Sportif başarısızlık çoğu zaman hiçbirimizin çok umurunda olmadı. Küme düşmeye isyan ettik zannedildi hep ama biz hiçbir zaman küme düşmeye isyan etmedik. Biz haksızca, insafsızca, bir daha toparlanamamasınca, acımasızca küme DÜŞÜRÜLMEYE isyan ettik. Çünkü biz hiçbir zaman formasına ihanet etmemiş haksızlıklara boyun eğmemiş şartlar ne olursa olsun kuyruğu dik tutmuş bir nesilden devraldık Göztepemizi.

Göztepe’mizin hatırlamak istemediğimiz günleri idi, dediğim gibi sportif başarısızlık değildi canımızı yakan, canımızı yakan Göztepemizin insanların gözünde zarar görmesi idi. Gene o günlerden biriydi Kıbrıs şehitlerinde iletişim cafede  bir Göztepelist Yürütme Kurulu Toplantısı yapıyorduk Sırf Göztepeli çocuk yetiştirelim diye olağan üstü çaba ve gayret ile kurduğumuz Bornova spor okulu yönetimin anlamsız tavrı ile kapanmış 100’e yakın pırıl pırıl öğrencimiz dağılmış demorilize bir şekilde tartışıyorduk bir şey yapmalıyız bir şey yapmalıyız insanların gözündeki mafya sarmış korkulan ürkülen bir kulüp olmamalı kulübümüz.

Birden bir fikir belirdi resim yarışması yapalım ilkokullar arası resim yarışması genç beyinler okuldaki resim derslerinde Göztepe’den bahsetsin, Göztepe tartışsın belki hocaları o günleri biliyorsa eski günler yad edilsin. Hemen bir projeksiyon yaptık ne yapmalıyız nasıl yapmalıyız. Kendilerine minnettar olduğum o günlerde daha birkaç gün önce tanıştığımız Sn. Erkan USLU ve Sn. Çağlar ERGENÇ’e ulaştık. Biz böyle bir şey yapacağız bize ödül sponsoru olur musunuz? Sağolsunlar hemen destek verdiler. Ertesi gün Konak’ta Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeydik. “İlköğretim Okulları Arası Yüreklerdeki Göztepe Sevgisi” konulu resim yarışmasının resmi başvurumuzu yaptık. Açıkçası çok umutlu değildik, Çünkü resmi bir statümüz yoktu ne bir dernektik ne bir vakıf veya ne bir şirket.

O saniyesi günler gibi geçen bekleme süresi başladı. Bir sabah o zamanlar çalıştığım şirkettin güvenlik görevlisi telefon etti Özkan postacı sana bir tebligat yapmak istiyor ve dakikalar sonra ellerim titreyerek elimde tuttuğum Milli Eğitim Bakanlığı antetli kağıtta yarışmayı yapmamızın uygun bulunduğu İzmir’de yer alan tüm okullara bu yazı ile başvurup afiş asabileceğimiz yazıyordu. İnanın en mutlu olduğum anlardan biriydi. Hemen yenien örgütlendik afişler hazırlandı. Okullara tek tek dağıtıldı. Okul müdürleri tamam asacağız demesine rağmen asana kadar başında beklendi. Dürüst davranmak gerekirse beklediğimiz ilgiyi görmedik.

Yarışmayı Göztepelistten gören Ankara’da yaşayan bir Göztepeli kardeşimizin çocuğundan bir resim biri karşıyakada bir ilk öğretim okulundan olmak üzere İzmir’den dört resim olmak üzere toplam beş başvuru oldu. Yaptığımız oylamalar sonucu Ankara’dan gelen resmi birinci ve diğer resimleri de sırasıyla seçtik. Ödülleri verdiğimizde ne kadar mutlu idik size anlatamam

(resimlerihttp://www.goztepelist.org/multimedya/foto-galeri/category/5-goztepe-goztepelist.html?start=40 adresinden görebilirsiniz)

Şimdi durduk yerde bunu niye anlattım. Kombine öğrenci biletlerini ilk gördüğümde aklıma gelen ilk şey bir ilköğretim okulu öğrencisini Göztepeli yapmanın en kolay yolunun onu maça götürmek olduğuydu. Kendi çocuklarımızı da öyle yapmıyormuyduk biraz aklı başına gelmeye başlayınca hemen maça götürmüyormuyuz. Kızım henüz iki yaşında ama odasının duvarlarını altı aylıkken yalı derneğinde çekildiği resimler 13 aylıkken gittiği voleybol maçının resimleri, 16 aylıkken gittiği hentbol maçının resimleri süslüyor.

O zaman bizlerde tertemiz pırıl pırıl bir Göztepe yaratmak için gencecik pırıl pırıl kardeşlerimizi bu maçlara götürmeliyiz ve onlara aşıyı yapmalıyız. Kapalı Öğrenci kombine 100 TL Açık öğrenci kombine 50 TL bir kombine bilet deyip geçmeyin her maç farklı öğrenciyi götürdünüz mü her kombine on maç klasman dokuz maç play off olmak üzere 19 öğrenci yapar 19 genç Göztepeli.

Biletlerin dağıtımını ister buradan Göztepelist üzerinden her hafta bir okul seçer yaparız, ister kulübümüz bu işi organize eder, biletleri onlara teslim ederiz hafta içi futbolcularımızı okullara gönderir biletleri dağıtırlar.

Her kombine 19 öğrenci on kombine 190 öğrenci yüz kombine 1900 öğrenci yapar. Hayatında ilk defa Göztepe maçına gitmiş 1900 öğrenci, seneye balkon tribününün kendiliğinden dolması demek.

Yüz kombine çok mu uzak hayır hiç uzak değil. Yeterki isteyelim yeterki inanalım yeterki çoşalım.

Ben başlatıyorum.

1)      Özkan Cengiz 5 Adet açık öğrenci 250 TL

Hadi gelin peşimden yapıyormuyuz yapamıyormuyuz görsünler…..

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.



HER ŞEY TEK BÜYÜK GÖZTEPE İÇİN

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter