Aslında biraz erken ama iki hafta buralarda olamayacağım. Büyük ihtimal döndüğümde, iş işten geçmiş olacak. O nedenle 450 oy bu aşamada benim için yeterli Zaten geçmiş tecrübelerimize baktığımızda Göztepelist anketleri genelde nasıl başladıysa öyle bitiyor çok fazla eğilim değişikliği olmuyor.

Şu an itibariyle durum;

Yapılacağı iddia edilen Göztepe Spor Kulübü Genel Kurulu’nda Yönetimde camiaya yakın isimlere yer verilirse camiamızı kim(ler) temsil etmelidir?

a) Camiadan kimse yönetimde yer almasın.  44 (%9.8)

b) Göztepe’ye Hizmet Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinden biri  58 (%12.9)

c) Yalı Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden biri  56 (%12.4)

d) GöztepeLIST Yürütme Kurulu üyelerinden biri  26 (%5.8)

e) 1925 Platformu (Levent Ürkmez ve Ekibi) Yönetim Kurulu Üyelerinden Biri  30 (%6.7)

f) Diğer grup (ya da gruplardan) biri  8 (%1.8)

g) Yukarıdaki şıkların hepsinden birer tane  72 (%16.0)

h) 1925 Platformu (Levent Ürkmez ve Ekibi) hariç yukarıdaki şıkların hepsinden birer tane  156 (%34.7)

Toplam Oy Sayısı: 450


G ve H seçenekleri diğerlerine dağıtılıp a seçeneği analiz dışı bırakıldığında;

a) -
b) Göztepe’ye Hizmet Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinden biri  286 (%63.5)
c) Yalı Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden biri  284 (%63.1)
d) GöztepeLIST Yürütme Kurulu üyelerinden biri  254 (%56.4)
e) 1925 Platformu (Levent Ürkmez ve Ekibi) Yönetim Kurulu Üyelerinden Biri  102 (%22.6)
f) Diğer grup (ya da gruplardan) biri  236 (%52.4)


Şimdi gelelim en yüksek oyu alandan en az oyu alana doğru naçizane analizimize;

1) GHD: 286 oy yüzde 63.5 ile Göztepe’ye Hizmet Derneği Yönetim Kurulu üyeleri birinci sırada. Yaklaşık bir buçuk yıl önce kurulan bir dernek olarak böyle bir mertebeye ulaşması gerçekten takdir edilecek bir durum bu şıkta yer alan bir birey olarak çok ta bir şey söylemek kendi kendini över duruma düşmek istemiyorum ama başta Kurucu Başkanımız Sn. Ozant Önçağ ve Başkanımız Sn. Erkan USLU’ olmak üzere tüm dernek üyelerine böyle bir oluşumu ortaya çıkardıkları için teşekkür ediyorum.

2) YALI: 284 oy yüzde 63.1 ile Göztepe Yalı Derneği, bir taraftar derneği olarak o kadar bilinçli o kadar düzgün işler yapıyorlar ki bu çarpıcı sonuç ortaya çıkıyor. Çarpıcı sonuç diyorum çünkü sadece bizde değil tüm dünyada normalde bir taraftar derneğinin yönetime girmesi çok doğru gelmez insana çünkü tribündeki duygusallık başka bir şeydir yönetimdeki mantıklılık başka bir şey çoğu zaman da çelişirler zaten. Bu nedenle tribün oluşumları ile yönetimler arasına keskin çizgiler olması istenir her zaman. Ama YALI dediğim gibi özellikle buhranlı yıllarda o kadar fazla sorumluluk alıp o kadar fazla yönetimsel işlere girdi ve başarıyla çıktı ki artık yönetimde yer almaları herkese doğal geliyor.

3) GöztepeLİST: 254 oy yüzde 56.4 ile Göztepelist Yürütme Kurulu, esasında icrada yer almayan bağımsız medya anlayışı içersinde Göztepelist de işlevi nedeniyle icradan daha doğru ifade ile yönetimden uzak durması gereken bir kurum ancak yapılan iş ve işlemlerin şeffaflığı yönetimin camiaya daha rahat ulaşabilmesi açısından da değerlendirildiğinde de olabilir gibi düşünülüyor. Zannedersem oy verenlerde bu ikilem içersinde Göztepelisti değerlendirdiler.

4) Diğer Grup ya da Gruplardan biri : 236 oy yüzde 52.4 ile dördüncü sırada benim aklıma kim olabilirler diye düşündüğümde Göztepe Uniforce – Göztepe Liseforce ve 1925 Taraftar Derneği geliyor. Uniforce geleceğin Göztepe’si için çok önemli bir kurum nasıl ki ülkelerin geleceği konusunda Üniversite öğrencileri en etken kesim ise, Uniforce’da bizim için aynı konumda, Liseforce sokaklara, her yerden sözde büyük baskısına maruz kalan yeni nesile ulaşmada en önemli görevi üstlenmiş oluşum bir anlamda Uniforce’un alt yapısı, 1925 Taraftar Derneği ise de hem açık tribünün sahipsiz kalmaması hem 40 bin 50 bin kişilik Süperlig maçlarımızda Göztepe tribünü kültüründen bir haber yeni tribünün misafirlerimizin etkinliğini artırabilmek için ihtiyaç duyulan önemli bir kurum. Bu kurumlara da camiamızın sahip çıkıp oy vermesi üstünde düşünülmesi gereken bir olay bence.

5) 1925 Platformu (Levent Ürkmez ve Ekibi) Yönetim Kurulu Üyelerinden Biri : 102 oy  yüzde %22.6  ile 1925 Platformu;  Hayatta yapılan veya yapılmayan her şeyin bir bedeli var. Yarıda bırakılan kongrelerin, devralınamayan hisselerin, hafif zarfların, noter kanalıyla toplu istifaların, duymadım görmedim şeklinde yapılan Dernek Yönetim Kurulu üyeliklerinin de bir bedeli var. Ödeniyor. Ödenecek. Anket yanlı neden böyle bir seçenek var? Neden diğer adaylar için böyle bir seçenek yok gibi eleştiriler yapılabilir. Ama kim gelirse gelsin bu gelmesin seçeneği oylamada en yakın rakibine iki kat fark atarak birinci oluyorsa artık bunun hiçbir mazereti yok bence.

Analizi yapılması gereken ikinci durum A seçeneği "Camiadan Kimse Yönetimde Yer Almasın" 44 oy ile  % 9,8 , esasında kişisel beklentim bu şıkkın daha çok oy alacağıydı. Ama % 10 civarında bir oy yine de camiamızda güvenilen kişi ve kurumların olduğunu ve taraftarımızın gerektiğinde bu insanlara destek verdiğinin bir göstergesi olarak ortaya çıktı.
Tersten bakarsak Göztepe Camiasının % 90,2’si Altınbaş Grubu’na Camiadan kişileri de yönetimde görmek istiyorum diyor bence çok sağlam üstüne düşünülmesi gereken bir oran.

Anketten gerçeğe dönersek Göztepe Spor Kulübü Derneği’ndeki yönetim değişikliği için bir kongre yapılacağı gelen haberler arasında doğrulanmış bir bilgimiz yok zaten olsaydı biliyorsunuz Göztepemize zarar verecek bir durum yok ise hemen açıklıyoruz.


Bu kongrede de Sn.İsmail Hakkı Gül’ün yerine başkan olarak Sn. İmam  Altınbaş’ın seçileceği, istifa eden Sn.Alphan Manas’ın yerine yine Altınbaş Holding yöneticilerinin birinin atanacağı ve diğer Yönetim Kurulu üyelerinin değişmeyeceği şeklinde de duyumlar var ama dediğim gibi doğrulanmış bir bilgi henüz ne kongre konusunda ne de seçilecekler konusunda yok.

Yeni Asır’ın yaptığı haberleri Altınbaş ta ilk defa Yeni Asır’dan duyuyor. Olay esasında biraz traji komik, kendini İzmir’in sahibi zanneden gazete aklınca yönlendirme yapmaya çalışıyor.

Biz de camiamız kendi fikrini kendi söylesin, Altınbaş grubu Yeni Asır'ın haberlerini Göztepelilerin düşünceleri olarak not almasın diye bu anketi koyduk ve önümüzdeki süreçte yol gösterici olacağını düşünüyoruz.

Son olarak hem Göztepe gündemi hem de kişisel işlerim olarak çok yoğun geçen bir dönem sonrası iki haftalık tatil için izninizi rica ediyorum. 04 Ağustos 2008’de görüşmek dileğiyle,

HER ŞEY TEK BÜYÜK GÖZTEPE İÇİN

ALAYINA İSYAN İNADINA GÖZTEPE

Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

www.ozkancengiz.net

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter