GÖZTEPE TARAFTARLIĞI

Tüm Göz Gözlere merhaba,

Hacılar Erciyes ve Altay karşısında alınan yenilgiler çoğumuzunkafasında kocaman bir "Acaba?" yaratmıştı. Fakat önce Diyarbakır'ın -buradaki Hatay maçını izleyenlere göre- hiç de sürpriz  olmayan yenilgisi, ardından Göztepe'nin Göztepe gibi oynadığı, Diyarbakır'dan sonra bir diğer önemli rakibini deplasmanda yenerek çok anlamlı bir olayı başardığı Konya maçı takımımız için Süper Lig yolunun açıldığının ilk göstergesiydi. Kaybedilen Altay maçı bitiminde takımı alkışlamış olmamız da Konya galibiyetiyle ayrı bir anlam kazanmış oldu. Takımlarına en bağlı taraftar olma unvanını defalarca kanıtlamış olan Göztepeliler, taraftar olma bilincini dosta düşmana bir kez daha gösterdiler.


Anlayana!

Bu arada Diyarbakır ve Konya'yı deplasmanda yenme kapasitesindeki bir takımın Altay'dan iki maçta puan alamamasını anlamakta zorlanıyorum açıkçası. Futbolda o çok sıkça bahsedilen "şans tutmaması" olayının açık bir örneği olsa gerek bu diye düşünmeden yapamıyorum.


Aklıma maçın Alsancak ya da Atatürk'te oynanması üzerine yapılan tartışmalar geliyor ve acaba taraftarda takıma karşı bir güvensizlik mi vardı diyorum. Alsancak'ta daha iyi oynadığımız ve yönetimin eğer maça 25-30 bin kişi gelebileceği aşikâr olan maçlar dışındaki karşılaşmaları Alsancak'ta oynatma kararlılığında olması gerekliliği bir gerçek ama artık şu da iyi anlaşılmalı ki bu takım taraftar desteği olur ya da olmaz maçları almalıdır ki alabilecek kapasitede olduğunu gösterdi.


Şurası oldukça açıktır ki taraftarın takıma yapacağı etki önemli ama sınırlıdır. Aksi söz konusu olsaydı zaten en zor iki deplasmandan altı puan alınması asla söz konusu olmazdı. Bu bağlamda Göztepe taraftarının Avrupa kulüpleri taraftarları düşünüldüğünde nitelik ve nicelik olarak yeterli olmadığını söylemek aslında "dost acı söyler"
sözünü doğrulamaktır bir bakıma. Bunun en önemli nedeni ise kendimize ait, adı takımla beraber anılacak modern bir stadımızın olmamasıdır ki bu seyirci potansiyelini de olumsuz yönde etkilemektedir. Kadınlar için bir lavabonun dahi olmadığı son derece bakımsız ve konforsuz statlar kadın ve aile taraftar sayımızın arttırılmasını engellemektedir. Artık dördüncü çeyreğin içinde olan bir camianın alt yapı ve stat konusunda gerekli adımları atamamış olması, özellikle efsane takım sonrası dönemde görev alan yönetimlerin hatasıdır.


Türkiye geneli olarak ise tartışmasız en iyi ve en bağlı taraftar kitlesine sahibiz. Ancak bu noktada dahi olumsuzluklar yok değil. Sanırım bu konuyla ilgili olarak söylenmesi önem arz eden husus ise "beleşçilik" olayıdır. Göztepe maçlarına beleş girip de "Büyük taraftarlık" iddiasında bulunmak bana ve eminim birçoğumuza çok ama çok ters geliyor. Bu konuyu uzatmak istemiyorum, beleşçilerin camiamıza en az korsan atkı-şapka vs satanlar kadar zarar verdiğini hatırlatmak isterim.


Göztepe taraftarının en olumlu noktası olarak göze çarpan konu ise takımına olan bağlılığı olmalı. Türkiye'de şu ana kadar pek rastlanmayan bu konudaki öncü konumumuz Bizans takımı taraftarlarına dahi örnek olmuş olacak ki onlar da artık yenilgilerden sonra takımlarına sövmek yerine desteklemeyi seçiyorlar. 17 yıl 2. ligde oynasalar yine aynı tutumu alırlar mı orası tabii biraz şüpheli. Bir başka konu ise tezahüratlarla ilgili. Bu yazıyı yazmadan az önce okuduğum bir metinde, Göztepe hakkında bazı tezahüratlardan(şarap-esrar) dolayı oluşan rahatsızlık dile getirilmiş. Son derece haklı olan bu eleştiriye katılıyor, zaten her fırsatta bize çamur atmaya bakan İstanbul medyasına kendi ellerimizle fırsat vermeyelim diyorum. Artık kendimize özgü tezahüratları kullanmanın, belki de daha da önemlisi, hazır aklıma gelmişken söyleyeyim akılda kalıcı, kitleleri coşturucu bir marşımızın olmasının zamanı gelmedi mi? Göztepe taraftarının yaratıcılık konusunda sıkıntı çekmeyeceğini GöztepeLIST'te yazılanlardan biliyoruz.


Burada değinmek istediğim bir başka önemli konu da kurulacak bir lobi olayıdır. Türkiye çapında etkili konumlara gelmiş Göztepeliler tespit edilmeli, iletişim kurulmalı, Göztepelist’i takip etmeleri sağlanmalıdır.


Göztepe ve onun muhteşem taraftarı hakkında söylenecek çok söz var. Ben burada bir kısmını dile getirdim. Olumlu yanlarımızı biz zaten biliyoruz ve kendi kendimize propaganda yapmak yerine, eksikleri belirleyip gerekli adımları atmalıyız. Nüfus olarak en az Barselona ve Manchester kadar büyük olan İzmir'in en önemli kulübü olan Göztepe, efsane takım sonrası atması gereken adımları gecikmeyle de olsa atmalı, önce Türkiye'yi sonra ise uluslararası arenayı fethetmelidir.

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter