İnanın İzmir Kazanacak İnanın Biz Kazanacağız.

Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

10.08.2015 Pazartesi, Saat 18:00, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Girişi.

Tarih saat belli binlerce Göztepelinin toplanıp meraklı bir şekilde bekleyeceği güne artık saatler kaldı. Şimdi sizlerle hayallerimdeki 10.08.2015’i anlatacağım. 

Bayrakları ile toplanmış binlerce Göztepe’li gerilmeden sinirlenmeden, aramıza sızan provokatörlerin verdiği gazlara aldırmadan, terör olayları nedeniyle izinleri iptal edilmiş burnundan soluyan emniyet görevlileri ile hırlaşmadan, adeta bir şenliğe bir karnavala gelmiş gibi, şarkılarla türkülerle, tezahüratlarla, yavaş yavaş meclise gelmeye başlayan 174 üyeyi partisine, geçmiş de yaşadıklarımıza bakmadan alkışlarla tezahüratlarla meclise uğurluyor.

Yıllarca bu şehre bir şekilde hizmet etmiş ama hiçbir zaman halkla bu kadar yüzyüze gelmemiş meclis üyeleri biraz şaşkın biraz mutlu biraz tedirgin bu mahşeri kalabalığın içinden geçerek meclisteki yerlerini alıyorlar. Gündem yoğun onlarca konu var ama dışarısı nedeniyle hepsinin aklı Göztepe stadyumu kararında, ve sıra geliyor. Tek tek komisyon raporları okunuyor, iyi diyenler var kötü diyenler var belki de hepsi iyi diyor. Sonra Başkan sözü alıyor. İzmir’in Başkanı gibi yürekli sesleniyor; 

“Biz hiçbir İzmirlinin mutsuz olmasını istemeyiz, hiçbir İzmir takımına yapılacak yatırımın karşısında olmayız. Biz rantın karşısındayız. Stadyum ve Otopark projesine sonuna kadar katılıyoruz. AVM yapmak isteyen karşısında bizi bulur. Ama Göztepe’ye hizmet, spora hizmet etmek isteyen kim olursa olsun iktidar demeden muhalefet demeden desteğimizi sunarız, Bu vesileyle oylarınıza sunuyorum, Kabul edenler, Red edenler, OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLMİŞTİR.”

İçeride olumsuz bir şey olsun da dışarının fitilini ateşleyelim diyenler şaşkın, hayda bu karar da nereden çıktı, şimdi köşeye sıkıştık telaşı içerisinde, dışarıya müjde vermek isteyenlerin ise ayakları neticelerine çarpıyor koşarken. 

Bir anda sızıyor dışarıya karar kalabalığın üzerinde dalga dalga yayılıyor. 1.400 m2 tamam, temel atımı için engel kalmadı. Bravo İzmir’in Başkanına, Bravo İzmirin meclisine üstüne düşeni yaptı. Şimdi sıra Ankara’da artık top onlarda en kısa zamanda bekliyoruz temel atımını.

Sevinçten meşaleler ateşleniyor ortalık toz duman oynayanlar stad geliyor diyenler bir yanda, abi temel atılsın sırayla gidip bedava amelelik yapalım diyenler başka yanda bir anda haber geliyor, meclis dağılıyor. Meclis üyeleri ve Başkan kalabalığı yararak çıkıyor alkışlar, tezahüratlar, şarkılar türküler, İzmir gibi çağlıyor kalabalık meclis üyeleri rüyada gibi çıkıyor hengamenin arasından hepsi yanındakilere doğru eğilip aynı şeyi söylüyor. 

“Yıllardır bu şehre çeşitli konumlarda hizmet ettim. Hiç bu kadar çabuk ve bu kadar içten bir teşekkür görmemiştim. İyi ki hallettik şu işi”

Kalabalık çoşkun dağılmak istemiyor, Emniyet arkadaşlar biliyoruz çok mutlusunuz ama günler gergin hafiften devam sahilden yavaş yavaş haydi siz Güzelyalıya, yaya ve araçlı konvoy şampiyon olmuş gibi gidiyor yeni stadına doğru. Hep zihinlerde aynı söz.

BİZ YILLARCA KARŞILIKSIZ SEVDİK BU ŞEHRİ, UZUN YILLAR SONRA BELKİ DE İLK KEZ BU ŞEHİRDE SEVDİ BAĞRINA BASTI BİZİ.

İŞTE ŞİMDİ DAHADA GÜÇLÜYÜZ DAHADA İNATÇIYIZ DAHADA MÜCADELECİYİZ GÖZTEPE İÇİN İZMİR İÇİN.

Bir hayalimi paylaştım sizlerle, çokmu zor bu hayali gerçek yapmak, çokmu zor elele gönül gönüle mutlulukla tüm engelleri aşmak 174 meclis üyesi, onbinlerce Göztepe’liye sesleniyorum. 

HERŞEY SİZİN ELİNİZDE, BAŞKASININ DEĞİL, 

Birbirimize ön yargıyla, koşulla, kızgın bakışlarla, sert tehditkar tavırlarla değil bir şans vererek yaklaşalım. Birbirimizin hassasiyetlerini dikkate alarak birbirimizi mutlu edelim. Böyle olursa;

İNANIN İZMİR KAZANACAK İNANIN BİZ KAZANACAĞIZ….

 

Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter