Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net

Duyduklarıma gördüklerime inanamadım. Neymiş efendim taraftar resti çekmiş, sen bulamazsan biz buluruz demiş, Altınbaş Holding’e sen yapamazsan biz tesis yaparız demiş, aralarında toplanmışlar arsayı çakmışlar.
Yani bu kadar mı olur. Böylesine güzel bir olay bile bu kadar mı kötüye çekilir. Bu olay bile taraftar ile yönetiminin arasını açmak için mi kullanılır. Tek kelime ile Yuh.

Bu gelişmelerden sonra eskisine yenisine yaşlısına gencine, basınından yöneticisine bu dünya futbol tarihine altın harflerle yazılan arsanın hikayesini anlatmak farz oldu…

Senelerden 2005 aylardan temmuz, Altınbaşın Göztepe’de olmasını bırak Alpet Türkiye’de yok. İsmi lazım değil bir kulüp başkanı, elleriyle Gürsel Aksel’i bataklığa çevirdiği yetmezmiş gibi siyah beyaz kravatını takmış antrenman sahası dileniyor. Gazetelerde boy boy fotoğraf, Göztepelist yıkılıyor. Yüzlerce mesaj tepki, küfür eleştiri bini bir para ve bu hengamanin içinde bir tane e-posta sevgili Hakan Acarın e-postası,

“ÇÖZÜM BULAMIYORSANIZ SORUNUN BİR SEBEBİ DE SİZSİNİZ HAYDİ GELİN KENDİ TESİSİMİZİ KENDİMİZ YAPALIM 100 KİŞİ OLALIM AYDA 20 TL TOPLAYALIM GEÇ OLSUN GÜÇ OLSUN AMA ENİNDE SONUNDA 80 SENEDİR YAPILMAYANI YAPIP TAPULU BİR TESİS YAPALIM”

Ve ardından Göztepelist’in fikri sahiplenip “Her ay 20 TL” adı ile kampanyaya dönüştürmesi, günlerden 19 Aylardan Ağustos Yıllardan 2005 proje hedefinin tespit edilip kamuoyuna açıklanması.

“Bu organizasyonun temel amacının “Göztepe’ye kalıcı ve sürekli gelir kaynakları ve tesisler kazandırmak bunun yanında günbegün yıpranan Göztepe ismine saygınlık kazandırarak Yeni nesil Göztepeliler ve Göztepe Kültürü Oluşturmak” olarak belirlenmiştir.”

Sürecin devamında organizasyonun büyüklüğünün gerektirmesi ile 2006 yılının Ağustos ayında Göztepe’ye Hizmet Derneği’nin kurulması ve o günden bu güne yoktan hiç yoktan santim santim yaratılan bir kitle hareketi, bıkmadan yılmadan vazgeçmeden sonuca giden bir Tesis projesi.

Bugün geldiğimiz nokta da tapulu istendiğinde değerlendirilebilecek 15 dönümlük. 20 TL 20 TL toplanan bir para ile alınan ancak 200.000 TL 200.000 TL toplanarak alınacak bir arsadan kat be kat değerli bir arsa.

Bu arsa ne Altınbaş Holdingi, ne İmam Altınbaş’ı ne Kulüp Yöneticilerini ne de bir başkasını köşeye sıkıştırmak taciz etmek, rencide etmek için alınmış bir arsa değil bu arsa basına reklam yapmak, isim yapmak, köşe kapmak için alınmış bir arsa değil, bu arsayı bu şekilde tanımlamak bu şekilde lanse etmek her şeyden önce 5 yıl boyunca her ay okul harçlığından, asgari ücretinden, eşinden çocuğundan ayırıp getirip bankaya yatıran yüzlerce taraftarın emeğine hayallerine, hayallerini gerçekleştirmek için gösterdiği kararlılığa büyük saygısızlıktır.


Hiçbir umudun olmadığı, geleceğin karanlık olduğu, günlerde bu arsanın alınmasına karar verilmiş hiçbir gelişme karşısında vazgeçmeden yılmadan inatla bu gerçekleştirilmiştir. Bugün Kulübümüz eğer arzu ederse, yapacağına inancımız tam olan çok iyi tesislerimizin inşası bitene kadar kullanmak üzere bu bizim için bir nevi kutsal olan arsamızı üst kullanım hakkını alarak çim sahalı konaklama tesisli bir kamp tesisine dönüştürebilir.

Yok kullanmak istemez ise küsmeden kırılmadan inada bindirmeden biz yeni yol haritamızı çizer, yeniden yola çıkar ama kaç sene sürer ise sürsün vazgeçmeden yılmadan çalışır üzerine ihtiyaca göre kamp tesisi, altyapı merkezi, akademi,  vb ne yapılması gerekiyorsa o tesisi de yaparız.

Herkes şunu açıkça bilmeli ve öğrenmelidir. Göztepe taraftarı kulübüne zarar verecek hiçbir eylem, davranış ve faaliyet içersinde olmaz aksine olanlara hak ettiği cezayı verir.

Kulübünün iyiliğini ve başarısını isteyenin yanında ve arkasındadır.

HER ŞEY TEK BÜYÜK GÖZTEPE İÇİN

Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter