Oğuz Reşat Sipahi

http://www.sipahi.tk

Göztepe’nin şampiyonluğunu basın ile birlikte değerlendirmek akıllıca düşünülmüş, takdire şayan, hoş bir organizasyondu. Yenigün üzerinden katıldığım bu güzel şampiyonluk kahvaltısına  Göztepe ailesinin muhabiri, yorumcusu ve televizyoncusu Çağatay Çağlar ve yine Yenigün’den çoğu zaman bir günde o kadar yazıyı nasıl çıkarttığını anlamakta zorluk çektiğim Erşan Yetişir ile gittim.

Toplantı öncesi sohbette Başkan İmam Altınbaş yorgun gözükmekle birlikte şampiyonluk sevinci yüzünden okunuyordu. Yine de toplantı ilerledikçe açıldı.

Toplantıda Başkan Altınbaş, önce basın mensuplarının bu seneki performans ile ilgili görüşlerini ve gelecek sene ile ilgili önerilerini aldı. Bu yaklaşık 150 dklık sürecin ardından 30 dklık süreçte Serdar Samur, Ali Gültiken ve Başkan İmam Altınbaş sorulara yanıt verdi.

Basın Mensuplarının eleştirileri tesisleşememe sıkıntısı, amatör branşlardaki atalet, kulüpten haber almadaki sıkıntılar, kurumsallaşmanın zaman zaman bürokratikleşme düzeyine gelmesi, altyapıya yeterince önem verilmemesi ve kulüp üyeliği meselesine dört senedir bir çözüm getirilememesi üzerine yoğunlaştı.

Toplantıdan önemli anekdotlar bence şunlardı:
Bu ligin farklı bir lig olduğu, gerçek sınavın bu sene olacağı, fazla yıpranmadan, şampiyonluğa oynayacak değil, kolaylıkla şampiyon olacak daha çok üst (süperlig) oyuncularından oluşan oyunculardan kurulu bir takımın daha etkili olacağı üzerinde duruldu. Bu bağlamda rekabetin en kısa sürede yerel takımlardan kurtularak üçlü oligarşi düzeyine çekilmesinin, boşa geçen bir senenin maliyetinin 6-7 milyon usd olacağı belirtildi
Böyle bir kadronun iç sahada başarısızlık yüzdesini azaltacağı ve teknik direktör istikrarını kolaylaştıracağını belirttik. Bunla ilgili önerilerden önemli biri bu ligde takımları hoca değiştirmeden sezon bitiremediği, duruma göre ikinci tercihin sağlam olması gerektiğiydi.
***
Toplantı sonunda transfer ile ilgili yurt içi ve dışından üst ve alt liglerden çeşitli seçeneklerin değerlendirileceğini, giden kadar sayıda ve daha yüksek kalitede futbolcular alınacağı belirtildi.
***
Tesis ile ilgili sürecin devam ettiğini ama sürecin yavaş ilerlediği belirtildi. Bunakarşı özellikle tesis ve stad konusunda siyasilere baskı desteği istendi.
***
GHD arazisine tesise bir yıldır yanaşılmaması üzerine, uygun şartlar oluşursa,  oraya kolej yapımına destek verir misiniz?” sorumuza direkt “evet” ya da “hayır” değil “değerlendirilebilir” şeklinde yanıt geldi Başkan’dan
***
Ksk maçlarında 2003-04 sezonunda altı maç ceza alındığı bu sene Ksk açlarında can ve mal kaybı azaltılması için duruma göre maçların tek tarafın seyircisi ile oynanması dahil her türlü önlemin alınması gerektiği üzerinde duruldu. Başkan Altınbaş holiganizme karşı olduğu yönünde açıklamalar yaptı.
***
Basın mensuplarından ve taraftardan özellikle yerel yönetimlerin desteği açısından yardım istendi.
***
Başkan İmam Altınbaş’ı bir kez daha 14 Haziran'a davet ettik.
***
Göztepe'nin spor kulübü özelliğine en kısa sürede dönmesi gerektiği belirtildi ama başkan Altınbaş tarafından Süperlig'e çıkmadan diğer branşlara fazla yatırım yapılmayacağı beyan edildi.
***
Atatürk stadının kiralanması ve yerel medya ile daha iyi ilişki kurulması gerektiği duruma göre bir tv kanalı almanın düşünülmesi üzerinde öneriler oldu. Gültiken sene boyunca takımı steril tutmaya çalıştıklarını, bunu başardıklarını ve bu sene de yapacaklarını belirterek basının haber için çabalamaya devam edeceğini belirtti.
***
Kulüp üyeliklerine gelecek paranın 40 milyon tllik borca ??? gitmesi sorunu nedeniyle kulüp üyeliklerini açamadıklarını belirten yönetime borcun nereden geldiği soruldu. (Birgün?) Açıklanacağı belirtildi. Üçlü oligarşi kulüplerinin de borcu var, Kulübün borcu varsa da aidatlar ile azar azar ödenir önermesine -doyurucu rasyonel- bir cevap verilmedi. Başkan “Üç vakte kadar bu sorunu çözeceğiz.” dedi. Benim aklıma gelen ise “Tüm vakitler üçe bölünebilir.” oldu.
***
Toplantının sonunda Başkan Altınbaş’ın basın mensupları ile iki ayda yk benzeri icraya yönelik de etkisi olabilecek ??? toplantılar düzenleme fikri hoştu ama Başkan herkesten maaşın yarısını da istemeyi şart koştu :---)
***
Buldozer Fevzi Zemzem’in altyapıda demonstrasyon özelliği yüksek hocalar olması gerektiği ve futbolcuların ek çalışma yapması gerektiği önerileri oldukça mantıklıydı.
***
Yaklaşık üç saatlik toplantıda yeni fazla bir şey duymamamıza rağmen diyalogu ve devam ettirme vaadini iyi niyetli bir girişim olarak görüyorum. Umarım hem tesis, hem de kulüp üyeliği meselesi başta olmak üzere sorunlar tez zamanda ya da Başkan Altınbaş’ın deyimiyle -ömrümüzün yeteceği- üç vakitte çözülür… Çözülür ki biz de daha öte konuları tartışmaya başlarız.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter