Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net


Onlarca e-posta, yüzlerce yorum, hatırı sayılır oranda telefon, kimisi işte bu mutlaka olmalı diyor, kimisi yahu nasıl olacak bu iş diyor, kimisi daha temkinli seçenekleri tartışıyor, kimisi gayet net bir şekilde karşısında ve en son olarak bir kesim de küfür ediyor.

Bu fikir nasıl çıktı, bu anket nasıl ortaya çıktı, şu anda neler oluyor, esasında ne demek istedik bir toparlamak ortaya bir fikir olarak koyma zamanı geldi.

Şu an kulübümüzün ana semti Konak İlçesi sınırlarında yer alıyor. Konak ilçesi neresi diye bir baktığınızda her ne kadar Karabağlar ve Bayraklı ilçeleri ile biraz da olsa küçültülse de hala bu şehrin en büyük ilçesi Üçkuyulardan başlayıp çınarlıya kadar giden bir ana arter aşağıda deniz yukarıda Karabağlara dayanan bir sınır. Hepimiz kabul ederiz ki büyük bir ilçe.

Bu büyüklük haliyle yanında sorunları da getiriyor, belediyenin hizmet getirmesi zaman ve süre alıyor, işte en başımızdaki örnek Güzelyalı Parkı yatırım kararı alınsa da sıranın ona gelmesi ayları veya yılları alıyor. Bunun yanında bir kentin bir ilçenin katalizörü olan spor takımları ile ilgili bir çokluk söz konusu, bu güne kadar gerek önceki dönemlerde görev alan başkanları gerekse de halan görevde olan Sn.Hakan Tartan’ı ağır eleştirdik, hizmet vermediğinden, Göztepemize destek olmadığından Karşı taraftaki başkan stat peşinde koşarken bu tarafta bir kamyon kum alamadığımızdan bahsettik

Ve hep aynı mazeret ile karşılaştık, lokasyonumuzda çok takım var hanginize yapayım, hizmet verdiğimiz alan çok geniş yatırımlarımızı belirli bir sıra ile yapıyoruz vb mazeretler önümüze kondu. Bu mazeretler kızmamızı azaltmasa da geçerlilik payları olan mazeretlerdi en azından kaçacak yer yaratıyorlardı.

Bunun yanında sportif rekabet ortamında bir çok iş yerel yönetim ile çözülüyor. Çevremizde onca örnek var, tesisler, statlar, salonlar,vb bütün gayrimenkul yatırımları yerel yönetimler ile yapılıyor. Bugün buca belediyesi olmasa bucaspor bu tesislere sahip olabilirmiydi, karşı taraf belediyesi oldu bittiye getirmese ksksporun salonu olurmuydu, şişli belediyesi toki ile iş pişirmeseydi bugün gsspor bu borcun harcın arasında stat sahibi olabilirmiydi. Kayserideki yeni stat urfadaki yeni stat yerel yönetimsiz olurmuydu. İzmir’e yapılacak stat onlarca yer varken neden arsa işin takipçisi belediyenin ksknin alanına gitti.

Yerel yönetimler spor kulüpleri ile birlikte hareket etmek ve spor kulüplerine destek olarak o ilçede yaşayan insanlarda kent bilinci yaratmak için çaba göstermek zorundadırlar. Bugün büyüyen yapılar büyüyen semtler bağlı oldukları belediye ihtiyaçlarını karşılamıyorsa yeni bir yol haritası çizebilmelidir. Zaten aksi düşünce bizi zaten büyükşehir belediyesi var ilçe belediyelerine ne gerek var noktasına götürür ve bu da eşyanın tabiatına aykırıdır.

Bizim ilk ortaya koymamız gereken gerçek “Konak” gibi büyük ve çeşitli bir ilçede olmanın bize zarar olduğudur. Bugün konak belediyesi bize hak ettiğimiz ilgiyi gösterememektedir. Bunda kabul ediyorum yöneticilerinin tercihi de söz konusudur ancak yöneticilerini zorda bırakan gerçekte ilçenin büyüklüğü ve çeşitliliğidir. Bu gerçeği herhalde kabul etmeyecek olan aramızda yoktur.

İşin ikinci aşaması Konaktan ayrıldık ne yapacağız evet bu konu üzerinde tartışılması görüş alış verişinde bulunulması gereken bir konu, yeni bir Göztepe ilçesi olunur mu? Bu ilçenin adı Göztepe mi olur başka bir şey mi Olur? Mevcut bir ilçeye mi dahil olunur?

Gerçekten üzerinde tartışılması gereken bir ortam.  Hatta sırf bizim değil siyasetçilerin, şehir planlamacılarının, o ilçede yaşayan insanların, sivil toplum kuruluşlarının oturup tartışması gereken bir konu.

İki gündür gelen eleştirilerin % 99’u Göztepe bir ilçe ile sınırlandırılamaz şeklinde bence de haklı ancak gereksiz bir eleştiri hiç kimsenin Göztepe’yi bir ilçe ile sınırlandırma niyeti yok zaten. Eğer rahatsız eden isim ise bu isim Güzel yalı olur başka bir şey olur bulunur. Buradaki ana fikir Göztepe’nin merkezinin bulunduğu yerel yönetim alanının tek takımı olmasıdır.

Bugün ilgili lokasyon da bir seçim olsa, çok kötü bir siyasi parti seçimi olmadığı sürece Göztepelilerin istediğinin dışında bir belediye başkanının seçilme olasılığı varmıdır? Seçilen veya seçilecek olan başkan veya adayların Göztepe’yi görmezden gelme lüksü var mıdır?

Güçlü ve Göztepeli bir yerel yönetim, güçlü bir kulüp yönetimi, tutkulu bir taraftar üçgeninin yapabileceklerini engelleyecek bir yapı bir güç varmıdır?

Muhasebe’de bir kavram vardır, “Özün önceliği” Bir olay ve husus incelenirken yan etkenler ve yollardan çok özü ile ilgilenir özünde bu işin yararları ve sakıncaları masaya konur.

Bizde bu süreçte bu olayı bu şekilde incelemeli kelimelere, ifade ediş tarzına, kimin söylediğine, nasıl söylediğine bakmadan işin özünü düşünmeli ve işin özüne yönelik önerileri talepleri ve çekinceleri ortaya koymalı tartışmalı tartışmalı tartışmalıyız.

Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter