Keşke kendimize ait bir stadımız olsaydı. O zaman kapılarından güvenlik güçlerimiz bizleri             hayvan sürüleri gibi geçirmeye kalkışmazlardı. Hatta o zaman kapılarımızda polis molis        olmazdı. Biz kendi evimize girer gibi kendi stadımıza girerdik. Herkes her maçta oturduğu       yerine gider otururdu. Stadımız 50.000 kişilik te olsa bir sürü kapıdan girerdik oraya.

Acaba güvenlik güçlerimizi 30.000 kişinin tek kapıdan teker teker geçişlerinin kaç saatte tamamlanabileceğini hesap etmişler midir ? Ben ettim. Bir kişi üst araması dahil 10            saniyede geçse 30.000 kişi 300.000 saniye de geçer. Yani 5.000 dakikada. Yani                   yaklaşık 83 saatte. Yani yaklaşık 4 günde. :)) İnanmayan hesap etsin. Hem üst araması yapacaksın , hem tek kapıdan geçireceksin. Güzel mantık. Kutluyorum.

40 yıllık stadda , tribünden 50 metre uzaktaki oyun alanına gırtlaklarımız patlayana                 kadar bağırarak etki etmeye çalışacak , yıllar sonra ilk defa ulusal basının yayınlayacağı               bir maçta 2-3 ay öncesinden 5 tl - 10 tl lerin telaffuz edildiği bir ortaklaşa para toplama  kampanyası yapılacak, karınca kararınca bir bütçe oluşturulacak , elimizden geldiğince            görsel güzellikler oluşturmaya çalışacağız tribünler olarak. Ama yayıncı kuruluş ne          tribünlerdeki coşkuyu verecek ne de görsel şovları. Varsa yoksa bizans tribünleri.                     İnsan ister istemez düşünüyor. Ulusal basın olay çıksın da reyting yapalım diye mi                  geliyor bizim maçlara sadece. Keşke kendi stadımız olsaydı. Hem o zaman kendi             dostlarımız da hem hiç bir katkı yapmayıp , hem de tribün şovlarımızı beğenmemezlik    yapmazlardı. Gelinler gibi süslerdik orayı. Sahaya yakın tribünlerimizde rakip takım sahaya ,         1-0 yenik çıkardı. Böyle coşkulu bir taraftarın önünde kimin eli ayağı titremez ki. Karşıyaka          gibi inanılmaz kötü oynayan takımları o staddan 6-7 golle uğurlardık.

Keşke kendi stadımız olsaydı. 21.yüzyılda bir futbol maçında Kerbela'da kalmış gibi              susuzluk çekmezdik. Türkiye'nin en büyük 3.şehrinde , bir futbol maçında bir yudum                    su için resmen mücadele etmek zorunda kalmazdık.

Keşke kendi stadımız olsaydı da o stadda tüm tribün gruplarının oturacakları yerler               önceden belirlenmiş olsaydı. Tribün lideri dediğimiz insanlara o zaman çekilen zahmetler             göz ardı edilip "hiç bir işe yaramıyorsunuz" diyemezdi hiç kimse. Kesekenin golünün          gelmesine kadar ki anlarda keseke tribününü adeta çökerten bu tribün değilmiydi?               Adamlar artık iyice bunalıma girmiş ve alay konusu olmuşlardı. Bunu bu hale getiren             sahadaki mükemmel!! futbol mu yoksa tribünleri yöneten kişilerin kıvrak ve anlık                 zekaları mı ? Golü yediğimiz dakika da hangi tezahüratı büyük zevkle yapıyorduk bir          hatırlayın. Tribün liderleri sadece oraya elini kolunu oynatıp bağırıp çağırmaya gelmiyor ki.        Günler süren çabalar var , emek var. Her neyse. Bu çok su götürür. Nasılsa eleştiriler               devam edecek. Herkes yine evinden işyerinden yazacak çizecek. Ama bir avuç insan          cumartesi günü İzmir'den çok çok uzakta Rize'de armasının yine yanında olacak.                    Arada bir TRT kamerası görüntü verdiğinde bazı arkadaşlarımız : "Şuraya bak ya.                  Rize'ye kadar gitmişler ellerini kavuşturup maç izliyorlar' demesinler diye çalışacak                       bir avuç insan.

Denizli deplasmanında o en ateşli taraftar olarak kabul edilen deplasman seyircisi 90            dakikayı bir tek küfür etmeden kapattı. Ama bu haftaki maç olağan dışı bir maçtı.                  Golden sonra ben sevincimi yarıda bırakıp tribünlere en soldan baktım. Kusura kalmayın             ama kapalı tribündeki 10.000 kişinin 9.900 ü o malum tezahürata çılgınlar gibi , transa           geçmiş gibi eşlik ediyorlardı. O yüzden bu maçlık bunları unutalım. Bu maçın mazereti               belli. Suçlu aramayalım. Bir daha olmasın diyelim ve çevreye verdiğimiz rahatsızlık için               özür dileyelim.

Her geçen hafta çok daha iyi olacağız. İnancımızı yitirmeyeceğiz. Bu takım güzel işler           yapacak. Çıkarız ya da çıkamayız. Onu şimdiden kestirmek çok güç. İlk iki hafta da ortaya               çıkan sonuç o ki : Bank Asya da her takım her takımın canını çok kolay yakabilir.                      Sabır ve destek.

Apaçık ortaya çıkan bir gerçek var artık. Karşıyaka'yı Karşıyaka yapan tek şey GÖZTEPE.               Biz olmasak ne basına ne tv ye çıkacaklar. Rayting araçları sadece GÖZTEPE .                       Sanırım karşıdakiler bizi çok seviyorlardır. Yoksa elle tutulur neleri var ki ? O yerlere              göklere sığdıramadıkları tribünlerinin halini görmedik mi ? 100.yılının açılış maçında tv                den çok ve coşkulu görünsün diye Alsancak Stadında açık tribüne geçmelerine rağmen            maçın 75.dakikasında çiğdemleri bittiği için çıkanları görüntüledi TRT. Yoldan geçenlerse              keseke tribününden çıkanların GÖZTEPE tribünlerinin yeni ve muhteşem bestesi 'SEN                YÜREĞİME HUZUR VEREN' tezahüratının melodisini söylediklerini duydular. Kaldı ki                  15.000 kişi hedefiyle geldikleri stadda 6500 biletli seyirci vardı.Atatürk Stadına gelen               2.750 kişi hangi kontra tezahüratı dillendirdi. ? Seslerini duyuramadıkları için mi tezahürat yapamadılar ? Takımlarının kötü oynayıp yenik duruma düşmeleri mi dut yemiş bülbül            moduna koydu onları ? Bir hafta önce Denizli deplasmanında rezil oynayan takımları ikinci           golü yediğinde hiç bir şey olmamış gibi sesini yükseltip coşkusunu yitirmeyen GÖZTEPE      taraftarını görmediniz mi ? Videolarını izlemediniz mi ? Öyle ya. Rakip tribüne işaret                 fişeği atmaktan başka bir şeye çalışmadı arkadaşlar kafanız. Bir pankartı bile doğru                dürüst açıp kapatamadınız dakikalarca. Göztepe tribünleri gülmekten yarıldı. Kusura          bakmayın ama taban yaptınız. Hatta maç sonunda ezeli rakibiniz ile yaptığınız maç               berabere bitince sahada çocuklar gibi sevinen oyuncular , yedek kulübesi ve yöneticilere           sizler de eşlik ettiniz. Bu kadar mı korktunuz bizden ? Bu görüntü sıfırın altını gösterdi                sizin için. 1-1 lik sonuca sevindiğiniz belgelendi arkadaşlar. Buradan ilan ediyorum:            Karşıyaka artık GÖZTEPE'nin ezeli rakibi filan değildir. Biz artık rakip değiliz sizinle.              Neyinizle rakip olacağız ki ? Açık tribündeki pankart bile yeter size : BÜYÜK TAKIMLAR  TARİHLERİNİ , KUPALARINI ,KÜÇÜK TAKIMLAR BÜYÜK TAKIMLARI YENDİKLERİNİ             ANLATIRLAR. Daha biz size ne diyelim ki ?

NOT : FORD TAUNUS YAKINDA VİZYONDA PANKARTINI EMNİYET NEDEN STADA ALMADI Kİ ? TAHRİK UNSURU NEYDİ TAM OLARAK ?:)))

NE OLURSA OLSUN GÖZTEPE'MİZE BİR ŞEY OLMASIN...

SAYGILARIMLA...MUSTAFA DALYANOĞLU...

 

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter