atletico.jpg - 103.05 Kb

Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

Yenildikse yenildik, ilk kez yenilmedik son kez de olmayacak.

Düşersekte düşeriz ilk defa düşmedik son kez de olmayacak.

Futbolcuları toptan kovacaksakta kovarız ilk defa kovmadık son kez de olmayacak.

Başkanı, Yönetimi, Sponsorları göndereceksekte göndeririz, ilk defa göndermedik son kezde olmayacak.

Tribün Grupları kavga ediyorsa eder, ilk kez kavga etmiyorlar son kezde olmayacak.

Bunların hiç birisi ilk defa olmadı son kezde olmayacak gene olacak.

 

Ancak bugün ilk defa bir şey oldu, ilk defa geçmişimize, ilk defa tarihimize, ilk defa büyüklerimize ilk defa bizi biz yapana dil uzattık. Yukarıdaki yazıyı iyi okuyun ne diyor.

 

SUSKUN DURMA RAKİPLERİN İRKİLSİN

SEN ATLETİCO MADRİD ZAFERİYLE

TÜRKÜN GURURU ŞANLI GÖZTEPESİN

40 sene sonra gururlandığımız, 40 sene sonra dilden dile anlatılan afişlere konu olan sadece bizim değil Türkün gururu bir 90 dakika… ve bu maçta iki gol atan Bir insan. Halil Kiraz.

 

Bu maçta yaptığını, Türk Futboluna katkısını, Göztepe tarihine katkısını bir kenara koyuyorum.

 

Bu adam Ailesinin kendisinin geleceğini hiçe saymış milyonlarca liralık teklifleri ben başka forma giymem diye red etmiş hayatını değiştirmiş. Kırk senedir her hafta kalbi bu takımla atmış, efsanesinden, üçkağıtçısına, işadamından marketçisine hangi Göztepe Yönetimi isterse ayağına gitmiş Bizde Göztepemize hizmet ömür boyudur demiş. Hangi Göztepeli Halil abi dese gurur yapmamış, trip atmamış kardeşim demiş boynuna sarılmış.

 

Kimseden tek kuruş istememiş, kimseye yük olmamış. Ne zaman görev düşse sessiz sedasız gelmiş, Göztepesine hizmetini yapmış, sessiz sedasız gitmiş.

 

Böyle bir insana bugün sırf “yapmayın çocuklar daha çok maç var futbolculara yüklenmeyin bugün iyiydiler” dedi diye birkaç kendini bilmez küfür etti, yetmedi küfür edersem ne yaparsın diye üstüne yürüdü, olduğu yere tırmanmaya kalktı. O bunları yaparken arkasındaki 5000 kendini bilmez ne mi yaptı Halil Kiraz’a bozuk para attı, protokol tribününe doğru yüklendi küfür etti.

 

Bombacı Halil ne mi yaptı, gel Halil abi diye onu oradan uzaklaştırmaya çalışanları eliyle itti ben buradayım gelsin dedi. Yorgun ve üzgün bakışları ile yeni yeni kendine gelen sağlık durumu ile dimdik ayakta durdu adeta orada kafasına bozuk para atıp küfür eden binlerce kişiye 40 senedir her dakika olduğu gibi Göztepelilik Duruşunu gösterdi. Bakışları ile siz yok olmaya mahkumsunuz ama bu takım size kalmaz bu takım benim takımımı dedi.

 

Bırakın şimdi Buca maçını, ilk altıyı, düşmeyi kalkmayı, Bugün biz hepimiz çok büyük bir terbiyesizlik yaptık. Eğer bu bir hataysa, şu anda hepimiz kendi kendimizi yiyorsak o adamcıklara nasıl daha sert tepki veremedik, Nasıl ortalığı Halil Kiraz diye yıkmadık. Bu gece belki de yattığı yatağında göz yaşları dökülen bu adamı nasıl bu şekilde eve gönderdik diye kendi kendimizi yiyorsak.

Buradan 3 kişilikten 1003 kişiliğe tüm tribün gruplarına, com dan org a tüm internet sitelerine, facebooktan twittera tüm sosyal medya sayfa yöneticilerine rica ediyorum. Hep beraber yapacağınız son iş bile olsa yapın günü saati belirleyin.

 

Bombacı Halil Abimizin evinin önünde 5000 kişi özür dileyelim. Bizi affet diyelim.

 

Yoksa bu günah bize daha çok maç kaybettirir, forvete Ronaldo ile Messiyi getirsek o direkleri geçemeyiz.

Son söz ben dahil Tribünde, Sosyal Ortamda, Televizyonu başında Dünyanın Öbür ucunda Göztepeli kimliğiyle yaşan milyonlara…

Bu kulüp tarihte kimseye kalmadı, bize de kalmayacak, bu kulübü biz büyüklerimizden aldığımızda en büyük özelliği BURAM BURAM KOKAN SEVGİ ortamıydı.

Türkiye’nin her yerinde, her stadında, her ortamında sebebsizce seviliyorduk. Birbirimize zaman zaman kızsakta özünde birbirimizi seviyorduk. Konu Göztepemiz olunda küskünlükleri kırgınlıkları bir çırpıda unutuyorduk.

Şunu beynimize yazalım.

İmam Gelir Gider, Şaban Gelir Gider, Kalpar Gelir Gider, Futbolcu Gelir Gider, Hoca Gelir Gider hatta taraftar gelir gider ligler düşülür çıkılır ama GÖZTEPEYE BİR ŞEY OLMAZ.

Ama sevgi biterse, o sevgiyi bitirirsek, sevgi ortamını bitirirsek işte Göztepe o gün biter, çocuklarımıza  bırakacağımız Göztepe diye bir şey kalmaz binlerce örnekte olduğu gibi 40 tane bastonlu dede ile tribün yapar her gün eksilenlerimizi gömmeye gideriz. Son cenaze ile de Göztepeyi…

Ozkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

 

 

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter