Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Hatırlarsınız eski günlerdi, maçtan çıktık mı elsiz ayaksız koşturur bilgisayarın başına oturur maç yazımızı yazardık. Kimi zaman telefonla birbirimize yazdırırdık. Bugünkü teknolojik olanakların hiç birinin olmadığı bir dönemde dakikalarla ölçülecek sürelerde yazılarımız Göztepelist açılış sayfası olurdu.

Çünkü bilirdik basının umursamadığı, tvlerin sallamadığı, facebook gibi paylaşım platformlarının bulunmadığı resmi sitenin domainin bile çalışmadığı ortamda dünya üzerindeki onbinlerce Göztepelinin tek haber ve iletişim kaynağı burası bu sorumluluğu hissederek yazdık çizdik.

Şimdi işler değişti, İlk olarak teknolojik olanaklar çok değişti, öncelikle Facebook gibi bir platform var, daha maç bitmeden başta Göz Göz TV olmak üzere arkadaşlarımız video ve fotoğrafları paylaşıyorlar, bu seneden itibaren beceriksiz ve art niyetli olarak yapılsa da bir TRT yayını mevcut dünya üzerindeki tüm Göztepeliler maçlarımızı izliyor.

Bunun yanında gerçekten basındaki bir çok köşe yazarını cebinden çıkaracak arkadaşlarımız var. Mustafa Dalyanoğlu ağabeyimiz, Süleyman Yengil kardeşimiz, kendi bloğunda Sinan Adamoğlu kardeşimiz müthiş yazılar yazıyorlar, üstüne seri davranan yazılarını yazan arkadaşlarımız eklenince bize anca sıra hafta ortasında geldi.

Dediğim gibi bir çok arkadaşımız müthiş analizler yaptığı için ben bugün takımdan teknikten taktikten hocadan sek sek Aydından, Cezalı Şamilden, Kenarda kızışan Bismarkdan, vb lerinden bahsetmeyeceğim.

Takımla ilgili tek bahsedeceğim şey İlhan Şahin, yani her senenin en iyi transferi, bence bu yazının da fotoğrafı olarak paylaştığım fotoğrafı yönetim oyuncuların kamp yaptığı otelin tüm duvarlarına koydurmalı gözlerindeki hırsı, mutluluğu, sevgiyi her gün görmeliler. Bunun yanında bir adam nasıl olurda çoğu kardeşi yaşında adamlardan oluşan takımlarda her sene en formda adam olur her sene yıldız olur öğrenmeliler. Profesyonelliği para alarak top oynamak olan zanneden yeni nesile profesyonelliğin ne olduğunun canlı kanıtını göstermeliler.

Gene girişi uzatıp esas konuya gelemedim. Bugün esas yazmak istediğim şey GÖZTEPE’nin büyüklüğü.

Şöyle bir tablo getirin gözünüzün önüne köy kasaba takımlarından oluşan liglerde 16-17 yaş ortalaması bir takımla oynayan ve bu nedenle amatöre düşen

içinden çıktığı büyük başarılar sağladığı şehrin umrunda olmayan,

gazetelerde haber yapılmayan, İzmir gücü için oluşan vakıfların gündeminden artık amatör diye çıkarılan,

Genel kurullarının ne zaman yapıldığından haberi olunmayan,

rakiplerinin hadi allah rahmet eylesin diye sela okuttuğu, şehir rakipleri ile arasında 4 lig savaş açtığı sözde büyüklerle arasında 5 lig olan,

tesisi kendi tesisi değil, binası hacizli, oyuncusu yok, alt yapısı yok, üst yapısı yok, antreman sahası patates tarlası, bırak lisanslı ürünü işportacıda bile forma yok.

Sadece büyük kısmı umutsuzluk 5000-6000 i hayali bir umut peşinde bir taraftar kitlesi var başka da bir şeyi yok.

Çok değil 4 sene sonra bir takım daha düşünün,

Tamamı maddi gücü yüksek şehir veya şirket takımlarından oluşan tv de canlı yayınlanan kimilerine göre süper ligden bile daha değerli Bank asya liginde, milyon dolar bütçe ile oluşturulan takım ile mücadele ediyor,

İçinden çıktığı şehrin belediye başkanı, milletvekili, sivil toplum kuruluşları kedi gibi peşinde dolaşıyor,

Gazeteler her gün haber alıp yayınlayabilmek için birbirini dövüyor, İzmir gücü biz ona yetişemeyiz adamların bütçesi bizin on yıllık bütçemiz deyip ulaşamadığı için gündeminden çıkarıyor, TV diğer 18 takımı bir yana sallamış sürekli canlı yayında maç veriyor.

Arkasından havuza girenler bir alt ligde, sela okutup oh öldü gömelim diyenler sığıntı gibi stada gelip berabere kaldılar diye dakikalarca futbolcularına bu taraftar sizinle gurur duyuyor diye bağırıyor. Futbolcuları sahada birbirini kucaklıyor teknik direktörünün kafası güzel yaptığı açıklamalara basın dahil tüm ülke gülüyor.

Gürsel Aksel alt yapı tesisi kendisinin, klüp binası kendisinin, 40a yakın lisanslı oyuncusu var alt liglere kiralık gönderdiği bonservisli oyuncuları var, istediği antreman sahasını parasını basıp kullanıyor, kendi tesisi için belediyelerden tahsis çıkarıyor, lisanslı ürünleri satış rekorları kırıyor, izmirin göbeğinde rakiplerini hırsından çatlatan mağazaları var, karavanı her yerde, İzmirin her yerinde her ilçesinde Manisa’da İstanbulda, Antepte, Rizede, mardinde Türkiyenin her yerinde taraftarları oluşuyor.

Tribünlerinde bu lig şampiyonluğunu değil süper lig şampiyonluğunu alacağına, şampiyonlar ligine gideceğine inanan güvenen 30-40 bin taraftar hazır,

Böyle bir dönüşümü böyle bir değişimi böyle bir yeniden doğuşu yapabilecek kulüpler büyük kulüplerdir yok edilemez kulüplerdir ne yaparsan yap hak ettiği değere gelen kulüplerdir ve bu dönüşümün ortaya koyduğu en büyük gerçek GÖZTEPE’NİN BÜYÜKLÜĞÜDÜR.

Şimdi bir takım sığ düşünceliler diyebilir ki İmam Altınbaş çıkmasaydı görürdüm büyüklüğünüzü, Evet doğrudur, İmam Altınbaş kendi tarzı ile iş yapan yaptığı işin şartlarına uymayan yaptığı işi kendi şartlarına uydurmayı seven bir iş adamı olarak Göztepe’de değişik kurumsal bir yapı kuruyor ve yapının faydalarını gelecekte çok daha fazla göreceğiz.

Ama böyle bir insanı amatör kümede logosundan ve taraftarından başka hiçbir şeyi olmayan bir takıma bir milyon dolar para verip aldıran ve her sene onlarca milyon dolar harcatan da Göztepe’nin büyüklüğüdür.

O yüzden tüm Göztepe sevdalılarına tavsiyem bırakın şimdi Aydını, Bradleyi, bırakın tek forvet çift stoperi bırakın onu bunu şunu yaslanın arkanıza kapatın gözlerinizi Göztepenizin tadını çıkarın.

TRT’nin saçma sapan yayınına ve programına mi canınız sıkıldı, Yeni Asır’ın dandik haberciliğine mi üzüldünüz. Boş verin onlarında son çırpınışları birkaç seneye kalmaz TRT Göztepe’nin Şampiyonluk belgeselini hazırlar, Yeni Asır Göztepe haberlerinin ulusal ajanslardan alarak yapar.

Yaslanın Yaslanın Arkanıza zaman bizim zamanımız zaman Göztepe’nin Zamanı….

Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter