Lafı uzatmadan peşin peşin söyleyeyim bu sezon oynadığımız en iyi maçlardan biriydi. ve takım bizim için skor değil mücadele önemli diye hep söyleyen tribünlerden tepki görmeyi hak etmedi. Sonuna kadar mücadele etti.  Son toplarda biraz daha şanslı ve becerikli olsalar belki de ilk defa 3-4 farklı galibiyet alacaktık.

Tribünde bu hafta kıvamında devam edersek ilk yarı Şadi çok iyiydi adeta oyun kurucu gibiydi sürekli orta sahadan top aldı oyun kurdu. Hakemin ofsayt diye kestiği bir top vardıki Recep'i kaçırdığı bence yüzde yüz goldü. Her iki takımında hırslı ve istekli olduğu bir ilk yarı izledik. Oldukça yorucuydu. Recep her ne kadar son toplarda etkisiz kalsa da bu kadar çok pozisyona girmesi de çok hareketli olduğunun göstergesi idi. İkinci yarı da ilk yarıdan daha etkiliydik. Özellikle 50. dakikadan 60. dakikaya kadar çok güzel bir 10 dakika izledik sağdan gelen ataklarda Recep ve Şadi son vuruşları yapabilseydi. Maç 10 dakikada 3-0 a gelecekti. Bu arada Eyüp'ünde yüzde yüz bir pozisyon kaçırdığını söylemeden geçmeyelim.

60 dakikada yapılan oyuncu değişiklikleri ile bir anda durduk. Kim yanlış girdi kim yanlış çıktı hesabına girmeyeceğim ama takım bıçak gibi kesildi Bu dakikadan sonra Mert'in kişisel çabasına kaldı iş o da uzun zamandır görmediğim kadar istekli ve arzuluydu keşke bu arzusunu gol veya asist ile süsleyebilseydi. Hasan mükemmel değildi ama oyundan çıkınca baş gösteren koordinasyonsuzluk ne kadar çok boşluk doldurduğunu gösterdi. En temiz oynayanlardan biri de Mehmet Akif'ti risk ve sorumluluk almasada alıp verdiği paslar ile başarılı işler yaptı.  Vasatın üstünde olsada kendisinden büyük beklentilerimiz olduğu için eleştirebileceğimiz isim Ferhat'tı özellikle ender bir şekilde 5-6 kişi ile hücuma kalktığımız bir anda şut denemesi yapması en büyük hatasıydı.

Bütün ataklarımızın çıkış noktası olmasına rağmen belki bu atakların sonuca ulaşmama sebebi de Eray'dı o kadar güzel pozisyonlarda o kadar kötü tercihler yaptıki pozisyonları zora soktu. Maçın en kötüsü tartışmasız bir şekilde Bulut'tu senelerdir izlediğim en kötü bulut vardı sahada kendisine hiç yakışmadı. Maçın gizli kahramanı ise tartışmasız Burak'tı adeta tek başına savaştı kendisini canı gönülden tebrik ediyorum.

Sonuç itibariyle takım bugün gerçekten mücadelesini hat safhada yaptı nereden bakarsanız bakın 4-5 yüzde yüz posizyona girdi. Son toplarda biraz becerikli olsak bugün bir kaç gollü bir galibiyet alabilirdik. Bence günün en kötü performansı Erol hocadan geldi yaptığı değişiklikler değiştirdiği taktik varyosyanlar ile oynayan takımı durdurdu. Kendisinden beklediğimiz müdahaleleri yapamadığını bırakın yapmaması gereken müdaheleleri yaptı. Bence bu maç ile emanetçi olduğunu ortaya koydu.

Netice çok önemli bir iki puan daha kaybettik yarın ne olur bilmiyorum ama yenseydik ikinci olma ihtimalimiz vardı.

Tribüne gelince bu Atatürk stadında tribün etkilimi değil mi anlaşılmıyor. Eleştirilebilecekleri tek yön bence maç sonundaki Ruhsuzlar tezahüratı idi.

Bugünkü takım skora değil mücadeleye takdir veren Göztepe taraftarından en azından bir alkışı hak etmişti. Taraftar etkisini bu statta kullanmamız imkansız bu sebeple eğer zemini düzeldi ise Alsancak stadı yok düzelmedi ise yeni Buca stadı ciddi ciddi düşünülmeli ancak bu statlarda taraftar etkisinin olumlu olabilmesi maç kazandırabilmesi için taraftar puan tablosunu unutup alınan her puanın değerine inanıp takımı 90 dakika ateşlemeli çoşturmalı ve adeta puanı kendisi almalıdır.

Sonuç itibariyle bir takım kurulmuştur, bu takım kimilerine göre İmam beyin tercihi ile böyle kurulmuştur, kimilerine göre transfer komitesi saçmalamıştır, kimilerine göre Akif Hoca transfer komitesini sallamayıp kendi kafasına göre takılmıştır vs vs vs sonuç itibariyle eldeki takım bu ve bugünkü maçtan sonraki izlenimim süper bir takım olmasa da çok kötü bir takım da değil yeterki şöyle iki üç hafta galibiyet alıp kendine güveni gelsin.

Bence bu dakikadan sonra futbolcusu, taraftarı ve teknik kadrosu puan tablosunu ve rakiplerinin maçlarını unutup elbirliği yürek birliği ile her maça 3 puan parolası ile çıkmalıdır. Şansımız yaver gider ilahlarda isterse play off a yok play off olmazsa klasman liderliğine gitmemiz gerekiyor bunun içinde kalan 5 maçtan 15 puan çıkarmalıyız bunu yapabilirmiyiz gerçek bir birliktelik sağlarsak bence yaparız. Bütün kızgınlıklarımızı, bütün hırslarımızı bütün sinirlerimizi bir kavanoza koyup bu önümüzdeki 5 maçta kapağını kapalı tutalım.

Taraftar, Futbolcu ve Teknik Kadro bunları yaparken Yönetim'de şapkasını önüne koyup düşünmelidir. Nerede Kiminle hata yaptığını bulmalı ve bu hatanın tekrar olmaması için önlemlerini almalıdır. Nasıl ki her sene fabrikayı yıkıp yıkıp yeniden inşaa etmek bir işadamına yakışmıyorsa her transfer döneminde 15 transfer ve 1 hoca transfer yapmak ta bir spor kulübüne yakışmamaktadır. Bonservissiz oyuncuları değil, bu takımı her sene şampiyon yapacak sunum ve röportajlarında söyledikleri Şampiyonlar Ligi maçlarında oynayacak takımın iskelet kadrosunu oluşturmalıdırlar.

Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter