Göztepe tarihinde 20 Ağustos 2007 de yapılan ihale ile başlayan Altınbaş Holding dönemi 500. gününü doldurdu.Hedef baştan dünya markası olmak ve her dalda beşinci büyüklük olarak hedeflendi.Buna karşın futbol takımı amatörden normal yollarla çıkamadı.Futbol takımı 3.Lig’de play-off grubuna, son maçta lider olarak çıktı.Mağaza ve futbol, basketbol, voleybol ve tenis spor okulları konusunda çok önemli yollar kat edildi.Çeşitli turnuvalar, ebeveyn-çocuk spor müsabakaları ince düşünülmüş organizasyonlardı.Kulüp sitesi www.goztepe.org.tr hala kulübün tüzüğünü ihtiva etmese de, adam akıllı işler hale geldi.
Her ne kadar bu sezon pek duyulmadıysa da, geçen sezon bolca okul ziyaretleri yapıldı. Gürsel Aksel tesisleri tek elden yönetilmeye başladı. Fakat beklenen tesis atağı henüz gerçekleşmedi.Kulüp binası sorunu çözüldü. Bir kısım tahminlere göre, 1 milyon TL civarı bir sabit gelire yaklaşıldı.Amatör kümeden bilerek, yani alternatif yolun rahatlığıyla ya da bilmeyerek; adam gibi iki transfer daha yapılmaması nedeniyle normal yollardan çıkılamadı.Altınbaş Holding’in tepesi de bu kadar sık değişiyor mu merak konusu. Lakin takımın başındaki ana idari sorumlular, 1990’lardaki buhran dönemlerine benzer şekilde üç-dört kez değişti.

Teknik direktör ise üç kez değişti. Bir dünya futbolcu geldi gitti. Voleybol takımı ikinci lige çıkarıldı, sonra hedef voleybolda da ilk beş olarak telaffuz edilirken, takım ligden çekildi. Taraftarın protestosu üzerine vazgeçildiği söylendi, sonra vazgeçmekten vazgeçildi. Dünya markası olması hedeflenen marka, ülkenin bayan nüfusuna yönelik verdiği tek hizmetten geri çekilmiş oldu.

Taraftarın takımı Göztepe’de, Hentbol kendi haline bırakıldı. Göztepe taraftarı ise bu duruma isyan edip, tarihsel eylemlerine bir yenisini ekledi. Taraftar Sn. Aziz Kocaoğlu’nun  Göztepe’yi holding takımı olarak görüp yok sayan, sosyal demokrasi anlayışına isyan edip, http://www.goztepehentbolyasayacak.com/ adresinde imece usulü, tamamen kendi öz kaynaklarıyla hentbol şube bütçesi oluşturdu.

Bir dünya profesyonel yönetici geldi. Bir kısmı geldi-gitti, bir kısmı geldi-gitti, yine geldi. Senelerce savunduğumuz profesyonel yöneticilik müessesesinin profesyonel yöneticilerin birbirlerinin başarısından mutlu, başarısızlıklarından mutsuzluk duymak yerine, tersini seçebilmesi nedeniyle sinerjik (birbirinin etkisini arttıran) değil, antagonistik (birbirinin etkisini azaltan) etki yapabildiğini gördük ki, umarım bu durum tez zamanda sona erer.
Göztepe gibi taraftarıyla var olan kulüp, bir buçuk seneye yakın geçen zamanın çoğunu taraftarıyla inatlaşarak geçirdi. Kulüp üyelikleri ise hala açılmadı.

Türkiye’nin en tutkulu taraftar grubuyla inatlaşmanın ve belirlenen hedeflere göre yetersiz takımlar oluşturulması ve bu nedenle gelen sportif başarısızlıklar nedeniyle Sn. Altınbaş İzmirspor maçında ciddi protestolara uğradı.Göztepe, Altınbaş döneminde de futbolda bir sezonu tek teknik direktörle bitirmeyi başaramadı.

Sayın Altınbaş 2009 için hedefi yüksek tutmaya devam ediyor, yeni yılda amaçlar adımları daha da açarak koşmak, kurumsal kimlikle, hedeflerle, dev projelerle her Göztepelinin, hatta olmayanlarında gururla izleyeceği, zaman zaman da kıskanacağı bir marka olmak için çalışmaları sürdürmek.

Göztepe A.Ş’yi bir dünya markası yapmak için hazırladıkları projeleri, 2009’da da tüm taraftarla birlikte hayata geçirmek olarak belirlemiş ve bildirmiş durumda.Buna karşı 3.Lig’in ilk aşamasında, son birkaç maçta takım olmayı başarabilen, öyle ya da böyle başarılı olan kadro, idari menajer, teknik kadro dağıtıldı, yepyeni bir kadro ve teknik ekip geldi. İlk maç ise Kahramanmaraşspor 3- Göztepe 0 şeklinde sona erdi. Umarım yeni futbolcularımızın birbirine alışması için gerekli 6 haftada takım lige havlu atmış olmaz.

Belirtmek isterim ki, Göztepe taraftarının gözünde tek büyüktür ve Göztepe zaten tüm zamanlarda elde edilen ulusal ve uluslar arası başarılarıyla, taraftarıyla ulusal çapta zaten beşinci sıradadır. Bu ilin bir kısım mülki erkanı istese de, istemese de, görse de görmese de bir dünya markasıdır. Bu durumu amatörde ya da şu o, bu, şu ligde olması değiştirmez. Fakat Süper Lig’e ulaşılmak isteniyorsa, bilinmesi gerekir ki Göztepe tarihi boyunca herkesin 1 liraya elde ettiği başarıları, ancak 2-3 liraya elde edebilmiştir. Bu başarıları 0.5 liraya elde etme çabaları ise istisnasız şekilde başarısızlığa uğramıştır. Şu dönemde yapılan ve yapılmayanların bedeli ise (geçen sezonda olduğu gibi) sezon sonunda oldukça ağır olabilir.Şu anki mali ve profesyonel yapısı ile futbol takımının bir üst lige çıkamaması (yaratılan bunca olumsuzluğa rağmen) bir mucize olacaktır. Umarım sevgili profesyonel yöneticilerimiz böyle bir mucizeyi yaratabilmek için ellerinden geleni yapmaya devam etmezler.
 

Oğuz Reşat Sipahi

http://www.sipahi.tk

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter