin'in çok daha iyi olabileceğini biliyoruz ve Özcan Hoca onu çok daha üst düzeye taşıyacaktır diye düşünüyorum.

Takımın genel durumu vasatın üstü. Takımımız iyi. Güvenelim ve sonuna kadar destek olalım. Özcan Hocam bu tribün tarafından çok eleştirildi. Ancak kafasındaki oyun kurgusunu daha kaliteli oyuncularla çok daha iyi olarak sahaya yansıtmaya başlamış. Demek ki güzel oyunlar kaliteli oyuncularla oynanıyormuş ve hocamızın kafasındaki oyun kurgusu , zevk veren , heyecanlandıran ve uygulanabilir bir oyun kurgusuymuş. Desteklemek lazım.

Anıl kardeşim'e de bir sözüm olacak : İdan a bizim taleplerimizi tercüme yaparken ellerini çok kullanma :)) Hazırlık maçları neyse de TRT de filan olmaz ))))

Tribündeki reisçikler yine tepindiler. Tepişen 30 kadar çoluk çocuğa karşılık tribünün kalanının tepkisi müthişti. Bu konuyu ayrı bir yazının konusu içerisinde değerlendireceğim. Ancak şu kadar söymeleyim ki , bu tribünler bu kavgalardan artık bıktı usandı. Tribünlerin aklı başında abileri bunun farkındalar ve bu sezon bu tür komedileri yaşamayacağız. Emniyet güçleri ile birlikte bu tür saçmalıklara prim verilmeyecektir. Herkesin beklediği ve komedi filmi izler gibi izlediği bir kavgaydı bu. Ben tribüne girdiğimde bile kavga edecek iki grubu gördüm ve beklemeye başladım. Çok açığa düştünüz arkadaşlar.

Ancak size bir abi tavsiyesi : Eğer paylaşamadığınız bir şeyler varsa bunu dışarıda gözlerden uzak ve birebir halledin. Tribünler sizleri sevmiyor ve istemiyor. Bu kadarını bilin şimdilik.

SON SÖZ : Güzel bir takım olmuşuz. Cuma günü aynı oyunla güzel bir galibiyetle başlamak dileği ile.

SAYGILARIMLA...NE OLURSA OLSUN GÖZTEPE'MİZE BİR ŞEY OLMASIN...

MUSTAFA DALYANOĞLU...

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter