Kombine bilet satışı ile ilgili çelişkili verilerin (Pazar akşamı Kanal 1'de canlı yayında Hamdi Tükmen Cumartesi akşamı itibariyle 4.600 bilet satıldığını söyledi. Bugünkü Hürriyet'te Levent Ürkmez'in yalnızca 1000 bilet satıldığı hakkında demeci vardı. Egeli Sabah ve Yeni Asır'da ise 3000 bilet satıldığı ve 5000 tane daha basıldığı bildirilmiş. Sabah ve Yeni Asır'ın bu gibi haberler verirken çok daha dikkatli olması gerektiği aşikar.

4600 değilse bu bilgiyi Türkmen'e iletenler; 3000 değilse, 3000 yazanlar; 1000 değilse, Hürriyet uyarılmalıdır.

Sorunun yanıtı ile ilgili Kulüp Müdürü Ömer Bey'e ulaştım. Kendisi Sayın Ürkmez'in kesinlikle 1000 gibi bir rakam söylemediğini söyledi ve başkanın sözüne inanılması gerektiğini ve bu haberlerden dolayı sabahtan beri tüm satış noktalarından son verileri almaya uğraştıklarını ve bir-iki gün içinde sonucu açıklayacaklarını söyledi.

Sonuçta 1000 bile olsa ilk devrekinin beş-altı katı kadar satış yapılmış demektir ki taraftar arasında.kombine bilet alımı alışkanlığının üç Bizans takımında bile ancak oturduğu göz önüne alınırsa ve birinci ligde bile 1000 ortalamayla maç oynayamayan, 73 seyirciye oynayan takımlar göz önüne alınırsa yine de başarılı olunduğu aşikardır.

Maça para vermeden girmeye alışmış taraftarı maça para vermeye alıştırmak kolay değildir. Gişeciyi, polisi ya da turnikeciyi tanıyanların bedava içeri alındığına şahit olmayanımız yoktur. Konu buraya kadar gelmişken bu konuda içerideki maçlarda önlem alınması açısında uyarmak yerinde olacak kanaatindeyim.

İzmir'lilere Sivasspor maçı için yapılan eleştirilere de fazla anlam vermek mümkün değil. GöztepeLIST içinde yazılan yazılarda bile önlem alınmazsa Altay'ın başına bunların geleceği defalarca söylenmişti. Sen kendini korumazsan, seni kimse koruyamaz. Tüm balkonu Sivas'lılara (ya da Erzurumlulara) verirsen, böyle azınlıkta kalırsın. Ayağına beton bağlayıp, denize atlarsan boğulursun. Sivaslılar az bile gelmişler. Erzurumlular kadar olamamışlar.

Bence Altay bu gibi takımlarla oynarken, ya emniyetle anlaşıp, rakibe bilet vermeme yolunu seçecek ya da Atatürk'te oynayacak. Atatürk'te 5000 kişi bile bağırsa, sahada sinek vızıltısı kadar etkisi olmuyor.

Esasında bu, bizim için iyi bir ders oldu. Hamdi Türkmen Pazar günü Kanal 1'de Kayserililere yalnızca 500 bilet verileceğini söyledi. Pazar günü hep beraber göreceğiz.

Pazar'a da az kaldı. Umarım futbolcularımız ve taraftarımız hemen havaya girmez, ilk maçta deplasmanda galip gelerek yakaladığımız avantajı devam ettirerek galip gelmeyi başarırız. Burada bize ve futbolculara düşen görev sakin olmak ve gol gecikse de, moralleri bozmadan oyun ve taraftarlık disiplininden kopmamak.

Hürriyet Ege'nin web sitesinde yer almamamızın sebebi sanırım haberin o günkü ana gazetede spor sayfasında değişken haberler arasında yer alması ve ana gazetenin değişken haberlerinin web sitesinin ana gazete bölümüne konmaması. Ana gazetenin spor bölümündeki bazı haberler bölgelere göre değişiyor. mesela Ege baskısında ağırlıklı olarak bizden bahsederken, Ankara baskısında Şekerspor'dan, İstanbul baskısında İstanbul belediyeden bahsediliyor. Bu sabah için de geçerli, diğerleri için de. Mesela Sabah'ın Ege baskısında bizim maçtan tam sayfa bahsedilirken, Ankara ve İstanbul baskısında böyle olduğunu hiç zannetmiyorum. (Keşke olsa)

Futbolcuların TANSAŞ ve KİPA aktivitelerinin zamanını henüz öğrenemedim, bilen varsa, listeye atarsa seviniriz.

Yeni TV iki gündür, yayınına ara verdi; umarım yayınına son verilmemiştir.

Sonuç ne olursa olsun gücü yeten ve hala biletini almamış birileri varsa ve almak istiyorsa ayrıntılar aşağıdaki gibidir.

9 maçlık kombine bilet fiyatları:

Açık tribün: 15.000.000 TL
Kapalı tribün: 30.000.000 TL
VIP: 100.000.000 TL

Kredi kartıyla alınabilecek yerler:
Kupon Mağazaları (Alsancak ve Konak şubeleri) tel:463 41 99
Narlıdere Klas Çiçekçilik tel:238 92 92-238 10 66
Barçınspor (Alsancak ve Konak) tel:484 42 82
Kredi kartı kullanlımayan diğer satış yerleri:
Göztepe Ocakbaşı tel:247 33 43
1. sanayi Sitesi Çağlar Oto tel:433 82 45
Gürsel Aksel Stadı tel:247 73 70
Basmane Zeybek Oteller Zinciri tel:489 66 94
Göztepe Ekmek tel:285 93 35
Cafe Spasso (Hilton Oteli yanı) tel:484 29 13
Butik Ali-Hatay tel:231 66 23
Vakkoroma-Alsancak tel:421 65 90
Cengiz Optik (Ata Caddesi-Balçova) tel:278 75 19

Oğuz Reşat Sipahi

http://www.sipahi.tk 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter