Klasik biz İzmir günü. Kızları gibi havası da belli olmayan, bir yağan bir yağmayan, şiddetli rüzgar ve güneş ile bir acayip gün.

Perşembe günü saat 13.30 olmasına rağmen gene işinden, okulundan kaçarak gelen, artık kemikleşmiş, neredeyse herkesin birbirini selam verdiği 2500-3000 kişi ile Atatürk stadında Pursakları konuk ettik.

Bu sefer tribünler ile birlikte protokol tribününün de hareketli olduğunu gördük. Sayın İnan Altınbaş’da Göztepemizi olaylı İzmirspor maçından sonra ilk kez seyretmeye gelmiş. Sonunda o da galibiyeti görebildi..

Biraz maçın ve futbolcularımızın analizini yapmak istiyorum. Takım özellikle 2 yeni transferden sonra (Tayfur Emre ve M.Akif) oldukça kabuk değiştirmiş. Hatay maçındaki o silik görüntü kaybolmuş. Daha topa hakim, ne yaptığını tam olarak bilemese de bir şeyler yapmaya çalışan ve bunu istekle yapmaya çalışan bir takıma dönüşmüşüz.

Elbette daha yolun başında futbolcular. Belki birbirleriyle bile 2 hafta oldu tanışalı, o yüzden elbette %100 verimli ve sıkı bir pas trafiği göremedik, hatta çoğunlukla anlaşmazlıklardan doğan pozisyon kayıpları yaşadık ama futbolcuların kalitesi ile maçı kazanmayı bildik.

Özellikle ilk yarıda oynan futbol hem göze hoş gelen hem de verimli bir futboldu. 9 numara Tayfur Emre tam bir pivot santrafor. Atılan her topu karşılıyor, arkadaşlarına servis ediyor. Fizik gücünü ve boyunu çok iyi kullanıyor. Ama gol koklama konusunda biraz zayıf gibi geldi bana. Bir çok pozisyonda, olması gereken yerde, ceza sahası içerisinde pozisyon almış değildi. Kanattan yaptığımız ataklarda çoğu zaman takım arkadaşları kafasını kaldırıp ona baktığında hep olmaması gereken yerlerdeydi. Biraz daha gole dönmeye çalışsa, hızlı kanat ataklarında boyunun avantajını kullanabileceği ceza alanı içerisinde yer alsa, çok fazla gol atar. Ben şahsen Recep veya Cüneyt ile mükemmel bir ikili oluşturacaklarını düşünüyorum. Eğer Akif Hoca Recep’e sahip çıkıp Tayfur Emre ile birlikte oynatırsa, Recep hızı ve inatçılığı ile gol kralı bile olur.

Ali Mumcu özellikle duran toplarda çok etkiliydi. Etkili kornerler ve serbest atışlar kullandı. Çok ciddi pozisyonlara girdik duran toplardan. Bu şekilde devam edersek, çok büyük bir silah olur bizim için duran toplar.

Mehmet Akif ise golüyle ve futboluyla gene kalitesini gösterdi. Tam ihtiyacımız olan bir futbolcu. Ferhat ise başlı başına bir takım. Seyrettiğim en iyi topunu oynadı. İdda ediyorum, bu şekilde devam ederse bence Ümit Milli takıma bile girmesi gerekir. Üstelik yaşı da genç.

Orta saha üçlümüz çok ciddi bir güç oldu. Ali Mumcu-Ferhat ve M.Akif bu ligin üzerinde bir kaliteye sahipler. Tayfun ise risksiz oynadı.

Defansımızı genel olarak beğendim. Bulut maşallah nazar değmesin ilk golün pasını da verdi, çok başarılıydı. Fakat Evren’in yaptığını, onun kalitesine hiç yakıştıramadım. Yerde atan adama yumruk atmak ne demek? 2-0 galip götürdüğün ve belki de farka gideceğin maçta saçma sapan bir kart ile az daha puan kaybediyorduk. Evren’in  kart konusunda biraz dikkat etmesi gerekiyor.

Bu takıma Mert Somay’ın da bir şekilde monte edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Klasman grubunun son 3 maçının yıldızı olan ve kalitesi kanıtlamış bir futbolcuyu en azından 2.yarıda oyuna alınmalıydı. Sağ kanada alınan Serkan’ın yerine bence çok rahat oynardı.

Adnan ise ayrı bir paragraf. Belki ön yargılı davranıyorum ama Torbalısporda 1 gol atıp, 8 maç sonunda kadro dışı bırakılan futbolcu Göztepemizin golcüsü olamaz. Bize kendisi pozisyon yaratıp, sezonda 20 gol atabilen , vurduğu gol olacak forvet lazım. Yoksa bomboş kaleye golleri kaçıran futbolcu değil. Umarım Akif Hoca formaları dağıtırken adaletli davranır, kayırma yapmaz.

Bir sözde Akif Hocaya. Yaptığı oyuncu değişikleri eğer sakatlık yoksa çok kötüydü. Resmen top oynayan takımı bozdu. Üstelik bu kaygan zeminde, sakatlıkların ne olacağını bilmeden 65.dakikada tüm değişiklik haklarını kullandı. Hele sahada topu ilerde tutmamızı sağlayıp duvar görevi gören Tayfur Emre’yi çıkarmasını eğer sakatlık yoksa çok yadırgadım. Umarım adamlarını kazanmak için takımın gidişini bozmaz.

Sonuçta çok önemli 3 haftanın ilkini kayıpsız atlattık. Bu  3 haftada 9 puan alırsak büyük avantaj elde ederiz. Umarım haftaya herkese mağlup olmayı alışkanlık haline getiren rakibimiz, gene bize sanki bir şey elde edebilecekmiş gibi hırslanmaz..

Ahmet Sabuncu

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter