Hareketli bir haftanın ardından bazı çokça sorulan sorulara yanıt vererek yazıma başlamak istiyorum.

Listede kendi kendimize gelin güvey olduğumuza dair düşünceler var. Listemize eski ve yeni Göztepe AS yönetimlerinin en üst düzey yöneticileri (kişisel haklarına saygı duyarak isimlerini açıklamıyorum.)uzun suredir üyedir. Her ne kadar su ana kadar listeye kişisel olarak mesaj atmasalar da, en azından tüm e-maillerin inboxlarına gittiğini söyleyebilirim. Ayrıca Yeni Asır'in, Hürriyet'in, Egeli Sabah'ın hem de Fanatik'in önemli yazarları da dahil olmak üzere 20 kadar köşe sahibi ya da muhabir gazeteciye de e-mailleriniz gitmektedir.

Osman Gençer'in yazısının bir son veya elma sekeri değil, bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Listenin üye sayısı her gün belli bir hızda genişlemektedir (bugün itibariyle 516) Sene sonunda muhtemelen 1000den fazla Goztepeli listeyi takip ediyor olacak. Listeye üye insan sayısı ve belirtilen görüşlerin kalitesi yükseldikçe Koray Çokbankır arkadaşımızın da belirttiği gibi GöztepeLIST önemli bir güç haline gelecektir ve esas kurulma amaçları olan tüm dünyaya yayılmış olan Göztepe taraftarını bir çatı altında toplamak, Göztepe ile ilgili düşüncelerini birbirleriyle, gazetecilerle ve en üst düzey Göztepe yöneticileriyle daha rahat, uygarca, kişisel haklara karşı saygılı, sansürsüz ve küfürsüz (düşüncelere karşı sansürsüz ama herhangi bir kişiye veya kuruma karşı küfürlere sansürlü) şekilde paylaşabilecekleri bir ortam oluşturmak ve Göztepe'nin haklarını güncel yaşamda ve elektronik ortamda koruyarak, tepkilerini daha beraberce verebilen bir sosyal güç meydana getirmeyi çok daha etkili bir birlik halinde başarabilecektir. Dolayısıyla eşyanın tabiatı gereği, fikirlerimiz de daha fazla ses getirecektir.

Camianın bitmesi ile ilgili görüşe ben de katılmıyorum. Bu konuda kritik bir sene olduğunu kabul ediyorum, ve su ana kadar KSK maçı hariç anlamlı bir birliktelik sağlanamadığını de kabul ediyorum, ama play-offa kalırsak bütünleşeceğimizi düşünüyorum.

Buca maçında bu kadar az kişinin olmasını Cumartesi maçı olmasına bağlıyorum.

Büyüklükle taraftar sayısının doğru orantılı olmadığı görüşüne de katılmıyorum.
Gençler veya Gaziantep'le karşılaştırılmamızın da anlamlı olmadığını düşünüyorum. Gençler senelerdir 1. ligde, şu anda liderden yalnızca 3 puan gerideler, ama hala 2.000 kişiye oynuyorlar, Cavcav Ankaralılar bir Ankara takımını şampiyon görmek istiyorsa maçımıza gelsinler diye bağırıp duruyor. Antep'se senelerdir suren istikrarlı bir gidisin sonunda bilek gücüyle elde ettigi UEFA kupası şansında, ilk maçta deplasmanda 0-0 berabere kalmasına ve ikinci maca favori olarak çıkmasına ragmen 15000 kişilik stadın tribünlerinde 3-4 bin kişilik boşluk vardı. Bizse senenin yarısını düşme potasında geçirdiğimiz senede, ortalama (tek maçlık değil) seyirci sayısı olarak son 3 senenin şampiyonu ve ayni senenin hem lig, hem kupa hem de UEFA kupası şampiyonunu geçtik. 4 büyüklere büyüklere büyük denmesinin ana sebebi taraftar sayıları değil de nedir? FB 12 senede 2 kere şampiyon olabilmiş, Trabzon'sa 18 senedir ligde başarısız, ama hala spor sayfalarını en çok işgal eden takımlar olma özelliğini devam ettiriyorlar.
Biz Yeni Asir'in bizi almasına neden olan 8 maçlık basarisizlik döneminde bile Ege basınının spor sayfalarını en çok dolduran takımdık. Sonuç olarak bizim camiamızı büyük görmemizin sebebi yalnızca sevgimiz değil, objektif kriterler da ayni zamanda.

Buradan resmi siteyle, taraftar meclisiyle, isim haklarıyla, kredi kartıyla, e-ticaret ile ilgili isteklerimize devam edeceğiz. Kişisel ya da medya aracılığıyla yanıt alamasak ta, en azından kulübe üye olan aşağı yukarı 10 kişi için kongrede soru sorma şansı olacak.

Remzi'nin satılmasına kişisel olarak üzüldüm. Gecen seneki kadrodan iyi olan birkaç adam vardı. Atilla, Bülent Üçüncü ve ardından Remzi gitti. Umarım Şevket'i de satmazlar. Kurthan'ın gitmemesine sevindim. Umarım yönetim Altayvari üret ve sat politikasına daha fazla devam etmez. İşin kötüsü bizde üretilen de yok, sürekli satıyoruz. Umarım alınan adamlar direk ilk on bire konabilecek kalitede cıkar.

Başkanımızın sene başında verdiği sözlerin arkasında durmasını bekliyorum.

Pankart kampanyası için şu ana kadar 40.000.000 TL toplandı.
Şeref ALDEMİR 10.000.000 TL
Mehmet ALTAN 10.000.000 TL
Oğuz Reşat SİPAHİ 10.000.000 TL
Burçak ÜNSAL 10.000.000 TL

Hitboxta tıklamalarınızla oluşan para da su ana kadar 1,2 USD. Son günlerde bizim sayfalarımızdaki bannerlarda sürekli HITBOX reklamı var. HITBOX'ın kendi reklamını yaptığı sırada yapılan tıklamalar geçersiz.

Daha önce katkıda bulunacağını bildiren arkadaşların katkılarını bekliyoruz.
Numaraları bir kere daha tekrarlamak gerekirse İs Bankası Üçkuyular Şubesinde Oğuz Reşat Sipahi adına 3425 0290025 numaralı hesaba, ya da yine Garanti Bankası Bornova şubesinde Oğuz Reşat Sipahi adına olan 031 6631505 numaralı hesaba havale yapabilirsiniz. Bir arkadaş Yapı Kredi'de hesap numarası sormuştu, benim yok ama beraber çalıştığımız Mehmet Altan arkadaşımızın varmış. kendisi bugün yarin numarayı sizlere bildirecek.

Önemli olanın kişi veya kişiler degil yalnızca Göztepe olduğunu bir kere daha belirtip, e-maillerıyla, maddi olarak, eleştiri olarak, köşe yazarı, webmaster olarak, ya da yalnızca izleyici olarak listeye katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor ve hepinize saygılar sunuyorum.

Oğuz Reşat Sipahi

http://www.sipahi.tk

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter