Özkan Cengiz

Yuvarlandık, toparlandık, ayağa kalktık, yere düştük, yeniden yuvarlandık, yeniden toparlandık, yeniden ayağa kalktık, allem ettik kallem ettik son haftaya geldik.

Foto finişte Turgutlu ile beraber bekliyoruz fotoğrafın sonucunu her ne kadar uzaktan bakıldığında Turgutlu bir adım önde gibi gözükse de son dakikalarda uzattığı kafalarla meşhur bir takımız, hiçbir şey belli olmaz.

Esasında kişisel kanaatim klasman grubu da olsa biz bu ligden çıkacağız. Ama neden olmasın madem ki buraya getirdik play-offtan neden devam etmeyelim.

Bu son haftanın iki kritik yanı var. Bir yanda neredeyse iki sezondur kaderimiz olan Tepecik, bir yanda bu sezon en stresli maçlardan birini oynadığımız Akhisar ile son iki dakikada kaybettiğimiz Turgutlu.

Bir kere bizim maçla ilgili söyleyecek çok fazla bir şey yok.  Yenmek tek seçenek başka bir seçenek yok.
Gelelim diğer maça Turgutlu – Akhisar, Turgutlu hakkında da çok fazla söyleyecek bir şey yok. Onlarda verdikleri mücadelenin sonucu olarak en az bizim kadar çıkmak istiyorlar. Sarıyer maçında son anda aldıkları 1 puan bile bunun bir göstergesi.

Bu hafta dilden dile, basından federasyona, gazetecisinden televizyoncusuna, UEFA’sından FIFA sına herkesin gözünün üstünde olduğu takım Akhisar.

Neden Akhisar bir kere kurduğu model ve elde ettiği başarı ile büyük çoğunluğu alt yapıdan yetişmiş futbolcu profili ile geçen sene toplama kadro ile bu ligden çıkan Buca’nın aksine tamamen öz kaynakları ile ligi ve grubu domine etmiş bir takım en yakın rakibine 7 puan fark yapmış haftalar önce üst gruba çıkmayı garantilemiş bir takım.

Kimilerine göre maça yedekleri ile çıkacak, kimilerine göre bu hafta mağlup olup namağlup ünvanını bırakması bile Turgutlu maçına hazırlık, kimilerine göre Play Off’ta Göztepe ile mücadele etmektense Turgutlu ile mücadele etmek isteyecek, kimilerine göre lig bitti sayılır vs vs vs dilin kemiği yok.

Benzer şeyler haftalar önce de konuşuldu Göztepe maçından öncede hemen hemen aynı şeyler söylendi ama Akhisar çıktı hem topunu oynadı hem topunun yanı sıra psikolojik savaşını verdi oyuncusundan taraftarına, bizleri kışkırttı iki oyuncumuzun ağır ceza almasını, kulübünde 40.000 tl gibi önemli bir ceza almasını bir anlamda sağladılar. Bizi çok kızdırdılar ama kendi adlarına üstlerine düşeni fazlasıyla yaptılar.

Şimdi benzer bir ruh haliyle Turgutlu maçı yaklaşıyor gene birçok konuşulan şey var ama kişisel kanaatim gene çıkacaklar mücadelelerini verecekler ve Turgutlu ekibinin üstünde bir kaliteleri olduğu içinde yenecekler. Tüm bir sezonu takdir edilerek geçirmiş bir takımın son maçta başarısına şaibe düşüreceğini düşünmek çok doğru değil.

Son hafta bu dört takımın yanı sıra şike soruşturmalarının kol gezdiği bir ortamda herkes için önemli bir sınav bu nedenle gerek futbol federasyonu gerek hakem komitesine büyük bir iş düşüyor bu maçlara atanacak gözlemciler bu maçlara atanacak hakemler bu maçların oynanacağı saatler günler hepsi önemli keşke olabilse her iki maçta televizyondan yayınlanabilse.

Son söz herkes iyi oynasın GÖZTEPE kazansın.


Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter