"Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür."J.Harris

Gerçekçi olarak baktığımızda bu kadroyla bu gruptan çıkma yolunda tünelin ucunu görmekte pek zorlanmıyorum, öyle ya da böyle çıkacağız gibi gözüküyor, ama ne yazık ki şimdilik play off'un sonu için o kadar emin değilim, umarım günlerin getirdikleri olumlu olur.

Geçen hafta izinde olduğum için aranızda anlamlı bir birliktelik kuramadım. Öncelikle bir takım sorulara yanıt vermek istiyorum.

1)Listeye atılan mesajlar kontrol edildikten sonra listeye dağıtılıyor, buradaki amaç küfürlü mesajları engellemek. Mesajlar çoğunuza günlük demetler halinde gidiyor. Bunun amacı e-mail accountlarınızı yeni mesajlarla doldurmamak. liste ilk kurulduğunda mesajlar herkese teker teker gidiyordu, aldığımız şikayetlerden sonra böyle bir uygulamaya geçtik, ama eğer isterseniz e-mail acoountunuzu egroupsa kaydederek durumu teker teker gelecek hale getirebilirsiniz.

2)Grup üyelerini bir araya getirecek bir toplantı isteniyordu. gelecek haftaki Buca maçı öncesinde maç saatinden 1,5 saat önce Alsancak Bonjour'da buluşmayı teklif ediyorum.

***

Teknik direktörümüz hafta içinde değiştirildi. Ben bu konuda yanlış yapıldığını düşünüyorum. Kendisine zaman tanınmasını tercih ederdim. kararın Göztepe'ye ve Göztepe yazarlarına hayırlı olmasını diliyorum. Medya Holding Göztepe yazarlarının çok agresif olduğunu düşünüyorum. Teknik direktör gelir gelmez herkes akıl vermeye başlıyor, yazarın istediği yapılmayınca adamın altı oyulmaya başlanıyor Kayıhan'ın geldiği gün YeniAsır'da Gürkan Ertaç'ın yazısını okumadıysanız en altta bulabilirsiniz. İşte yazarlar Kayıhan'ı da 5 işgününde takımı baştan aşağı düzeltemediği için hırpalamaya başladılar bile.

***

Altay ve Isparta maçlarını izleyemedim, Isparta maçında kaçan penaltıya çok üzüldüm. kredimizi yitirdik artık. Turgutlu maçını zor da olsa kazandık, Buca maçında galip gelmemizi diliyorum.

***

Göztepe'mizin mazisine yakışır yeni bir Göztepe marşı oluşturulması için buradan çabalarımız devam edecek. Herkesin
beraber söyleyebileceği sözleri anlamlı, müziği güzel bir marş bir
parça istiyoruz. Boş bir hayal olduğunu da düşünmüyorum.

***

Göztepe taraftarı kredi kartı. Onu beklemeye devam ediyoruz.

***

Taraftar meclisi hakkında gelişmeler var mı? Doğrusu ben kendimi başkanın yerine koydum, kimi nasıl seçerim diye işin içinden çıkamadım. Çıkabilen varsa anlatsın. İsteğimiz bir açıklama (olumlu ya da olumsuz, dolaylı veya dolaysız). Bu kadarı çok görülmez umarım.

***

Resmi web sitemizin ana sayfasında hala Hasan'ın resmi var. ICQ Club çalışmıyor. Parasını şirket ödüyor, haberiniz olsun. neden basketbol takımı hala tanıtıl mıyor? FB, GS, BJK gibi kulüplerin resmi sitelerinden fan sitelerine linkler oluyor. Göztepe resmi sitesinden de benzeri bir girişime ön ayak olunmasını diliyorum.

***

Göztepe markasının haklarının satın alınması hakkında girişim var mı? Dernekle anlaşılması mı gerekiyor, ne olması gerekiyorsa en kısa sürede yapılmasını diliyorum, her hafta milyarlar kaybediyoruz. Yılbaşı yaklaşıyor, büyük bir hediyelik eşya pazarı olacak. Göztepe amblemli şık kravatlar, gömlekler, kalemler, montlar, bardaklar neden olmasın ki, pazar konusunda sorun çıkacağını sanmıyorum. Resmi siteden e-ticaret yapılması konusunda ısrarlarımız devam edecek.

***

Göztepe AŞnin halka açılması hakkında bir girişim var mı? Altay'da olduğu gibi hayal kırıklığı olabilir diye mi düşünülüyor ya da kombine bilet olayı moralleri mi bozdu. Bence bu konu başka, o konu başka, eğer kredi kartıyla alınabilseydi VIP alacaktım, ama verilen sözler tutulmadığı için almadım.

***

Kemal Çağlar'a Allah'tan rahmet diliyorum, Ali Çağlar'a ve ailenin geri kalan fertlerine uzun ömürler diliyorum. Umarım camianın üzerindeki kara bulutlar dağılır.

Oğuz Reşat Sipahi


http://www.sipahi.tk



Gürkan Ertaç

Kayıhan'a dost tavsiyeleri

Ümit Kayıhan ufkunu Avrupa'ya açan teknik direktörlerimizden birisi. Daha önce formasını giydiği, hocalığını yaptığı Göztepe'de yeniden dümene geçti. Hoşgeldin diyor, başarılı olmasını temenni ediyorum. Ancak, Nasrettin Hoca misali, sevgili Ümit kızacak olsa da, testi kırılmadan, nasihat vermek haddim değil, önerilerimi sıralamak isterim.
Göztepe'de öncelikle bir disiplin kurmalısın. Çünkü takımda, "Koçum, ben aslansın, kaplansın" dolduruşlarından ziyade, "Sen de bu takımın bir uzvusun. Arkadaşların gibi haklara sahipsin" diyeceğin futbolcular var. Eskiler-yeniler kaynaşması bir an önce sağlanmalı, futbolcular, "Bilmem kim bu takımda kral muamelesi görüyor, bizse kapıkuluyuz" ezikliğinden kurtulmalı. Ali Çağlar sürekli taviz verdiği ve gerekli disiplini kuramadığı için başarılı olamadı, ipin ucunu kaçırdı.
Öncelikle Göztepe'deki defans düzenini kurmalı, orta saha bağlantısını gerçekleştirmelisin. Erkan'ın iyiniyetli mücadelesini alkışlıyoruz ama Göztepe'ye kesinlikle oyunu okuyabilecek, önündeki oyuncuları yönlendirebilecek bir liberoya ihtiyaç var. Bana göre Murat Alaçayır'ın özelliklerine sahip İlkan, artık yedek oturmamalı. Orta alanda da Remzi ve Metin Diyadin'in yanına defansif yönü güçlü bir eleman gerekli.
Ümit hocam; Göztepeli taraftar, tribündeki coşkusuna karşılık verecek, iyi futbol oynayacak bir takım görmek istiyor, "Defansif futbolla galip gelmeye çalışan korkak futbol takım imajına" tahammül edemiyor. Ki sen hücumda fazla özgürlük vermekten hoşlanmayan görünümde bir teknik direktörsün. (Geçen sezonki Altay-Göztepe ve G.Birliği-Altay maçları örnek). Deplasmandaki bazı kritik maçlarda tabii ki defansif futbol anlayışla karşılanır ama, İzmir'de Göztepe hücum futboluyla taraftarını ayağa kaldırmalı, coşturmalıdır.
Gelelim, işin önemsiz gibi görünen en önemli kısmına. Basın-medya ilişkilerinde tarafsız davranmalı, herkesten Göztepe adına ortak destek almalısın. Yoksa, "Bilmem hangi gazetecinin dostu da, özel haberleri, röportajları onun için orada çıkıyor" gibi şanssız değerlendirmeler sürer gider ki, bundan Göztepe de zarar görür.
Buraya kadar işin hep eleştirel, vehim taşıyan kısımlarından bahsettim. Aslında Göztepe gibi bir büyük kulüpte çalışmak çok güzel. Diğer kulüplerdeki gibi boğuşacağın ve bu nedenle kendini işine veremeyeceğin maddi sorun hiç yok. Arkanda muhteşem bir taraftar desteği. Başarılı olmak olamamaktan kolay. Haydi Kayıhan; bunu başarmalısın, başaracaksın


YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter