Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net


Klasman grubunun heyecanından mıdır, son dakikada sonuçlanmasında mıdır, bilmiyorum bir türlü kendimizi toparlayamadık, hazır yükselme grubuna dakikalar kalmışken bizde aklımızdakiler bir döküp klasman grubunu kapatalım.

Hani bir konuyu çok iyi bildiğinizi düşünürsünüz sonra o konu hakkında öyle şeyler yaşar öyle şeyler öğrenirsiniz ki bir anda anlarsınız hiçbir şey bilmiyormuşsunuz. Sezon başında takımımız ve hocamız hakkında bizde her şeyi bildiğimizi düşünüyorduk. Son demeçlerinden anladığımız kadarıyla Sn. İmam Altınbaş’ta aynı durumdaydı. İyi transferler yapmıştık, geçen sezon elindeki kısıtlı kaynakları bile iyi kullanmış bir hocamız vardı bu takımlar neler yapardı.

Günler geçtikten sonra önce yeni transferlerimiz sonra da hocamız bizi hayal kırıklığına uğrattılar, ama yarıştan kopacağımız her hafta adeta yeniden can suyu aldık tüm rakiplerimiz bize çalıştı bu bir hafta olsa şans denilebilir ama yaşadığımız son haftayı adeta klasman grubunun her haftası yaşadık.
Bu sezon özelliklede son 4-5 maç bize gösterdi Göztepemiz gibi takımlarda iyi transferler, yüksek ücretler, kaliteli hocalar ne kadar önemli ise takım ruhu da o kadar önemli takım ruhunu yakaladığınız anda her şey daha kolay ve güzel oluyor.

Sezon başında yapılan veya şu anda yapılacak transferler konusunda bir şey söylemek istemiyorum neden derseniz biz bir şeylerin altını çizmek yanlışlara hatalara dikkat çekmek için yazıyoruz söylüyoruz. Sn. Sinan Genç’in programında izlediğimiz İmam Altınbaş yani kulübümüzün işleyişindeki şu an için en yetkili ve etkili kişi bizim söyleyeceğimiz her şeyi tek tek söyledi. Yani sportif olarak tüm hataların ve yanlışların fazlasıyla farkında ve bu ara dönemde bu hata ve yanlışları mümkün olan ölçüde toparlayacağından kişisel olarak bir şüphem yok.

Sn. İmam Altınbaş dışında söyleyenlere konuşanlara bir şey demek gerekirse tek kelime yeterli “AYNASI İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ”

Yazının ikinci kısmında uzun zamandır yazmak istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım bir konuya değinmek istiyorum. Taraftar kart projesinden bahsetmek istiyorum neden derseniz bu proje bizim için önemli neden önemli çünkü biz kulübümüze çok değer veriyoruz. Bu kadar kısa sürede yapılan araştırmalarda orta gelir düzeyine sahip olduğu tespit edilen kitlemiz şu anda üstten saydığınızda 3.ligde Türkiye’nin en fazla (XXL üretilmemesine rağmen) lisanslı ürün alan dördüncü kitlesi.

Bu bizim için takımımıza verdiğimiz değer ve katlandığımız fedakârlığın en somut göstergesi. Ben inanıyorum ki taraftar kart projesi Türkiye’de ses getirecek ölçüde talep görecek ve tercih edilecektir. Proje ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum ben sadece bence olması gerekenden bahsedeceğim.
Bence taraftar kart 3 seviye de çıkmalı, üçü de aynı anda aynı zamanda yürürlülüğe konmalı;

1. Çeşit; Gozza Store’larda, Altınbaş mağazalarında ve Alpet istasyonlarında indirim sağlayan, Kulübümüz ile ilgili haberleri sms veya mail olarak web sitesinden az önce haber alan taraftar organizasyonları hakkında bilgilendirilen bir kitlesi olmalı.

2. Çeşit; Birinci çeşit karttan ve yıllık kombine bilet sahibi olan taraftarlara verilmeli, bu 1.çeşitte yer alan ayrıcalıklardan biraz daha fazla yararlanmalı örneğin daha çok indirim, daha çok haber, kura ile futbolcularla seyahat, vb. Kombinesi olmasından dolayı ayrıcalıklı tribün girişi, Bunların yanında kulübün olanak ve tesislerinden ayrıcalıklı olarak yararlanmalı.

3. Çeşit; Birinci çeşit kart, yıllık kombine bilet ve kulübe üye olanlara verilmeli, bu 2. Çeşitte yer alan tüm ayrıcalıkların yanı sıra, kulüp üyeliğinden kaynaklanan haklar, kura ile deplasman organizasyonları, protokol tribünü, (inşallah stadımız olduğunda loca vb.)

Bu üç çeşit uygulama ile taraftarımızı oluşturan kitlenin tamamı bu projenin içine çekilebilir hepsini memnun eden hepsini mutlu kılan yapılar oluşturulmuş olur.

Konu açılmışken konuyu kulüp üyeliği ile bitirmek gerekirse;

Kulüp üyeliği konusu bir Göztepeli için manevi değeri paha biçilemez bir olgu, çevremde o kadar çok insan var ki, hayatında ilk kazandığı para ile kulübe üye olan, kulüp üyeliği kartını adeta bir tarihi eser titizliği ile saklayan, durup durup aklına eski kongreler gelen, bunun yanında kulübüne üye olmak isteyen kulübüne eskiden de olsa üye olmuş kişilere gıptayla bakan bir yeni nesil.

Bu kişiler ne olduğu belli değil kişiler tarafından kulüplerinden uzaklaştırıldılar adeta yok edildiler. Ama o günler artık çok geride kaldı, bu her şeyin güzele ve iyiye gittiği günlerde üyeliklerini de istemeleri en doğal hakları.

Bugün bir çok kanaldan taraftarımız ile yönetimimiz kaynaşmaya bir olmaya tek olmaya çalışıyor bunun en kolay ve basit yolu kulüp üyeliklerinin açılmasıdır. Bu basit hareket artık tüm buzları ortadan kaldıracak tek ve yek olmamızı sağlayacaktır. Taraftar kart projesi de bu hayalin gerçeğe dönüşmesinin en doğru yoludur.

Önümüzdeki ay lansmanı yapılacak taraftar kart projesine kulüp üyeliğinin monte edilmesi bir çok açıdan büyük yararlar sağlayacak ve gerek projenin gerekse de büyük Göztepe Bütünleşmesinin en temel yapı taşı olacaktır.

Her Şey Tek Büyük Göztepe İçin

Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter