Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net

Türkiye şokta! Yorumcular, Spikerler, Yöneticiler, Futbolcular aklınıza gelebilecek tüm çevreler uzaylı görmüş gibi. Yolda, Sokakta, Otobüste herkes birbirine anlatıyor. 100.000 TL’yi geri istemiş, Hocadan fetva almış, Yarış atı siyahmış, Barda vermişler. Herkes şaşkın nasıl olur, nasıl olur.

Kimi çevreler “Kahpe Bizans” dediğimiz için bize kızarlar, orası 700 senedir Türk toprağı nasıl olurda Bizans dersiniz diye bir de akıl öğretirler. Biz kapasitesi olmayanları duymayız kapasitesi olanlara anlatırız. Onların Kahpe Bizanslığı, coğrafyadan değil çevirdikleri Bizans oyunlarından, çevirdikleri her türlü alavere dalaverelerden.

Bir gün bugünün geleceğini yıllarca söylediğimiz şeylerin, ortaya koyduğumuz gerçeklerin, isyan ettiğimiz haksızlıkların ortaya çıkacağını biliyorduk. Yıllarca hakkımızı yiyenlerin cezasını çekeceğine inanıyorduk. Ama hepsinin aynı yılda 2011’de olacağını bilememiştik. Altay’ın yağmur altında sırılsıklam ıslanarak düşeceğini, İzmirsporun tarihin tozlu sayfalarında yerini alacağını, bizim vereceğimiz kiraya muhtaç olacağını, Ispartanın fıs olacağını, Ksksporun toplu dopingden ağzı yanacağını, havuzcu ibrahimin elinden sözde büyüklerin Yusuf yusuflayacağını ve hepsinin aynı anda olacağını düşünemedik.

Bu olaylar ortaya çıkınca herkes kendine pay çıkarıp fbspordan sıyrılmaya çıktı. Bjksporlular Beşiktaş adliyesinden dem vururken hocaları oraya geliverdi, gssporlular geçmişlerine teşekkür ederken zalaaad diye biri bağırınca öyle demek istemedik demeye başladılar, biz şikeden düştük diye dilekçe üzerine dilekçe veren altay ertesi gün telefonda yakalanıverdi. Düşürün ulan diye bağıran tssporlular bir anda başkan gidince acaba demeye başladı. Uzun lafın kısası ağzını açana ot tıkandı tencere dibin kara seninki benden kara.

Türkiye şokta! Yorumcular, Spikerler, Yöneticiler, Futbolcular aklınıza gelebilecek tüm çevreler uzaylı görmüş gibi. Yolda, Sokakta, Otobüste herkes birbirine anlatıyor. 100.000 TL’yi geri istemiş, Hocadan fetva almış, Yarış atı siyahmış, Barda vermişler. Herkes şaşkın nasıl olur, nasıl olur.

Hiç şaşırmayan herhalde bir tek biz varız. Fbspor, bjkspor, tsspor, gsspor sözde büyük kardeşlerimiz yıllarca bu işlerden nemalandılar, futbolumuzu kirlettiler, futbolumuzu bozdular, futbolumuzu çirkinleştirdiler. Eğer bu kirlilik temizlenecekse, bu rezillik düzeltilecekse, bu çirkinlik güzelleşecekse tabi ki onlar üzerinden olacak bulancakspor üzerinden değil bunu da bu ülkenin futbol otoriteleri kabullenecek. Siz debelenmelerine bakmayın kaçınılmaz sondan artık dönüş yok.

Son olarak Göztepe camiasının olaylar hakkındaki görüşleri;

Sn. Göztepe Yönetimi ne düşünüyorsunuz?

Vallahi İyi oldu. Çünkü bu liglerde bizim yapamayacağımız şey yok. Kurumsallık bizde, yapılanma bizde, gerçek profesyonel yönetim bizde, dünya kulübü yapılanması bizde ama her şey bizde olmasına rağmen başarısız olabilirdik. Çünkü bu olaylar bizim asla içinde olmayacağımız olaylardı. Biz bütün her şeyi olması gerektiği gibi yapmamıza rağmen bu olayları yapamadığımızdan başarısız olabilirdik. Şimdi futbol temizlenirse artık eşit şartlarda mücadele ediyoruz ve yapımızla bir adım öndeyiz.

Sn.Taraftar Ne Düşünüyorsunuz. Küme düşecekler mi Yanınıza Geleceklermi, gelirlerse ne değişir çıkabilirmisiniz ne yapabilirsiniz?

Bizim durum biraz horozun durumu Horoza sormuşlar tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan horoz şöyle bir durmuş vallahi demiş ben çakar geçerim gerisi beni ilgilendirmez.(*) Bizim içinde fbspormuş, bjkspormuş, tsspormuş, kasımpaşaymış, bucaymış, fark etmez tribünde sahada çakar geçeriz. Esas onlar düşünsün….

(*) Teşekkürler pabeda.

 

Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter