Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Bu sene biraz iş güç biraz zamanların hep ters zamana gelişi takımı bir türlü izleyememiştim. İlk kez çıplak gözle izlemek bugüne nasip oldu. İlk söyleyeceğim şey son yılların en iyi takımına sahibiz. Birkaç alan da sıkıntımız var. Ama ben gün geçtikçe  bu sorunların da çözüleceğine inanıyorum.

Her zamanki gibi maçtan yaklaşık 4 saat önce buluşarak kendimizi kıvama getirdik ve maça girdik, Maçla ilgili ilk tespitimiz kağıt üzerindeki en ideal kadromuz ve en ideal dizilimle sahaya çıktığımızdı. Ortak görüşümüz bu maçta iyi oynamaz isek sezonun bizim için zor geçeceğiydi. Çünkü bütün kozlarımız sahaya sürülmüştü.

En son söyleyeceğimi ilk söyleyeyim. Bu sene işimiz kolay, skora bakmayın pozisyonlar hakkını verip gol olsa ilk yarı 3-1 ikinci yarı 8-2 biterdi. Samsun hanesine yazdığımız iki golde zaten tek pozisyonlarıydı.

Maç başlar başlamaz, Samsun tanıdık bir Göztepe rakibi oyunuyla başladı. Geçmişte de böyleydi rakipler ilk on dakika bir gol atalım, zaten biz gol attık mı Göztepe tribünleri hareketlenir, tribün hareketlenince sahadakiler bocalar maç gelir taktiğiyle oynardı. Samsunda aynı taktik ile başladı 10 dakika bütün enerjisini harcadı on dakikadan sonra yaklaşık 35 dakika tek kale oynadık. Samsun kalecisinin bu oyununu Abdullah Avcı izlese direk milli takım kalesine alırdı.

İkinci yarı başlarken Yasin – Kuçik değişikliği ile başladık, ve bu dakikadan itibaren maça 10 kişi devam ettik.  Sahadaki oyuncularımızdan en hazır olmayan Yasin’di adeta 45 dakika hiçbir şey yapmadı. Sağ tarafımızda ciddi aksadık.

İkinci yarı 45 dakika tek kale oynadık. Bu kadar baskıya en az 5 tane gol atmamız lazımdı. Ama bir türlü çizgiyi geçemedik. Çok kısa Dilaver – Halil , Bedi – İbrahim den oluşan oyuncu değişikliklerine değinmek gerekirse Halil de İbrahim de iyiydiler ben açıkçası ikisini de beğendim. Ancak Dilaver ve Bedi çıkartmak için yanlış tercihti. Bana kalsa Yasin ile Şaban çıkmalıydı. Yasini 20 dakika oynatıp çıkararak harcamak istememiş olabilir hoca ama başka bir çözüm bulabilirdi.

Dilaver’de, Bedi’de hem maç içerisinde her şeyi yapabilecek oyuncular hem de maç oynadıkça, takıma uyum sağlayacak, tribünlerle ahenk yakalayacak, her geçen gün üstüne koyacak oyuncular bu nedenle sahadan erken alarak motivasyonlarını bozmak Hüseyin Kalpar hoca gibi tecrübeli bir hocaya yakışmadı.

Kişisel görüşümdür ben bu takımın 2 haftalık aradan sonra rahat bir galibiyet serisine başlayacağını düşünüyorum.

Kulübümüzü çok seviyoruz, onun için neler neler yaptık beklide bunların en önemlilerinden biri 2 eylülün yıldönümünde sayımız beklediğimizden az olsa da tribün çok iyiydi. Sadece maç sonundaki başta kaptanımız olmak üzere takıma tepki veren bir kesimin yaptıkları gereksiz oldu. Ergenler deyip geçiştiremeyiz, bu tribünden son 10-15 yılda bulduğumuz en kaptan gibi kaptanı harcatmamız doğru değil.

Biz uzun yıllar boyunca skor önemli değil yeterki takır takır yüreğiyle oynayan bir takımımız olsun diye yollarda gezdik yüreğini ortaya koymayanlar için idmanlar bastık delikanlı gibi çıkıp oynayın yenilin ama erkek gibi yenilin dedik.

Şimdi bugün delikanlı gibi oynayan tekmeye kafa sokan, 90 dakika 8-10 tane yüzde yüzlük pozisyona giren, çıkanların girenlerin takıma uyum sağlayan bir takıma sahibiz, 6 puan kayıp bu ligde çok önemli bir kayıp değil 5 maçlık bir seriyle yok olur gider.

Ancak yarın transfer sezonu bitiyor. Takım bu takım ve manşette de dediğim gibi bence son yılların en iyi takımı bu takımı şampiyon yapacak ta bizleriz, elini ayağına dolaştıracak, birbirine düşürecek te bizleriz.

Tercihinizi yapın ne yapmak istiyorsunuz. …

Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

 

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter